Reclamă

Laura Cosoi, despre carieră și viața de familie: „Nu m-am obișnuit nicio secundă cu gândul că aș fi la ultima sarcină”

Deși are o perioadă aglomerată, Laura Cosoi și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Între viața de familie și cea profesională, Laura reușește să găsească un echilibru și să îmbine armonios aceste două laturi. Te invităm să-i descoperi secretele într-un interviu plin de emoție și sinceritate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 iunie 2024, 11:11 / Actualizat: 11 iunie 2024, 9:17

Laura Cosoi așteaptă venirea pe lume a celui de-al patrulea copil. Chiar dacă trece pentru a patra oară prin această experiență specială, Laura spune că mai există sentimente noi pe care le încearcă în această perioadă. Fiecare sarcină este unică și vine cu propriile ei lecții. Ne-am bucurat să aflăm cum vede Laura această perioadă din viața ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Laura Cosoi, despre carieră și viața de familie

Sinceră și naturală, Laura ne-a povestit cum, în ciuda programului încărcat, familia rămâne întotdeauna o prioritate pentru ea.

–        Cum ești tu în această perioadă?
–        Plină. Plină cu totul! Aș spune că și împlinită, din toate punctele de vedere. Mi se pare că dintre toate rolurile vieții mele, rolul pe care îl interpretez în viața de zi cu zi este cel mai complex și plin de însemnătate. Îmi place foarte mult maternitatea, în special, deși nu aș fi spus neapărat și cred că mama ar fi prima care ar argumenta că nu m-ar fi văzut mamă de patru copii. Se pare că așa a fost drumul meu și mă bucur foarte mult că Dumnezeu ne-a ales să fim părinții acestor copii și pe lângă rolul acesta de maternitate, de soție, de prietenă pentru cei din jurul meu, soră, mătușă, verișoară, iată că pot să-mi îndeplinesc și latura profesională, să fac parte din proiecte deosebite, de film și teatru.

–        De ce anume ți-a fost dor din perioada sarcinii și ce nu ți-a lipsit deloc?
–        În primul rând, cred că nu m-am obișnuit nicio secundă cu gândul că aș fi la ultima sarcină, nici nu îndrăznesc să mă gândesc că e pentru ultima oară când încerc acest sentiment (…). Pentru mine, sarcinile, nașterile, alăptatul și acest prim an din viața copilului, în special în primul an când stai mult cu el, mi-au adus împliniri extraordinare. Pe plan personal, cea mai mare adrenalină și complexitate a simțurilor mele au fost, evident, în perioada asta. N-aș putea spune că au fost minusuri pentru că sunt un om foarte optimist. Evident, nu putem să denaturăm realitatea. Nu e întotdeauna roz totul și fiecare sarcină vine și cu tot felul de semne de întrebare, anxietăți, clipe în care te simți depășită (…).

Laura Cosoi în timp ce stă pe un fotoliu la interviul echipei CaTine
Te invităm să-i descoperi secretele într-un interviu plin de sinceritate / CaTine.ro
Reclamă

Cum și-a ales Laura Cosoi drumul în vaiță

–        Ce a însemnat dansul sportiv pentru tine și în ce fel te-a ajutat să te dezvolți?
–        Total. Sportul de performanță te ajută foarte mult în dezvoltare. Pentru mine, și-a pus amprenta asupra felului în care sunt, sunt un om responsabil, dârz, conștiincios, nu îmi place să întârzii, nu încurc, dacă zic ceva, îmi place să mă țin de cuvânt (…). În general, și în cariera de aproape 21 de ani nu s-a întâmplat niciodată să dezamăgesc vreun colectiv, legat de seriozitate și poate, chiar, și de performanță (…). Sportul, în general, m-a ajutat să duc patru sarcini, să pot să le nasc. Îmi cunosc foarte bine corpul și mi se pare uimitoare capacitatea sa de a se repoziționa și de a-și reveni după fiecare sarcină.

–        Cum au arătat primii tăi pași spre actorie?
–        La mine a fost o întâmplare ca în filme (…). Nu am visat niciodată să fiu actriță, nu m-am visat pe scenă, n-am fost niciodată ahtiată după public și să dau autografe, să fac poze (…). Mama, însă, a avut proiecția asta despre mine (…).

Reclamă

Descoperă povestea uimitoare a Laurei Cosoi în interviul oferit echipei CaTine.ro!

Laura Cosoi, despre familie și dragostea necondiționată

Familia joacă un rol central în viața Laurei. Aceasta ne-a povestit cum reușește să facă față provocărilor de mamă, dar și despre modul în care își găsește timp pentru proiectele profesionale.

–        Ce sfat sau valoare insuflată de mama ta te ghidează și în ziua de azi?
–        Multe, dar în special să pun accentul pe feminitate. Pentru ea era foarte important să fii femeie, să nu lași la întâmplare lucrurile, să fii aranjată, indiferent de context, punea accent pe bunele maniere și naturalețe, să-ți păstrezi naturalețea în tot ce faci.

–        Ce crezi că a învățat mama ta alături de tine?
–        I se părea că orice îmi pun în minte se și întâmplă. Avea foarte mare încredere în mine, dar o și surprindea că îmi ies lucrurile tot timpul. Comunicam foarte bine cu ea. Mama a fost cea mai bună prietenă pentru mine (…).

