Reclamă

Moduri prin care ne apărăm de ploșnițele urât mirositoare pe timpul toamnei. Sfaturi utile de la specialiști

Știm că a venit toamna în momentul în care frunzele încep să-și schimbe culoare, aerul devine mai rece, iar mirosul de plăcintă de dovleac inundă bucătăriile. Un alt semn al lunilor răcoroase este dat de sosirea ploșnițelor urât mirositoare. Descoperă câteva moduri prin care ne apărăm de ploșnițele urât mirositoare pe timpul toamnei.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 octombrie 2024, 6:24

Ploșnița cerealelor sau gandacul puturos marmorat este o insectă originară din Asia de Est. Cu toate acestea, de mai mulți ani s-a făcut remarcată în diferite țări din Europa. Cunoscute pentru mirosul lor, ploșnițele de cereale intră frecvent în case în lunile mai reci în căutarea unui loc cald unde să-și facă iarna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Moduri prin care ne apărăm de ploșnițele urât mirositoare pe timpul toamnei

În timp ce insectele acestea nu prezintă niciun risc pentru sănătate sau proprietate pentru proprietarii de case, acest dăunător poate deveni rapid o pacoste urât mirositoare. La fel ca alți dăunători, inclusiv furnicile, insectele acestea pătrund adesea în structuri în număr mare. Acest lucru face destul de dificil procesul de a le îndepărta.

Pe măsură ce temperaturile continuă să scadă, oamenii încep să se pregătească pentru lunile de iarnă. Specialiștii recomandă să iei în considerare protecția împotriva dăunătorilor care ar putea să pătrundă în interiorul casei. Pentru cei care se întreabă cum să scape de insecte puturoase, mai jos găsești câteva  trucuri pentru a le îndepărta.

Sigilează punctele de intrare

Pentru un control adecvat, încearcă să petreci puțin timp pentru a inspecta exteriorul casei. Aceste puncte de acces pot fi modalitatea prin care ploșnițele să pătrundă în casa ta. Acordă o atenție deosebită zonelor, inclusiv în jurul țevilor, în spatele coșurilor sau alte deschideri.

Reclamă

Ploșnițele urât mirositoare pot intra în case prin cele mai mici deschideri. Dacă ai plasa de protecție deteriorată, atunci poate este momentul să o înlocuiești. Nu uita să verifici dacă aceasta este montată bine pentru a te asigura că insectele nu pătrund pe lângă ea. Poți apela și la anumite plante care țin la distanță gândacii.

Stinge luminile

Ploșnițele urât mirositoare sunt atrase de lumină, așa că este recomandat să păstrezi iluminarea exterioară la minimum. În timpul serii, stinge luminile de verandă și închide jaluzele. Utilizarea becurilor galbene pentru iluminatul exterior poate fi benefică deoarece sunt mai puțin atractive pentru ploșnițele urât mirositoare.

Reclamă

Încearcă să reduci locurile cu umiditate

Încearcă să elimini umiditatea acumulată în diferite locuri ale casei. Aceasta poate să contribuie la atragerea ploșnițelor urât mirositoare, spun specialiștii. Verifică foarte bine țevile și încearcă să te asiguri că acestea nu prezintă scurgeri.

Elimină sursele de hrană

O altă metodă pentru a scăpa de ploșnițele urât mirositoare este eliminarea acceuslui lor la alimene. Păstrează alimentele în recipiente etanșe și aruncă gunoiul în mod regulat. De asemena, este important să te asiguri că ai șters foarte bine blaturile pentru a elimina firimiturile, spun cei de la Parade.com.

Aerisește ori de câte ori ai ocazia

Aerisește corespunzător spațiile din casa ta pentru a elimina punctele de adăpost ale ploșnițelor urât mirositoare. Ia în considerare utilizarea unui dezumidificator în aceste zone. De asemenea, este important să te asiguri că ai făcut foarte bine curățenia de toamnă.

Gândește-te de două ori înainte de a încerca să le elimini

Mulți oameni încearcă să ucidă ploșnițele urât mirositoare. Cu toat acestea, atunci când sunt deranjate sau zdrobite, insectele mirositoare tind să elibereze un miros neplăcut. Încearcă să prinzi ploșnița și să o scoți afara dacă vrei să scapi de ea.

Folosește un aspirator

Cum scapi de ploșnițele urât mirositoare odată ce au intrat în casa ta? Cel mai simplu mod este să utilizezi un aspirator pentru a le aspira. Golește mai apoi sacul pentru a preveni pătrunderea mirsului ân zonă. De altfel, insectele moarte lasă un reizduu în interiorul sacului care poate mirosi în toată casa, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care se bucură și zâmbește și care ține frunze în mână într-o zi însorită
Horoscop
2 zodii diurne vor avea noroc cu carul. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii guvernați de Soare sunt cei mai norocoși în această perioadă. Mai precis, 2 zodii diurne vor avea noroc cu carul din partea astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele și ce spun specialiștii...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă acea zodie care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024
Horoscop
Zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite
Astrologii au dezvăluit care este zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite pe plan personal și profesional. Este o perioadă de bun augur pentru...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și stă într-o pădure de tomană în timp ce citește dintr-o carte faptul că soarta se schimbă complet pentru două semne zodiacale începând cu 25 octombrie 2024
Horoscop
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Aceste semne zodiacale vor experimenta abundența și bunăstarea. Luna se va alinia cu Uranus și va forma o situație plină...
4
fată frumoasă care face yoga într-o cameră însorită cu o pisică
Horoscop
Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024. Ce spun astrele
Nativii vor avea o vedere de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024 vor rămâne cu ele o...
5
Nicole Kidman, cu părul blond prins la spate
Divertisment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la eveniment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024 este din nou o sursă de inspirație pentru ținute de gală care să te scoată din anonimat. Vedetele au purtat cele mai spectaculoase look-uri pentru o...
PARTENERI
×