Specialiștii spun că atunci când ai nevoie de hidratare, poți apela cu încredere la uleiul squalane. Acesta imită uleiurile naturale ale pielii și este un emolient excelent. Este, de asemenea, un antioxidant natural și are proprietăți antitumorale, protejând pielea de agenții cancerigeni.
Squalene vs. squalane
Squalene (cu „e”) este o lipidă produsă în mod natural de propriile celule ale pielii. Dar cantitatea de squalene pe care o produce corpul tău scade odată cu vârsta. Producția de vârf a acestei creme hidratante naturale are loc în anii adolescenței, aceasta încetinind la 20 sau 30 de ani. Ca rezultat, pielea ta devine mai uscată și mai aspră, scrie healthline.com.
Squalene este o crema hidratantă prezentă în mod natural în măsline, tărâțele de orez și trestia de zahăr. De asemenea, este găsit și recoltat din ficatul de rechin.
Scualena animală și vegetală este perisabilă pentru a fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii. Când este expusă la oxigen, poate deveni râncedă și se poate strica la fel de repede. Înainte de a putea fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii, squalenul trebuie hidrogenat în squalan (cu un „a”), care este o formă stabilă a moleculei.
Hidrogenarea este procesul de transformare a squalenului dintr-un ulei nesaturat într-un ulei saturat, squalan. Hidrogenarea face uleiul mai prietenos cu pielea și ajută la creșterea termenului de valabilitate al acestuia.
Ce beneficii are uleiul squalane pentru piele
Pielea hidratată este o piele sănătoasă. Deci, atunci când este aplicat local, squalanul are beneficii extraordinare.
Creșterea hidratării poate ajuta pielea să pară mai sănătoasă. Antioxidanții din aceste uleiuri și creme luptă, de asemenea, împotriva daunelor pielii și a radicalilor liberi, care pot accelera procesul de îmbătrânire. Potrivit cercetărilor, squalanul este, de asemenea, un detoxifiant.