Reclamă

Mituri despre consumul de porumb dulce. Ce beneficii are de fapt pentru sănătate

Porumbul dulce este extrem de versatil și poate fi inclus într-o mulțime de preparate. Acesta are nenumărate beneficii pentru organism și este consumat cu precădere în perioada sezonului cald. Fie că vorbim de consumul de porumb fiert sau de porumb din conservă, există nenumărate mituri despre consumul de porumb dulce. Hai să descoperim împreună care dintre acestea sunt adevărate și care au rămas la statutul de mituri nefondate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 august 2023, 6:44

Nutriționiștii de la EatingWell au decis să demonteze câteva dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce. Sezonul de vară este ideal pentru a alege un porumb proaspăt și a-l prepara după bunul plac. Poți consuma porumbul fiert sau copt sau îl poți integra în salate delicioase și sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mituri despre consumul de porumb dulce

De-a lungul ultimilor ani, oamenii au dezvoltat tot mai multe mituri legate de consumul de porumb dulce. Există zvonuri care spun că acesta ar putea fi periculos pentru sănătate. Multe dintre miturile legate de consumul de porumb dulce susțin că acesta ar fi periculos datorită numărului mare de calorii.

Totuși, porumbul dulce are nenumărate beneficii pentru organism. Astfel, nutriționiștii au decis să facă lumină în cazul consumului de porumb dulce.

Porumbul dulce este bogat în grăsimi

Unul dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce susține că acesta este bogat în grăsimi. Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că porumbul dulce se află pe lista alimentelor cu un conținut scăzut de grăsimi.

Reclamă

Acesta contine un mix de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. De altfel, grăsimile polinesaturate constituie mai bine de jumătate din valoarea maximă de grăsimi din conținutul porumbului.

Studiile au arătat că grăsimile polinesaturate au beneficii pentru sănătate, iar multe dintre aceste beneficii sunt legate de sănătatea inimii.

Atâta timp cât alegi să consumi porumbul dulce simplu, fără al asezona cu unt sau alte grăsimi, acesta poate fi integrat cu succes într-o dietă sănătoasă și echilibrată.

Reclamă

Consumul de porumb ar putea duce la creșterea în greutate

Cel de-al doilea mit legat de consumul de porumb dulce spune că acesta ar putea duce la creșterea în greutate. Sigur, dacă alegi să consumi porumbul dulce asezonat cu unt sau alte grăsimi, acesta va avea un aport caloric mult mai mare.

Totuși, o singură cană de boabe de porumb dulce poate ajunge să aibă în jur de 122 de calorii, spun specialiștii pentru Healthline.

Mai mult, o cană de boabe de porumb dulce îți poate asigura 3,5 grame de fibre. Fibrele sunt benefice pentru organism și conferă senzația de sațietate, promovând în acest fel pierderea în greutate. Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului de alimente bogate în fibre.

Porumbul dulce este bogat în zahăr

Un alt mit susține că porumbul dulce are un nivel crescut de zahăr. O porție medie de boabe de porumb dulce poate să-ți aducă aproximativ 5 grame de zahăr. Totuși, studiile spun că o cană de porumb dulce va avea un nivel mai mic de zahăr decât o banană coaptă.

Glucoza care se regăsește la nivelul porumbului dulce nu este periculoasă pentru organism, spun nutriționiștii pentru publicația EatingWell.

Porumbul dulce nu este benefic pentru organism

Un alt mit susține că porumbul dulce nu are beneficii pentru organism. Studiile dovedesc contrariul. Porumbul dulce conține o cantitate impresionantă de luteină, benefică pentru îmbunătățirea vederii și nu numai.

Mai mult, studiile au demonstrat că porumbul dulce poate încuraja pierderea în greutate, tocmai datorită conținutului mare de fibre.

Alte studii arată că porumbul dulce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și conferă organismului necesarul de fier, potasiu și proteine. Consumat cu atenție și integrat într-un mod sănătos în dietă, consumul de porumb dulce îți poate aduce nenumărate beneficii pentru organism. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×