–        Ce înveți tu alături de fetițele tale?
–        Dragostea necondiționată, ce înseamnă să iubești dincolo de tine și de nevoile tale, să ai răbdare foarte multă, să perseverezi, să oferi încredere și libertate (…).

–        Ce anume din partenerul tău, din Cosmin, te face să fii tu însăți?
–        Faptul că a știut să ia controlul și a fost prima dată în viață când m-am relaxat total (…). Asta a spus la începutul relației noastre, că nu vor fi doi bărbați în acest cuplu (…).

–        Cum gestionezi în perioada asta viața profesională și cea de acasă, cu familia? Ai reușit să găsești un echilibru?
–        Am muncit foarte mult în perioada asta, m-a ajutat foarte mult și s-au legat foarte bine lucrurile (…). Am încercat să-mi canalizez toată energia asupra copiilor. Am avut șansa de a avea un program de filmare bun. Prioritatea mea au fost copiii și, din când în când, m-am mai ocupat de mine. Cosmin, dintre toate, a fost destul de neglijat în perioada asta. E înțelegător și știe că vine rândul lui.

O altă mămică dedicată este Denisa Filcea. Te invităm să o descoperi în interviul oferit echipei CaTine.ro.

La ce proiecte muncește Laura Cosoi în această perioadă

–        Ați încheiat recent filmările pentru proiectul „Vacanță de vedetă” care continuă să se difuzeze pe Antena Stars. Cum ai perceput acest proiect și ce înseamnă pentru tine echipa Antena?
–        Eu am stat departe de televiziune mult timp pentru că nu mi-am găsit locul în niciun fel de proiect. Am fost invitată și „curtată” de diferite proiecte, producători și așa mai departe. Nu am considerat că e momentul să mă întorc pentru că nu m-am regăsit într-un format care să mă reprezinte. Dacă tot am stat atât de mult și am așteptat o emisiune care să fie pe sufletul meu, înseamnă că va veni și momentul acela. Iată că a venit cu un proiect legat de travel, de călătorii, care îmi aduce satisfacții uriașe. E ceva ce îmi place foarte mult, noi călătorim foarte mult. Suntem o familie care nu se sperie de călătoria cu copiii mici (…).

–        Ești și moderatoarea DePărinți.ro. Alături de specialiști din diverse domenii dezbateți subiecte ce pot fi extrem de utile părinților și nu numai. Ce ai vrea să știe cei de acasă despre proiectul acesta și cum l-ai perceput tu?
–        DePărinți mi s-a părut că îmi vine mănușă (…). Sunt familistă, am copii și pot cumva să împărtășesc din experința mea. Cel mai nostim e că, cu cât am mai mulți copii, cu atât vorbesc mai puțin la întâlnirile cu părinții. DePărinți este o platformă unde poți să te documentezi, poți să ai parte de informații pertinente, de la profesioniști.

Ai nevoie de acuratețe, ai nevoie de informații care să fie validate și eu întotdeauna am crezut în asta. Eu nu am intrat în forumuri de părinți, nu m-au interesat grupurile de mămici. Pur și simplu, m-am ghidat după instinctul meu, mi l-am ascultat, am ascultat corpul, copilul și medicii. Evident, Cosmin a fost alături de mine și împreună am făcut treaba asta. De asta cred că DePărinți mi se potrivește, la fel cum mi se potrivește și emisiunea Vacanță de vedetă, au legătură cu felul nostru de a ne trăi viața, dincolo de ecrane.

– Laura Cosoi

Ce sfaturi are Laura Cosoi pentru cei aflați la început de drum

Pentru că știe că viața poate să aducă provocări tinerilor debutanți, Laura Cosoi ne-a împărtășit câteva dintre secretele sale. Ne-am bucurat să aflăm ce sfaturi are pentru cei aflați la început de drum, dar și care este părerea ei sinceră despre o femeie puternică. 

–        Ce ți-ai transmite ție la început de drum?
–        Ce am învățat mai târziu, să nu ratezi întâlnirile. Întâlnirile sunt esențiale. Întotdeauna trebuie să dai curs întâlnirilor, oportunităților. Nu rata nimic. Nimic nu este întâmplător. Orice întâlnire îți aduce ceva bun sau ceva rău, din care tu poți să alegi (…).

–        Care este ultimul lucru pe care l-ai descoperit sau redescoperit la tine însăți?
–        Ce am descoperit la mine este că pot să am un sac enorm de răbdare și unul la fel de mare de nerăbdare. Nu m-am așteptat ca în această sarcină, la a patra mă refer, să fiu surprinsă de acest rollercoaster de sentimente. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, personal (…).

–        Care este definiția unei femei puternice?
–        O femeie puternică și deșteaptă știe să-și lase bărbatul să-și facă treabă. Această lume a femeii, în care femeia face tot, femeia poate face orice, are un complex total de aptitudini ca să poată să facă tot, dar ăsta nu e secretul. Că dacă ai fi nevoită să fii singură pe lume, te-ai descurca. Dar de ce? (…) Ar trebui să le dăm mai mult credit și să îi validăm, chiar dacă știm că putem și fără.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×