Reclamă

6 moduri de a aborda emoțiile dificile fără să le negi. Sfaturi utile de la specialiști

Realitatea ne pune în fața unor piedici neîntrerupte și a unor obstacole perpetue. Iată recomandările specialiștilor pentru a-ți îmbrățișa emoțiile în loc să te lupți cu ele. Îți prezentăm 6 moduri de a aborda emoțiile dificile fără să le negi. Sunt căi de a le gestiona conștient și de a le folosi în favoarea ta.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 23 noiembrie 2023, 7:40

Este important să te eliberezi de aceste emoții negative pentru a putea face o schimbare în viața ta. Eliberarea de aceste stări te va ajuta să fii mult mai relaxată și mai optimistă. Vei învăța să abordezi provocările dintr-o perspectivă deschisă și plină de curaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 moduri de a aborda emoțiile dificile fără să le negi

Ritmul de viață trepidant, exigențele din familie, relații sau cariera ne țin în tensiune continuă. Ia în calcul și presiunea accelerată a tehonologiei și a normelor societății.

Ca efect pot apărea emoții dificil de gestionat ca furia, confuzia, teama, singurătatea și tristețea, printre altele.

Astfel de emoții sunt tot mai prezente în spațiul nostru vital.

Cheia gestionării emoțiilor delicate este eliberarea minții. Astfel obții spațiu pentru a reflecta și a răspunde asertiv, mai degrabă decât a reacționa.

Reclamă

Privește emoțiile cu acceptare

Odată ce începi să fii conștientă de emoția simțită, observă unde se resimte. Poate fi o durere de stomac, o încordare a gâtului, o palpitație a inimii sau o tensiune în corp.

Privește furia, anxietatea, depresia, tristețea, rușinea sau orice altă emoție. Devino conștientă de ea și nu o ignora. Dacă ți se pare dificil, fă câțiva pași sau bea un ceai.

Reclamă

Secretul este să nu alungi emoția. Dacă o ții captivă, mai târziu ea va exploda și va naște emoții și mai dificile sau chiar o cădere emoțională completă.

Identifică și etichetează emoția

Ascultă-ți emoțiile dificile. Te ajută să înțelegi ce ți se întâmplă înainte să apară o criză majoră. În loc să spui „Sunt furioasă“, spune „Este furie” sau „Este anxietate.”

În acest fel îi admiți prezența și te mobilizezi ca să te detașezi de ea. Chiar în situații extreme, extragi astfel o parte din durere. Îți permite să rămâi în prezent în loc să te proiectezi în viitor sau să rămâi captivă în trecut. Suferința este mai ușor de acceptat din momentul prezent decât din trecut sau din viitor.

Acceptă-ți emoțiile

Nu nega o anumită emoție. Recunoaște-o și acceptă-i prezența. Prin acceptarea conștientă poți îmbrățișa emoții delicate cu compasiune și înțelegere față de tine sau față de partener.

Păstrează aceste imagini și fraze în tine cu compasiune și gentilețe. Extinde acest act către tine și devino conștientă de ceea ce se ți se întâmplă.

Astfel vei dobândi forța de a te calma și alina, ca și pe partenerul tău.

Curând vei realiza că tu nu te identifici cu furia, frica sau durerea ta. Furia poate fi influnețată uneori și de zodia care de guvernează. Vezi care sunt zodiile care se enervează repede.

Deschide-te către emoții

Vei începe să resimți aceste emoții într-un mod mai calm, ca atunci când norii trec lin pe cer.

Deschizându-te către emoțiile tale, vei crea un spațiu al curiozității și al exuberanței pe care îl poți aplica în orice alt aspect al vieții tale.

Realizează efemerul emoțiilor tale

Orice emoție este efemeră. Se naște și persistă în tine un timp, apoi se evaporă. Dă-ți voie să fii martora emoțiilor tale cu atenție și răbdare, lăsându-le să prindă viață și chiar să dispară complet.

Pentru a îmbrățișa acest proces, întreabă-te: „Ce este acest sentiment? Cum îl pot hrăni?”

Mai ales în cuplu, poți aplica această metodă pentru a promova empatia, compasiunea și conexiunea reală, potrivit YourTango.

Întreabă și cercetează

După ce te-ai calmat, dă-ți voie să te cufunzi în emoție. Ce a determinat situația? De unde vine starea de disconfort? Este efectul minții critice sau o reacție la ce a făcut sau spus partenerul?

Evaluează ce s-a întâmplat și compară cu valorile tale. Care erau așteptările tale? Au fost judecăți care te-au supărat? Există un tipar repetitiv? Investigând sursa emoțiilor tale vei câștiga empatie și intuiția a ceea ce trăiești.

Când te încrezi în sinele profund, vei crea un spațiu care te lasă să vezi lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Vei fi mai prezentă, iar conexiunea cu celălalt mai reală.

Sfaturi pentru a avea o viață cu mai puține emoții negative

Fii deschisă la rezultat și la ce urmează. Fă un pas în exteriorul tău și ascultă cu atenție ce are de spus partenerul, spune TimesofIndia.

Așa vei dobândi o înțelegere profundă a emoțiilor tale și interacțiunilor din jurul lor. A gestiona conștient emoțiile este un proces dificil și cere timp.

Fii empatică și răbdătoare cu tine și partenerul tău. Sunteți împreună în povestea asta. Luați-vă timp să explorați și să învățați despre voi și emoțiile voastre. E normal să plutiți în derivă, căci viața este fragilă. Nu luați nimic ca fiind garantat, ci mergeți pe cartea adaptării la context.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×