Reclamă

Maria Badea, interviu despre rutina corectă de îngrijire a pielii: „Nu este recomandată exfolierea zilnică”

Cu fiecare interviu pe care îl realizăm, ne propunem să aducem în atenție femei CaTine, care să te inspire, să aibă sfaturi sau recomandări utile pentru provocările zilnice. Și cum specialiștii sunt cei care trebuie ascultați atunci când ai o problemă, te invităm de data aceasta să o descoperi pe Maria Badea, specialist în cosmetică și îngrijirea pielii.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 noiembrie 2023, 16:24 / Actualizat: 21 noiembrie 2023, 10:21

Maria Badea se alătură seriei de interviuri realizate de echipa CaTine.ro. Invitata noastră a povestit o mulțime de lucruri despre copilărie, ne-a spus cum și-a descoperit pasiunea pentru îngrijirea pielii și a demontat câteva mituri legate de curățarea și îmbunătățirea aspectului tenului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maria Badea, interviu despre rutina corectă de îngrijire a pielii

Maria Badea a avut o copilărie frumoasă, s-a bucurat de natură și mai presus de toate a învățat să aprecieze comorile ei. Încă de mică a știut că pasiunea ei pentru plante și creme obținute din ele o va aduce în punctul în care va știi cum să le folosească corect. Acum nu numai că știe ce beneficii au plantele pentru piele, dar îi și ajută pe oameni să se bucure de resursele inepuizabile ale naturii.

– Cum ai descrie stilul tău de viață?
– Încerc să păstrez un echilibru. Să mănânc sănătos și sănătos pentru mine înseamnă să mănânc mai puțină proteină animală, să fac sport de trei ori pe săptămână și încerc să fac sport care să nu fie plictisitor. Nu îmi place să merg la sală și să trag de fiare pentru că asta este foarte liniar. Am încercat tot felul de sporturi, inclusiv dansul la bară. Foarte mult mă interesează felul în care gândesc felul în care simt emoțiile. Ele sunt foarte importante.

– Povestește-ne câteva lucruri despre locul tău natal și cum te-a modelat în cine ești azi?
– Eu am fost născută în București, dar am copilărit undeva la 30 de km de București. Sunt fată de pădurar și până în clasa a VI-a eu am copilărit la țară, cu animăluțe, m-am cățărat în copaci, am săpat, am muls vaca. M-a modelat în abordarea pe care o am eu acum. Să caut natura, să fac ceea ce îmi place, să petrec foarte mult timp în aer liber.

– Cum erau zilele în care erai copil? Ce pasiuni aveai?
– Îmi plăcea foarte mult să culeg flori, să le pisez și să fac tot felul de leacuri pentru față. La mine în sat era un vraci, o bătrână vraci. Pentru mine era o lume de basm în momentul în care intram în curtea ei, în casa ei. M-a fascinat extraordinar de mult și cred că ea m-a inspirat să vin în lumea cosmeticii. Nu mă jucam cu păpușile, îmi plăcea să gătesc în joacă și să fac poțiuni.

Reclamă

Care este rutina de îngrijire a unei specialiste în cosmetică

Rutina de îngrijire a pielii este un subiect din ce în ce mai discutat, mai ales că și bărbații au început să se intereseze de el în ultimii ani. Și cum opțiunile de îngrijire sunt multiple, doar specialiștii ne pot ajuta să le diferențiem astfel încât să facem cele mai bune alegeri. Maria Badea ne-a oferit un exemplu de îngrijire pentru ten cu tendință acneică.

– Cum arată astăzi rutina ta de îngrijire și ce produse folosești dimineața și seara?
– Rutina mea cosmetică este foarte complexă. Eu am un ten cu tendință acneică. Deși nu mai sunt adolescentă, se pare că emoțiile mele, stilul meu agitat de a face lucrurile perfect, mă fac să am uneori probleme. Am nevoie și de produse care stimulează pielea să s regenereze, dar și produse care să micșoreze cantitatea de sebum. Cele mai concentrate produse le aplic seara, atunci pun și măscuțe de hidratare. Mă demachiez foarte bine pentru că și atunci când nu suntem machiate, aplicăm SPF, prin urmare demachierea trebuie să fie în doi pași. Dimineața, rutina este puțin mai simplă pentru că dacă aș pune foarte multe produse pe el, l-aș încărca foarte mult.

Reclamă

– Ai o regulă de aur pentru atunci când aplici SPF?
– Știu că sunt tot felul de recomandări, de stiluri de a aplica crema cu SPF. Din punctul meu de vedere, noi ar trebui să fim atenți la mărimea feței noastre. Fiecare dintre noi avem fața diferită. Prin urmare ar trebui să aplicăm în strat subțire astfel încât la final să simțim că am acoperit toată fața ca și cum ar fi o măscuță, fără să o îmbâcsim.

