Probabil că ai auzit de milioane de ori zicala "salvează apa pentru paste". Această expresie este scrisă chiar și în paginile cărților de bucate, e prezentă și în videoclipurile de pe YouTube și în nenumărate rețete online de paste.
Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul
Porumbul crud este bogat în vitamine, precum vitamina A, benefică pentru imunitate, vitamina E, care contribuie la buna funcţionare a inimii. El conține și vitamina B5, care ajută la combaterea oboselii din organism. Are de asemenea și acid folic, recunoscut pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii, dar și multe altele.
Pe măsură ce vara și-a intrat în drepturi și piața locală abundă în cele mai proaspete și mai suculente spice de porumb, o revizuire a principiului apei în care îl fierbi are puterea de a duce la un nivel superior apa pentru paste și, la rândul său, sosurile. Păstrează-ți apa de porumb. Apoi fierbe pastele în ea.
E important să reamintim că apa tulbure de paste este eroul umil și modest al mai multor tipuri de sosuri, deoarece este supraalimentată cu aromă și textura din amidon și sare. Fără o doză sănătoasă de apă pentru paste acordată sosului tău, riști un rezultat final care este vizibil mai puțin aromat.
Rezultatul o să fie un sos care curge chiar și de pe suprafața alunecoasă a fiecărei paste înainte de a ajunge în gură. Apa pe care ai folosit-o pentru a fierbe porumb este și mai amidonată și mai aromată. Așa că, de ce ai irosi-o, aruncând tot acel nectar auriu, așa cum mai este numită?
La ce mai poate fi folosită apa în care ai fiert porumbul
Așa că, odată ce ți-ai fiert recompensele din piața locală, nu arunca apa. E baza pentru un sos aromat care așteaptă să fie savurat. Apa rezultată este de două ori amidonată, gata să lege sosul în ceva și mai delicios și mai fin. Apa de porumb va conferi o aromă subtilă, dulce, indiferent de sosul pe care vrei să-l prepari.
Porumbul proaspăt este foarte de dulce și, sincer, este singurul lucru pe care mulți oameni își doresc să-l mănânce vara sub toate formele. Maximizând aroma și minimizând risipa, poți scoate din porumb până la ultimul gram de suc delicios. Nu numai că aduci un omagiu ciclului de viață al porumbului în sine cu această metodă, dar vei economisi și o cantitate importantă de apă în tot acest proces.