Reclamă

Ce este uleiul squalane și ce beneficii are pentru ten și păr

Corpul are un sistem întreg pentru hidratarea pielii, dar nu mereu acesta poate asigura hidratarea suficientă, mai ales după o anumită vârstă. Acesta este și motivul pentru care mulți oameni apelează la creme hidratante. Află ce este uleiul squalane și ce beneficii aduce organismului.

Publicat: 27 noiembrie 2021, 6:51

Specialiștii spun că atunci când ai nevoie de hidratare, poți apela cu încredere la uleiul squalane. Acesta imită uleiurile naturale ale pielii și este un emolient excelent. Este, de asemenea, un antioxidant natural și are proprietăți antitumorale, protejând pielea de agenții cancerigeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Squalene vs. squalane

Squalene (cu „e”) este o lipidă produsă în mod natural de propriile celule ale pielii. Dar cantitatea de squalene pe care o produce corpul tău scade odată cu vârsta. Producția de vârf a acestei creme hidratante naturale are loc în anii adolescenței, aceasta încetinind la 20 sau 30 de ani. Ca rezultat, pielea ta devine mai uscată și mai aspră, scrie healthline.com.

Squalene este o crema hidratantă prezentă în mod natural în măsline, tărâțele de orez și trestia de zahăr. De asemenea, este găsit și recoltat din ficatul de rechin.

Scualena animală și vegetală este perisabilă pentru a fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii. Când este expusă la oxigen, poate deveni râncedă și se poate strica la fel de repede. Înainte de a putea fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii, squalenul trebuie hidrogenat în squalan (cu un „a”), care este o formă stabilă a moleculei.

Hidrogenarea este procesul de transformare a squalenului dintr-un ulei nesaturat într-un ulei saturat, squalan. Hidrogenarea face uleiul mai prietenos cu pielea și ajută la creșterea termenului de valabilitate al acestuia.

Reclamă

Ce beneficii are uleiul squalane pentru piele

Pielea hidratată este o piele sănătoasă. Deci, atunci când este aplicat local, squalanul are beneficii extraordinare.

Creșterea hidratării poate ajuta pielea să pară mai sănătoasă. Antioxidanții din aceste uleiuri și creme luptă, de asemenea, împotriva daunelor pielii și a radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire. Potrivit cercetărilor, squalanul este, de asemenea, un detoxifiant.

Reclamă

Utilizarea regulată poate stimula, de asemenea, producția de colagen, rezultul fiind o piele mai fermă. Aplicați uleiul local conform instrucțiunilor de pe ambalajul produsului.

Când și cum se aplică produsele cu ulei squalane

Când uleiul squalane este aplicat pe piele, acesta imită sebumul tău natural, îmbunătățind elasticitatea prin creșterea retenției de umiditate și a nutrienților. Uleiul squalane este ideal pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul gras. Deoarece este non-comedogen și nu are reziduurile uleioase, nu poate astupa porii și, de asemenea, s-a dovedit a fi la fel de puternic ca retinolul atunci când vine vorba de combaterea radicalilor liberi și de prevenirea daunelor cauzate de soare.

Alături de beneficiile sale de hidratare cunoscute, uleiul squalane ajută la combaterea bacteriilor de pe piele, ceea ce înseamnă că dacă suferi de acnee, squalanul ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor și la alungarea acelor pete inestetice. Spre deosebire de multe alte uleiuri, squalanul se infiltrează instantaneu în piele. Funcționează grozav singur sau ca bază pentru fondul de ten.

Se poate folosi și pe păr

Squalane nu este doar pentru față și corp. Puteți aplica uleiul și pe păr.

Hidratarea părului poate ajuta la creșterea strălucirii și la prevenirea ruperii firelor de păr. Podoaba capilară are propriile uleiuri naturale. Cu toate acestea, vremea, vârsta, dieta și daunele provocate de căldură pot usca rădăcinile. Uleiul squalane te poate ajuta să revigorezi firele de păr și poate proteja părul de deteriorarea ulterioară.

Pune câteva picături de uleiul squalane în palma mâinii tale și masează pentru a crește umiditatea înainte de a clăti sub duș.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×