Reclamă

Matthew Perry lansează o carte de memorii. Actorul a vorbit deschis despre lupta sa cu dependența: „Sunt recunoscător că sunt în viață”

Matthew Perry lansează o carte de memorii. Noua carte a starului din Friends va ajunge pe rafturi pe 1 noiembrie. Actorul pare mai dispus ca niciodată să împărtășească adevărul despre viața lui.

Publicat: 21 octombrie 2022, 7:07

Matthew Perry, în vârstă de 53 de ani, iubit pentru portretizarea lui Chandler Bing în serialul TV de succes, a scris un memoriu frumos, "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", detaliind călătoria sa prin viață, una plină de suișuri și coborâşuri zdrobitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Matthew Perry lansează o carte de memorii

„Am vrut să vă împărtășesc când am fost în siguranță. Să nu intru din nou în partea întunecată”, a spus el pe People în exclusivitate. „A trebuit să aștept până când am fost destul de treaz. Departe de boala activă a alcoolismului și a dependenței pentru a scrie totul. Și principalul lucru a fost că eram destul de sigur că asta va ajuta oamenii.”

Perry își deschide carte de memorii cu dezvăluirea că aproape a murit acum câțiva ani, la vârsta de 49 de ani.

Recunoscând public la acea vreme că suferea de o perforație gastrointestinală, actorul a petrecut de fapt săptămâni întregi într-o luptă pentru viața lui, după ce colonul i-a explodat din cauza consumului excesiv de opioide. A petrecut două săptămâni în comă și cinci luni în spital și a trebuit să folosească o pungă de colostomie timp de nouă luni, scrie People.

Când a fost internat pentru prima dată în spital, „medicii i-au spus familiei mele că am 2 la sută șanse să trăiesc”, își amintește el. „Am fost pus pe un lucru numit o mașină ECMO, care face toată treaba pentru inima și plămânii tăi. Și asta se numește Ave Maria. Nimeni nu supraviețuiește la asta.”

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Matthew Peery, cu părul netuns, îmbrăcat în haine largi și cu un aspect neîngrijit
Actorul a fost fotografiat îmbrăcat într-o pereche de pantaloni largi, negri și un tricou larg, cu părul răvășit / Profimedia Images

Cum s-a descurcat actorul în timpul filmărilor pentru Friends

Reclamă

Când Perry a fost distribuit pentru prima dată în Friends la vârsta de 24 de ani, dependența lui de alcool tocmai începea să iasă la suprafață. „M-am descurcat într-un fel. Dar până la vârsta de 34 de ani, eram cu adevărat înrădăcinat în multe necazuri”, admite el. „Dar au fost ani în care am fost treaz în acea perioadă. Sezonul 9 a fost anul în care am fost treaz pe tot parcursul. Și ghici care sezon am fost nominalizat pentru cel mai bun actor?.”

La un moment dat, în timpul filmărilor pentru Friends, Perry lua calmante în fiecare zi și a scăzut la 58 de kg. „Nu știam cum să mă opresc”, a spus el. „Dacă poliția venea la mine acasă și spunea: , începeam să-mi fac bagajele. Nu m-am putut opri pentru că boala și dependența sunt progresive. Deci devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrânești”.

Ce au făcut colegii pentru el

Deși Perry a încercat să-și ascundă starea, schimbările dramatice ale aspectului său în fiecare an au reflectat starea lui. Colegii săi de distribuție „au fost înțelegători și au avut răbdare”, adaugă el. „Este ca la pinguini. Pinguinii, în natură, când unul este bolnav, sau când unul este foarte rănit, ceilalți pinguini îl înconjoară și îl sprijină. Îl înconjoară până când acel pinguin poate merge singur. Cam asta este ceea ce distribuția a făcut pentru mine”.

Sincer, cu privire la recidivele sale, a fost la dezintoxicare de 15 ori de-a lungul anilor, Perry a spus că a luat în calcul toate instrumentele necesare pentru a menține sobrietatea. „Sunt destul de sănătos acum”, spune el.

Deși preferă să nu dezvăluie de cât timp nu a mai consumat alcool, el încă numără fiecare zi. „Este important, dar dacă îți pierzi sobrietatea, nu înseamnă că pierzi tot timpul și educația”, spune el.

Actorul a suferit 14 operații la stomac până acum

Matthew Perry a fost sincer și cu privire la dependența de opioide. Terapeutul meu a spus: „Data viitoare când te gândești să le iei, gândește-te că o să ai pungă de colostomie pentru tot restul vieții”, își amintește Perry.

Acum, Perry este mai hotărât ca niciodată să încerce să îi ajute și pe alții care s-au luptat cu dependența. „Au fost cinci persoane puse pe un aparat ECMO în acea noapte și ceilalți patru au murit. Doar eu am supraviețuit”, spune el. „Deci marea întrebare este de ce? De ce am fost eu acela? Trebuie să existe un fel de motiv.”

Pentru cei care citesc cartea, „Cred că vor fi surprinși de cât de rău am ajuns în anumite momente și cât de aproape de moarte am fost”, mai spune el. „Spun în carte că, dacă aș muri, i-aș șoca pe oameni, dar nu ar surprinde pe nimeni. Și este un lucru foarte înfricoșător cu care să trăiești. Așa că speranța mea este că oamenii se vor relaționa cu asta și vor știi că această boală atacă pe toată lumea. Nu contează dacă ai succes sau nu, bolii nu-i pasă”.

Când vine vorba de recunoștință, Perry a învățat că „totul începe cu sobrietate. Pentru că dacă nu ai sobrietate, vei pierde tot. Sunt un tip extrem de recunoscător. Sunt recunoscător că sunt în viață, asta este sigur. Și asta îmi oferă posibilitatea de a face orice.”

Toate experiențele prin care a trecut l-au făcut pe Perry mai puternic „din toate punctele de vedere”, insistă el. „Cel mai surprins sunt de rezistența mea. Modul în care pot să mă întorc din toată această tortură îngrozitoare. Dorind să spun povestea, deși este puțin înfricoșător să-ți spun toate secretele într-o carte, nu am lăsat nimic în urmă. Totul este acolo.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×