Nutriționiștii de la EatingWell au decis să demonteze câteva dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce. Sezonul de vară este ideal pentru a alege un porumb proaspăt și a-l prepara după bunul plac. Poți consuma porumbul fiert sau copt sau îl poți integra în salate delicioase și sănătoase.
Mituri despre consumul de porumb dulce
De-a lungul ultimilor ani, oamenii au dezvoltat tot mai multe mituri legate de consumul de porumb dulce. Există zvonuri care spun că acesta ar putea fi periculos pentru sănătate. Multe dintre miturile legate de consumul de porumb dulce susțin că acesta ar fi periculos datorită numărului mare de calorii.
Totuși, porumbul dulce are nenumărate beneficii pentru organism. Astfel, nutriționiștii au decis să facă lumină în cazul consumului de porumb dulce.
Porumbul dulce este bogat în grăsimi
Unul dintre cele mai comune mituri legate de consumul de porumb dulce susține că acesta este bogat în grăsimi. Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că porumbul dulce se află pe lista alimentelor cu un conținut scăzut de grăsimi.
Acesta contine un mix de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. De altfel, grăsimile polinesaturate constituie mai bine de jumătate din valoarea maximă de grăsimi din conținutul porumbului.
Studiile au arătat că grăsimile polinesaturate au beneficii pentru sănătate, iar multe dintre aceste beneficii sunt legate de sănătatea inimii.
Atâta timp cât alegi să consumi porumbul dulce simplu, fără al asezona cu unt sau alte grăsimi, acesta poate fi integrat cu succes într-o dietă sănătoasă și echilibrată.