Reclamă

Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Află ce poți face cu ea

Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Cu siguranță a început sezonul porumbului fiert și vrei și tu să te bucuri de aroma lui. Cu toate acestea, specialiștii au câteva sfaturi pentru tine, deși procesul de fierbere este unul simplu. Profită la maximum de apa în care ai fiert porumbul și bucură-te de aroma ei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 iulie 2023, 6:40

Probabil că ai auzit de milioane de ori zicala "salvează apa pentru paste". Această expresie este scrisă chiar și în paginile cărților de bucate, e prezentă și în videoclipurile de pe YouTube și în nenumărate rețete online de paste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul

Porumbul crud este bogat în vitamine, precum vitamina A, benefică pentru imunitate, vitamina E, care contribuie la buna funcţionare a inimii. El conține și vitamina B5, care ajută la combaterea oboselii din organism. Are de asemenea și acid folic, recunoscut pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii, dar și multe altele.

Pe măsură ce vara și-a intrat în drepturi și piața locală abundă în cele mai proaspete și mai suculente spice de porumb, o revizuire a principiului apei în care îl fierbi are puterea de a duce la un nivel superior apa pentru paste și, la rândul său, sosurile. Păstrează-ți apa de porumb. Apoi fierbe pastele în ea.

E important să reamintim că apa tulbure de paste este eroul umil și modest al mai multor tipuri de sosuri, deoarece este supraalimentată cu aromă și textura din amidon și sare. Fără o doză sănătoasă de apă pentru paste acordată sosului tău, riști un rezultat final care este vizibil mai puțin aromat.

Rezultatul o să fie un sos care curge chiar și de pe suprafața alunecoasă a fiecărei paste înainte de a ajunge în gură. Apa pe care ai folosit-o pentru a fierbe porumb este și mai amidonată și mai aromată. Așa că, de ce ai irosi-o, aruncând tot acel nectar auriu, așa cum mai este numită?

Reclamă

La ce mai poate fi folosită apa în care ai fiert porumbul

Așa că, odată ce ți-ai fiert recompensele din piața locală, nu arunca apa. E baza pentru un sos aromat care așteaptă să fie savurat. Apa rezultată este de două ori amidonată, gata să lege sosul în ceva și mai delicios și mai fin. Apa de porumb va conferi o aromă subtilă, dulce, indiferent de sosul pe care vrei să-l prepari.

Porumbul proaspăt este foarte de dulce și, sincer, este singurul lucru pe care mulți oameni își doresc să-l mănânce vara sub toate formele. Maximizând aroma și minimizând risipa, poți scoate din porumb până la ultimul gram de suc delicios. Nu numai că aduci un omagiu ciclului de viață al porumbului în sine cu această metodă, dar vei economisi și o cantitate importantă de apă în tot acest proces.

Reclamă

Apa de porumb este darul care continuă să dăruiască. Chiar și după ce ai fiert pastele în ea, o poți folosi pentru a un stoc incredibil de delicios. Utilizează acel stoc pentru mâncăruri fără carne sau pentru orice rețetă de supă de pui.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×