Reclamă

Marion Cotillard, actriță talentată și activistă de mediu. Portret de vedetă

Marion Cotillard este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de origine franceză la scară internațională. Actrița a dovedit de multe ori că își merită locul printre numele grele din industria cinematografică. Mai mult, aceasta este preocupată și de soarta mediului înconjurător și a devenit o susținătoare vocală a cauzelor ecologice.

Publicat: 28 februarie 2021, 7:55

Marion Cotillard s-a născut la 30 septembrie 1975 la Paris și a crescut în jurul orașului Orléans. Tatăl ei, Jean-Claude Cotillard, este actor, profesor și regizor de teatru. Mama ei, Monique Niseema Theillaud, este actriță și profesoară de teatru. Actrița are doi frați gemeni mai mici, Quentin și Guillaume. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cotillard a fost introdusă în lumea teatrului de către tatăl ei. În copilărie actrița îi imita pe Louise Brooks și Greta Garbo în propriul dormitor. Părinții ei au jucat împreună într-o trupă de teatru, iar Cotillard a avut tangențe cu actoria din momentul în care a urcat pe scenă într-o piesă scrisă de tatăl ei. La vârsta de 16 ani, s-a mutat la Paris pentru a urma o carieră profesională în actorie. 

După ce a ajuns în capitala pariziană, Cotillard a debutat pe micul ecran la 18 ani în serialul televizat Highlander și a devenit curând cunoscută în Franța după alte câteva roluri TV între anii 1994 și 1998.

O actriță talentată

Primul proiect mai proeminent al lui Marion Cotillard a fost filmul „Taxi” din 1998 scris de Luc Besson. Actrița a interpretat-o pe iubita unui livrător de pizza deveni șofer de taxi. Povestea filmului a fost continuată în următorii cinci ani cu încă două producții, iar franciza „Taxi” a devenit una dintre cele mai de succes din Franța. 

În 2005, Cotillard a câștigat un premiu César, cel mai apreciat premiu cinematografic din Franța, pentru rolul unei prostituate în „Un Long Dimanche de fiançailles”. 

Reclamă

În 2007, Cotillard a atras atenția internațională pentru interpretarea legendarei cântărețe de origine franceză Edith Piaf în „La Môme”. Cotillar, a fost lăudată pentru interpretarea ei care a portretizat-o pe Edith Piaf într-un mod rar văzut pe ecrane. A câștigat numeroase distincții pentru această performanță, inclusiv un Oscar, un César, un BAFTA și un Glob de Aur.

Marion Cotillard în rolul lui Edith Piaf / Profimedia Images

În „Deux jours, une nuit” din 2014, Cotillard a interpretat rolul unei tinere care încearcă să-și salveze slujba, convingându-i pe colegii săi să-și piardă bonusurile. Această apariție a convins juriul Oscar că merită o nominalizare la categoria cea mai buna actriță.  

Reclamă

Activistă de mediu

Pe lângă pasiunea pentru actorie, Cotillard este preocupată de mediu și a participat în mod activ la campanii pentru protecția mediului. Actrița și-a folosit notorietatea pentru a atrage atenția asupra obiectivelor Greenpeace și a devenit prutătorul de cuvânt al organizației. 

Marion Cotillard într-o expediție Greenpeace în Antarctica / Profimedia Images

Preocuparea față de cauzele ecologice i-a fost transmisă de timpurie de către bunica ei. 

„Când gătea, nu risipea nimic. Și părinții mei m-au învățat că cel mai important lucru este mereu respectul. Respectul locul în care trăiești, fii conștient de impactul pe care îl ai.”, a spus ea pentru Harper’s Bazaar

În 2010, Cotillard a realizat o serie de filme despre distrugerea pădurilor tropicale de către companiile forestiere, iar în anul următor a militat împotriva construirii barajului hidroelectric Belo Monte din Brazilia. În 2013, a protestat împotriva arestării a 30 de activiști Greenpeace de către autoritățile din Rusia printr-un spectacol în fața muzeului Louvre. 

Într-o relație de 13 ani cu Guillaume Canet

Cotillard trăiește o poveste de dragoste de 13 ani cu Guillaume Canet, actor si regizor, iar cei doi au împreună un fiu, Marcel, și o fiică, Louise. 

Când Marion Cotillard și Guillaume Canet s-au intersectat pentru prima dată, nimeni nu ar fi putut prezice că se vor îndrăgosti. La acea vreme, Guillaume era căsătorit cu actrița de origiane germană Diane Kruger, iar Marion Cotillard încerca să se recupereze după decesul soțului ei, Julien Rassam. 

Marion Cotillard și soțul ei, Guillaume Canet / Profimedia Images

Dar în 2001, pe platoul filmului „Children’s Games”, cei doi actori s-au lăsat purtați de magia cinematografiei. 

Cu toate acestea, din cauza situației amoroase a lui Guillaume Canet, cei doi și-au ascuns simpatiile de ochii publicului. În cele din urmă, Guillaume Canet s-a despărțit de Diane Kruger în 2006 pentru a i se dedica exclusiv lui Marion Cotillard. Câteva luni mai târziu, relația lor a devenit publică. În 2017, Guillaume a dat de înțeles că povestea lor de dragoste a început înainte ca acesta să divorțeze.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×