Reclamă

Ce e indicat să faci atunci când intri într-o cameră de hotel. Primii pași ca să te asiguri că e totul în ordine

O verificare care durează cel mult 30 de secunde dacă știi ce ai de făcut te poate scuti de o mulțime de probleme. Ce e indicat să faci atunci când intri într-o cameră de hotel. Primii pași ca să te asiguri că e totul în ordine.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 ianuarie 2024, 6:22

Există puține lucruri pe care le dorești atât de mult precum somnul într-un pat mare și moale de la hotel după o călătorie lungă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce e indicat să faci atunci când intri într-o cameră de hotel

Cu toate acestea, înainte să faci o baie, să te pui în pat și să comanzi room service, există ceva ce trebuie să faci aproape mereu. De fapt, este primul lucru pe care ar trebui să-l faci imediat ce intri în camera ta.

Verifică dacă există ploșnițe sau alte insecte

Micile creaturi, care se hrănesc cu sânge uman în timp ce tu te odihnești, sunt de mici dimensiuni, dar suficient de mari pentru a fi văzute cu ușurință. Cel mai ușor se ascund în crăpăturile din mobilier, podele sau pereți. Insectele ajung adesea într-o cameră de hotel în valiza oaspeților sau pe hainele lor.

Hotelurile din Paris au fost anul trecut invadate de ploșnițe, dar nu este singurul oraș care se confruntă cu această problemă. De fapt, un studiu din 2017 a constatat că opt din zece hoteluri s-au confruntat cu dăunătorii în anul precedent.

Reclamă

Dacă nu vrei să fii victima sigură a ploșnițelor de pat sau să le duci acasă în bagaj, petrece primele 30 de secunde după ce ai intrat în cameră făcând verificări.

Verifică tapițeria mobilei, așternuturile, cusăturile saltelei, uită-te la tăblia patului, la scaune. Dacă nu vezi nimic, probabil că totul este în regulă.

Cu toate acestea, dacă ești încă îngrijorată de ceea ce ar putea fi în cameră, mai sunt câțiva pași pe care îi poți face.

Reclamă

Alte măsuri de protecție pe care le poți lua

Ca măsură supremă de precauție, pune valiza cu haine în baie. Dacă există ploșnițe în cameră, nu vor merge acolo pentru că lor le place tapițeria. Majoritatea camerelor de hotel sunt cu mochetă, așa că pur și simplu nu-ți pune bagajul pe mochetă.

De asemenea, dacă ai un bagaj din material textil, îl poți înfolia. Ploșnițele de pat nu prea stau pe plastic. Dacă din păcate se întâmplă să găsești ploșnițe în cameră, anunță imediat conducerea hotelului.

Dacă decizi să nu părăsești hotelul, dar vrei să schimbi camera, sfatul specialiștilor e să nu te muți într-o cameră alăturată pentru că ar putea avea aceeași problemă.

Ca o altă măsură de precauție, poți lua cu tine în bagaj plicuri cu lavandă. Aceasta se numără printre plantele care resping mai multe tipuri de gândaci. Lavanda este toxică pentru ploșnițe. De aceea, specialiștii în călătorie te sfătuiesc să pui în bagajul de călătorie câteva pliculețe.

Pliculețele cu lavandă pot fi puse în fiecare colț al bagajului, printre haine sau în compartimente. Un alt parfum care respinge ploșnițele și alte insecte este menta. Împrăștie aceste pliculețe de ceai de mentă în bagaj, la fel ca pe cele de lavandă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×