Reclamă

Cum recunoști o relație toxică. Semnele evidente care îți indică o posibilă despărțire

Conexiunile spirituale sunt legături intense, reprezentate de un sentiment de apartenență și confort pe care îl simți când te întâlnești cu o anumită persoană. Sufletele pereche și flăcările gemene descriu legături puternice, ce nu se bazează pe motive logice. Totuși, o parte dintre acestea pot înlocui sentimentele de stabilitate și armonie cu cele de obsesie și gol sufletesc. Află cum recunoști o relație toxică.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 18 iulie 2023, 7:51

Conexiunile spirituale îți lasă senzația că ai întâlnit o altă parte din tine. Vă aflați în același punct al vieții și ați trăit experiențe asemănătoare. Pe măsură ce vă cunoașteți, începi să crezi că ați trecut simultan prin aceleași evenimente. Practic sunt create pentru a schimba energiile prezente în viața ta și a te împinge să evoluezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum recunoști o relație toxică

Legăturile sufletești se formează cu mari dificultăți deoarece oamenii tind să devină din ce în ce mai individualiști, potrivit Stylecraze.com. De aceea, găsești cu greu relații sănătoase, bazate pe înțelegere și comunicare deschisă.

Aceste relații sunt platonice sau romantice și se referă la legăturile dintre: membrii familiei, prieteni, colegi sau iubiți.

Chiar dacă aduc o nouă valoare emoțională, pot deveni toxice. Natura lor intensă are o mare putere de influență. Îți pot schimba destinul și starea de bine.

Odată ce simți că o conexiune te face să suferi și îți consumă multe resurse de energie, poate fi cazul să renunți la aceasta. Există câteva caracteristici comune ale relațiilor toxice, de care este indicat să ții cont.

Reclamă

Simți un val de emoții negative

Interacțiunile umane au rol de a stimula un răspuns emoțional. În cazul conexiunilor spirituale, se simt la un alt nivel, mult mai intens și mai copleșitor. Dacă nu știi cum recunoști o relație toxică, amintește-ți că îți poate cauza sentimente negative foarte puternice, cum ar fi posesivitatea sau gelozia.

Aceste sentimente sunt normale, atât timp cât se încadrează în anumite limite. Relațiile toxice depășesc aceste limite.

Reclamă

Se manifestă ca o obsesie

Dacă te gândești în mod obsesiv la el, fără pauză, înseamnă că ai dezvoltat o obsesie nesănătoasă. Când începe să-ți apară în vise, probabil că ideea ți-a pătruns în subconștient. Odată ce îți afectează relațiile sociale și profesionale, indică clar o conexiune toxică.

Vei observa că nu te vei mai gândi la tine și nu-ți vei mai lua în serios propriile opinii deoarece te vei întreba cum ar reacționa partenerul în locul tău.

Te simți împovărată

În loc să te simți fericită și împlinită, vei experimenta stări de oboseală și anxietate. Vei percepe fiecare interacțiune ca pe o povară, ce te seacă de energie. Cu timpul, vei avea resentimente că împărțiți același trecut și te vei lipi de puținele momente fericite. În acest caz, poate a sosit momentul să te eliberezi și să te desparți de această persoană.

Te pierzi pe tine însăți

Dacă nu știi cum recunoști o relație toxică, observă când te pierzi pe tine însăți. Deși uneori te poți simți puțin confuză, într-o relație tu și partenerul tău aveți două personalități diferite. Odată ce treci printr-o criză de identitate, poate fi nevoie să-ți reevaluezi relația. O altă persoană nu ar trebui să-ți acapareze viața. Este important să ai timp pentru hobby-urile și preocupările tale.

Mai mult, impresia că ai același loc în lume ca partenerul tău și ideea că viața și identitatea ta nu au sens fără el, pot indica o relație toxică.

Ești dependentă de partenerul tău

În orice relație, există un nivel de dependență. Dacă aceasta înseamnă că depinzi de o altă persoană pentru toate nevoile tale, inclusiv pentru fericirea ta, poate fi nevoie să reanalizezi situația. Dacă partenerul tău îți cere în permanență să-i servești nevoile emoționale și materiale, se poate să te afli într-o relație toxică, conform Glam.com.

Nu te poți îndepărta de partener

Dacă te mai întrebi cum recunoști o relație toxică, observă că nu te poți îndepărta de partener. Conexiunile spirituale sunt puternic legate de suflet, așa că poate fi foarte dificil să te îndepărtezi de o anumită persoană indiferent cât de toxică este aceasta. Atunci când vă despărțiți și reluați legătura în mod frecvent înseamnă că te confrunți cu o relație toxică.

Pentru a evita aceste situații poți discuta cu prietenii și familia ta. De asemenea, practicarea unui hobby sau a meditației te poate ajuta să-ți eliberezi mintea.

De fiecare dată amâni s-o închei

Conexiunile spirituale au un element spiritual care le crește importanța. De aceea, poate fi dificil să le închei. Totuși, amintește-ți că în cazul în care te simți prinsă în capcana conceptului de spiritualitate, poate fi nevoie ca relația ta să ajungă la un sfârșit. Acest sentiment poate motiva oamenii să rămână în relații nesănătoase și distructive.

Dacă îți este greu să obții ce-ți dorești, poți urma sfaturi pentru o relație stabilă. Este important să te cunoști, să ai grijă de tine însăți și să comunici eficient, într-o manieră pozitivă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×