Nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă în natură. Dacă ești din București și obiectivele din capitală nu te mai atrag, atunci poate ar fi momentul să descoperi împrejurimile acestui oraș efervescent. Indiferent de locul în care te afli, iată câteva peisaje de poveste aflate chiar lângă inima capitalei.
Locuri de vizitat lângă București
Înainte ca iarna să-și intre complet în drepturi te invităm să descoperi câteva locuri superbe aflate în apropiere de capitala României. Ți-am pregătit peisaje unice care abia așteaptă să fie descoperite. Pentru un weekend relaxant cu prietenii sau alături de familie, poți apela cu încredere la o plimbare în natură, departe de agitația capitalei. Te invităm să descoperi unele dintre cele mai frumoase obiective care stau ascunse în jurul Bucureștiului.
Palatul Mogoșoaia
Palatul Mogoșoaia ar trebui să se afle pe lista ta de locuri de vizitat lângă București. Este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice care oferă peisaje de poveste. Palatul este situat în localitatea Mogoșoaia din județul Ilfov, adică la aproximativ 15 km de centrul Bucureștiului.
Pe lângă complexul propriu-zis, aici vei găsi un parc cu o vegetație aparte și o mică pădure. Acest palat s-a aflat în posesia familiei Brâncoveanu entru mai bine de 119 ani, trecând ulterior în posesia familiei Bibescu. Construcția sa datează din 1702, iar în prezent sute de turiști vin să-l viziteze și să-i cunoască istoria.
Domeniul Stirbey
Domeniul Știrbey ar trebui să se afle și el pe lista de locuri de vizitat lângă București. Acesta este situat la doar 20 km de capitala României. În cadrul domeniului vei găsi un lac superb, un parc, dar și palatul propriu-zis. Construcția palatului de la Buftea a început încă din 1850 de către Barbu Dimitrie Știrbei. Forma pe care o are astăzi se datorează urmașilor săi și a arhitectului Joseph Hartl.
Aceștia au muncit ani la rând pentru a aduce palatul la frumusețea pe care o deține și astăzi. În interiorul domeniului Știrbey se află și Capela Sfânta Treime. Aceasta datează din 1871 și este construită în stilul neogotic. Tot aici se găsesc și mormintele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei Voievod, al prințului Barbu Alexandru Stirbey și ale urmașilor acestora.
Mai departe de capelă veți găsi Castelul de apă. Situat în partea de nord-est a parcului, acesta a fost realizat în 1920 după proiectele lui Anghel Saligny. Castelul a fost ridicat în principal pentru a înmagazina resursele de apă necesare familiei Știrbey.
Tot în cadrul complexului se află și un lac artificial care este casa a nenumărate vietăți printre care rațe, gâște și desigur, lebede. Lacul poate fi traversat dintr-o parte în cealaltă cu ajutorul podului de lemn construit peste acesta.
Lacul Snagov
Lacul Snagov face parte din aria turistică ce include mai multe păduri și ape din zone. Situat în nordul capitalei, a fost întotdeauna o atracție turistică de maxim interes. Lacul este împrejmuit de păduri superbe, iar cea mai mare parte a malului din zona vestică este amenajată.
Pe malul acestuia veți găsi nenumărate restaurante, dar și zone destinate relaxării. Zona turistică a fost special amenajată pentru a le permite oamenilor să se bucure de timpul liber. Așa cum am menționat anterior este situat în nordul capitalei, iar distanța din București până la lac este de aproximativ 30 km.
Lacul adăpostește o floră și o faună deosebită, cu nenumărate specii de animale care își au casa aici. Vegetația lacustră cuprinde în general nuferi albi, galbeni, dar și nufărul indian.
Parcul Natural Comana
Ultimul obiectiv de pe lista cu locuri de vizitat lângă București este reprezentat de Parcul Natural Comana. Ce trebuie reținut este faptul că acesta este inclus într-o arie protejată, prin urmare vizitele ar trebui făcute cu mare atenție, fără a afecta zona.
Parcul este situat în județul Giurgiu și se întinde pe suprafața mai multor comune. Parcul a fost declarat arie protejată încă din anul 2004 având o zonă special de conservare a florei și fanuei.
Raportat la București acesta se află la o distanță de aproximativ 30 de km. Lângă parc vei găsi și o pădure perfectă pentru o plimbare în aer liber. Tot în această zonă poți să găsești Mănăstirea Comana construită în secolul XVI. Dacă crezi că frigul din luna noiembrie nu e potrivit pentru o vizită în parcul Comana, atunci te invităm să descoperi câteva locuri instagramabile din capitala României.