Reclamă

Singură de Crăciun? Cum să ai sărbători fericite

Sărbătorile de iarnă vin cu multe motive de bucurie pentru unele persoane, dar și cu motive de tristețe pentru altele. Dacă ești în postura de a fi singură de Crăciun, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Uite cum poți să ai sărbători fericite chiar și atunci când nu ești înconjurată de oamenii dragi.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 decembrie 2023, 8:41

Sărbătorile de iarnă sunt pline de bucurie, liniște și împlinire. Însă lucrurile nu sunt la fel de ușoare pentru persoanele care au pierdut recent pe cineva drag sau care trec printr-o despărțire. Indiferent de motivul pentru care ești singură de Crăciun, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să celebrezi această perioadă a anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Singură de Crăciun

Doar pentru că ești singură de Crăciun, nu înseamnă că ești o persoană singuratică. Fie că alegi să petreci Crăciunul singură din cauza circumstanțelor sau pentru că  nu ai vrut să fii înconjurată de familie, asta nu înseamnă că trebuie să te concentrezi asupra sentimentelor negative.

Stă în puterea noastră să reducem sentimentele de singurătate și de tristețe. Poți face o mulțime de activități care să te ajute să nu te mai simți singură și să te bucuri în continuare de frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Concentrează-te asupra lucrurilor care îți aduc bucurie

Crăciunul nu trebuie să fie încărcat cu sentimente de tristețe. Chiar dacă ai suferit o pierdere, treci printr-o despărțire sau pur și simplu ai ajuns în postura de a fi singură, încearcă să cauți mereu lucrurile care îți aduc fericire. Lucrurile mici îți pot readuce zâmbetul pe buze.

Reclamă

Poți să te uiți la un film cu tematică de crăciun, să citești o carte sau sp privești serialul tău favorit. Indiferent de alegere important este să faci o activitate care să te facă să te simți împlinită și liniștită.

Conectează-te cu ceilalți în mediul online

Dacă nu reușești să ajungi acasă de crăciun, atunci te poți conecta cu cei dragi prin intermediul canalelor de social media. Anul 2023 ne permite să comunicăm mult mai ușor cu cei dragi chiar și atunci când suntem la distanță. Poți petrece momente de neuitat stând la povești într-un apel video.

Reclamă

Există o mulțime de persoane care petrec Crăciunul singure. Chiar dacă apelul video nu înlocuiește o îmbrățișare, sigur acesta te va face să te simți mai bine și mai aproape de cei dragi, spun specialiștii.

Amintește-ți că nu ești obligată să celebrezi

Poate că este Crăciunul, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi la o petrecere sau să faci activități care nu îți aduc plăcere. Poate că ai decis ca anul acesta să nu celebrezi Crăciunul și să-l tratezi ca pe o zi obișnuită din an. Nu ești obligată să celebrezi această sărbătoare dacă nu simți. Sentimentele de singurătate se vor estompa mult mai ușor atunci când nu vei simți presiunea de a celebra Crăciunul.

Pregătește o masă festivă

Te poți bucura de o masă festivă chiar și atunci când ești singură. Poți prepara mâncărurile tale preferate sau le poți comanda din timp. O cină de Crăciun urmată de un film te poate ajuta să te relaxezi. Mâncarea preferată te va face să te simți mai bine și să nu mai simți sentimentele de singurătate.

Stai departe de rețelele sociale

Unele persoane se pot simți singure atunci când în social media circulă imagini cu familii și cupluri fericite. Dacă ești departe de jumătatea ta, sigur o postare de pe Instagram nu te va ajuta.

Uneori este mai bine să stai departe de social media și să iei o pauză. Înlocuiește timpul petrecut în online cu o plimbare relaxantă în parc.

Fă voluntariat

Există o mulțime de organizații care fac voluntariat și acte de caritate în perioada sărbătorilor de iarnă. Acest lucru te-ar putea ajuta să te simți mai puțin singură.

Poți lega prietenii noi în timp ce ajuți alți oameni. Faptele bune vor fi răsplătite pe măsură. Te poți implica în activitățile care să-ți împlinească sufletul.

Ai mai multă grijă de tine

Dacă tot ești singur de Crăciun, poți încerca să profiți de tip și să te răsfeți. Având grijă de tine te vei simți mai puțin singură și te vei relaxa.

Poți să pregătești un spa la tine acasă sau să mergi în mall și să-ți cumperi un cadou frumos de sărbători. Lucrurile care îți aduc zâmbetul pe buze vor face o mare diferență dacă petreci crăciunul acesta singură. Îți poți încheia ziua cu un film sau cu o listă de dorințe pentru anul 2024.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×