Reclamă

Ce este balsamul leave-in și de ce e recomandat să-l folosești

Balsamurile fără clătire sunt folosite după ce speli părul și înainte de a-l coafa. Ele sunt de obicei aplicate pe părul uscat cu prosopul. Află mai multe despre ce este balsamul leave-in și de ce specialiștii recomandă să-l folosești în rutina ta de îngrijire.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 31 octombrie 2023, 6:52

Spre deosebire de balsamurile tradiționale, acestea nu necesită spălare după aplicare. Produsele fără îndoială asigură un plus de umiditate părului, îl protejează de deteriorare și ajută la descurcarea șuvițelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este balsamul leave-in

Aproape orice tip de păr – creț sau drept, natural sau vopsit – poate beneficia de utilizarea balsamurilor leave-in. Cu toate acestea, ele sunt extrem de utile dacă ai părul uscat, deteriorat sau cu tendință de încrețire. Ele pot fi, de asemenea, utile dacă folosești instrumente de stilizare termică, cum ar fi odulatoarele sau placa de păr.

Balsamul leave-in se aplică după șamponare. Poate înlocui balsamul pe care l-ai folosi în mod obișnuit la duș, dar le poți folosi pe ambele dacă ai părul uscat sau deteriorat.

Cel mai bine este să aplici produsul atunci când părul este încă umed. Urmează pașii de mai jos pentru cele mai bune rezultate, dar asigură-te și că citești cu atenție instrucțiunile de pe flacon.

  • După ce speli părul cu șampon, clătește bine.
  • Poți folosi un balsam obișnuit la duș dacă dorești, dar asigură-te că îți clătești bine părul după aceea.
  • După ce ieși de la duș, uscă ușor părul cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Aplică o cantitate mică de balsam leave-in (conform instrucțiunilor de pe flacon) pe păr.
  • Descurcă părul cu o perie sau un pieptene.
  • Lasă părul să se usuce sau începe procesul de coafare.
  • Procesul este relativ același pentru toate tipurile de păr. Dacă ai părul mai gros, poate fi necesar să utilizezi mai mult balsam leave-in decât o persoană cu părul moale.
Reclamă

Când vine vorba de frecvența utilizării unui balsam leave-in, uită-te la părul tău pentru a obține răspunsul. Dacă folosești zilnic balsam leave-in și părul tău arată și se simte sănătos, continuă să-l folosești. Dar dacă observi că părul tău devine prea gras, e indicat să-l utilizezi mai rar.

Beneficiile balsamului leave-in

Principalul beneficiu al folosirii acestui tip de produs este umiditatea crescută, care la rândul său va îmbunătăți sănătatea generală a părului. Majoritatea tipurilor de păr pot beneficia de balsamul leave-in.

Reclamă

Păr uscat

Balsamul leave-in oferă cel mai mare beneficiu persoanelor cu păr uscat, deoarece poate îi oferi umiditatea necesară. Părul uscat poate duce în cele din urmă la deteriorare, încrețire și rupere.

Părul creț

Părul creț este de obicei foarte uscat. Chiar dacă ai mare grijă de părul tău, s-ar putea să descoperi că acesta tinde să fie mai încrețit dacă trăiești într-un climat cald, umed sau foarte uscat sau petreci mult timp la soare.

Balsamul leave-in poate ajuta la combaterea încrețirii adăugând umiditate părului și ajutând la netezirea acestuia. Balsamul îl poate proteja și de căldura soarelui și de mediile dure.

Păr deteriorat

Părul este deteriorat cu ușurință prin folosirea instrumentelor de coafare, vopsea, îndreptarea cu keratină sau dacă îl porți mai mereu prins în coadă. Aceste practici pot deteriora firele de păr, făcând părul destul de plictisitor. Balsamul leave-in oferă un efect de protecție atunci când este aplicat înainte de coafare sau de folosirea instrumentelor termice.

Păr aspru sau creț

Părul creț, aspru și texturat poate beneficia de umiditatea suplimentară oferită de balsamul leave-in. Părul creț este susceptibil la uscare și dorește un plus de umiditate. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile naturale produse de scalp durează mai mult să se răspândească pe lungimea buclelor.

Aplicarea balsamului leave-in și pieptănarea acestuia pe lungimea părului poate ajuta buclele să pară mai sănătoase și mai definite, cu mai puțin încrețire.

Păr decolorat sau vopsit

Dacă părul tău a fost decolorat sau vopsit, probabil că va suferi unele daune. Caută un balsam leave-in special conceput pentru părul vopsit, care poate ajuta la păstrarea culorii și la adăugarea strălucirii pe care ți-o dorești.

Potențiale efecte secundare ale balsamului leave-in

Reacțiile alergice la ingredientele din balsamurile leave-in sunt foarte rare, dar se pot întâmpla. Dacă produsul irită sau arde scalpul, clătește imediat părul și întrerupe utilizarea.

Încearcă să nu introduci balsam leave-in în ochi, deoarece poate provoca arsuri. Dacă se întâmplă, clătește-ți ochii cu apă curată și rece.

Dacă ai un ten cu tendiță acneică, evită să dai cu balsam fără leave-in pe față.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×