– Ar fi în regulă să amestecăm SPF-ul cu fondul de ten sau CC cream-ul?
– Nu, nu recomand acest lucru pentru că vom dilua crema SPF și nu mai este eficientă.

Tipuri de acnee și îngrijirea lor

Acneea este o problemă a pielii cauzată de excesul de sebum. Chiar dacă este cunoscut faptul că ea apare cel mai des în adolescență, rutina, mediul, stresul, sunt factori care o provoacă și la vârsta adultă. Pentru a o ține sub control sau pentru a o elimina, ai nevoie de o rutină corectă de îngrijire.

– Cum ne dăm seama ce tip de acnee avem?
– Dacă nu avem un specialist care să ne ajute în acest sens, ar trebui să ne informăm puțin. Sunt foarte multe informații în online, care te ajută. Există un tip de acnee, acele blocaje de sebum, care se simt și la mână, se și văd, acneea comedoniană. Atunci când aceasta începe să se inflameze și există un număr aproape de egal de blocaje de sebum și elemente inflamate, putem să spunem că este polimorfă. Este o combinație între inflamație și non-inflamație. În momentul în care avem foarte multă inflamație pe față, atunci putem să ne ducem spre zona de acnee inflamatorie. Iar acneea inflamatorie e și ea de diverse forme, cu noduli, dar în general găsim cele trei forme. Acnee comedoniană care nu are inflamații, cea polimorfă și cea inflamatorie.

Ce este dermapen-ul și când se utilizează

– Este dermapen-ul procedura minune în tratarea acneei?
– Dermapen-ul este aparatul cu care noi facem procedura de microneedling. Din punctul meu de vedere este extraordinar, este fantastic, dar nu trebuie să-l folosim atunci când avem acnee activă. Când avem inflamație pe față trebuie să așteptăm până când se reduc acele elemente acneice inflamate pentru a face procedura cu dermapen. El reușește să trateze cicatrici, pete, imperfecțiuni ale tenului. Este o procedură scurtă, nu foarte dureroasă, cu recuperare rapidă. Din punctul meu de vedere, și ca bani toți ne putem permite să facem o astfel de procedură.

– Cum tratăm acneea corporală?
– La acneea corporală, substanțele active sunt aceleași ca și la acneea facială. Doar că e un pic mai complicat pentru că hainele nu ne ajută foarte mult. Frecarea lor pe piele activează și mai mult secreția de sebum, prin urmare avem mai multe blocaje care ajung să se inflameze. La fel ca și la acneea facială avem nevoie de o alimentație corectă, de o gândire corectă, de un stil de viață echilibrat. E important însă să avem foarte mare grijă la balsamul de rufe pentru că el conține foarte mult silicon, o ceară specială pentru a face hainele moi. Substanțele respectivă rămân pe haine și se transferă pe piele și blochează porii agravând acneea pe care o avem.

Trend-uri și mituri din mediul online, dezmințite

Cum internetul abundă în informații și trend-uri desre îngrijirea pielii, Maria Badea ne-a ajutat să ne lămurim cu câteva dintre ele. Se pare că SPF-ul trebuie să fie nelipsit din rutina zilnică, dar mai sunt și alte lucruri de care să ținem cont ca pielea noastră să arate bine.

– Exfolierea zilnică este ideală pentru o piele sănătoasă?
– Nu, nu este recomandată exfolierea zilnică. Pielea noastră nu este un covor pe care noi să-l frecăm și să-l exfolie. Ea are un microbiom, are un strat hidrolipidic, o combinație de transpirație și grăsime, celule moarte, ciuperci, bacterii, paraziți. Toate aceste lucruri trebuie să existe pe piele ca să ne protejeze. Într-adevăr, o dată cu vârsta, pielea nu se mai regenerează și este recomandat să facem o exfoliere în funcție de nevoile tenului, se face personalizat. Atunci când avem acnee, trebuie să o exfoliem pentru că există o problemă acolo, un exces de sebum, de celule moarte și atunci e nevoie să exfoliem. Dar pentru o piele normală, fără probleme, exfolierea zilnică nu este recomandată.

– Frecvența spălare a feței previne acneea: adevărat sau fals?
– Fals. Avem nevoie să ne spălăm pe față, asta este clar. Seara și dimineața, dar nu mai des de atât. Trebuie să avem grijă și cu ce produse se curățare ne spălăm fața. Nu trebuie să fie nici foarte dure, nici foarte blânde. Un specialist ne-ar ajuta mult să alegem corect produsele cosmetice.

– Care este definiția unei femei puternice din punctul tău de vedere?
– O femeie care reușește să facă echilibru între viața personală, viața de familie și viața profesională. O femeie care se iubește, care se acceptă în orice formă a ei, care se iubește necondiționat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×