Reclamă

Ce este metoda no poo și cum funcționează. Ce e indicat să știi înainte să o încerci

Cu siguranță și tu te-ai întrebat ce este metoda no poo, dar răspunsul e simplu. Înseamnă spălare fără șampon. Este o metodă de curățare a părului fără produsele tradiționale. Această metodă no-poo a atras popularitatea de partea ei din mai multe motive.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 noiembrie 2023, 7:03

Sunt oameni care au ales să o abordeze pentru că vor să evite să elimine uleiurile bune și naturale produse de scalp. Alții pur și simplu doresc să folosească mai puține substanțe chimice în rutina lor zilnică. Iar pentru unii oameni, a nu folosi șampon înseamnă a respinge presiunea comercială de a cheltui mai mulți bani pe rutina de îngrijire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este metoda no poo și cum funcționează

Șamponul conține substanțe care curăță părul și substanțe chimice care îl fac să formeze spumă. „Chimic” nu înseamnă automat că ceva este nenatural sau nesănătos. Pentru că oamenii sunt din ce în ce mai interesați să înțeleagă mai bine toate substanțele chimice pe care le folosesc în fiecare zi și modul în care acestea le afectează sănătatea și bunăstarea, au apărut toate aceste metode cât mai naturale de îngrijire.

Renunțarea la șampon nu înseamnă că trebuie să renunți să mai speli părul.

În loc de șampon, persoanele care au adoptat această tehnică de îngrijire folosesc bicarbonat de sodiu urmat de o clătire cu oțet de mere.

Care sunt beneficiile metodei no poo

Reclamă

Metoda no poo are riscuri relativ scăzute. De fapt, dușurile și șamponarea zilnică sunt doar o tendință recentă.

Dacă ai un istoric de probleme cu pielea sau scalpul, ar trebui să discuți cu medicul sau cu dermatologul înainte de a încerca. În caz contrar, aproape oricine poate încerca metoda no poo.

Beneficiile potențiale ale renunțării la șampon includ:

Reclamă
  • păr și scalp mai sănătos;
  • păr mai voluminos;
  • păr mai bine texturat;
  • expunere mai mică la substanțe chimice potențial iritante;
  • mai puține ambalaje din plastic;
  • întreruperea unui ciclu artificial de șamponare, care usucă părul.

Care sunt riscurile renunțării la șampon

Ar putea fi mai dificil să renunți la șampon dacă ai părul fin sau subțire, deoarece părul tău va deveni mai gras mai repede. Înainte de a renunța la șampon, poți încerca să prelungești timpul dintre spălări timp de câteva săptămâni.

Persoanele cu păr creț sau foarte aspru pot vedea cele mai multe beneficii ale metodei no poo, deoarece uleiurile naturale produse de scalp pot face părul mai neted și mai puțin creț.

Fiecare alternativă a metodei no poo va funcționa mai bine pentru unii oameni decât pentru alții. Singura modalitate de a ști dacă îți place rezultatul este să o încerci. Dacă decizi să renunți la șampon, nu uita să acorzi atenție sănătății părului și scalpului.

Orice metodă ai încerca în spălarea părului poate implica o perioadă de adaptare în care părul poate deveni mai gras decât în mod normal. Susținătorii no poo spun că această fază este necesară pentru a ajuta scalpul să se recalibreze și pentru a începe să creeze cantitatea potrivită de ulei de care ai nevoie pentru sănătatea scalpului.

Sănătatea părului tău este adesea un semn al sănătății tale generale. O dietă sănătoasă și echilibrată și consumul de alimente pot contribui la creșterea unui păr sănătos.

Alternative pentru curățarea părului dacă vrei să renunți la șampon

Bicarbonatul de sodiu este o soluție bună pentru spălat, iar mulți oameni spun că oțetul de mere face părul strălucitor. Din păcate, această metodă poate irita scalpul sau poate perturba pH-ul natural al capului.

Deși uleiul de cocos respinge apa, ceea ce înseamnă că părul tău va fi sigilat pentru a-și menține uleiurile naturale, el poate fi dificil de clătit.

Aceasta este cea mai ieftină opțiune și nu implică deloc folosirea de substanțe chimice. Din păcate, s-ar putea ca părul să nu se simtă la fel de curat sau să arate așa cum ți-ai dori.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×