Reclamă

Un condiment special te-ar putea ajuta să scapi de ploşniţe. Trucul secret cunoscut de gospodine

Un condiment special te-ar putea ajuta să scapi de ploşniţe. Gospodinele de pretutindeni cunosc acest truc simplu și rapid. Condimentul acesta este nelipsit din bucătăria noastră și este folosit într-o mulțime de preparate dulci. Descoperă despre ce anume este vorba și cum poți prepara soluția minunte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 octombrie 2023, 7:09

Condimentele fac parte din viața noastră și sunt folosite în tot felul de preparate. Ele dau un gust special mâncării, dar ne pot ajuta și în curățenie. Cele mai recente studii au arătat că un anume condiment este foarte util când vine vorba de îndepărtarea ploșnițelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un condiment special te-ar putea ajuta să scapi de ploşniţe

Ingredientul despre care se vorbește tot mai des printre gospodine se găsește în bucătăria oricui. Specialiștii în curățenie spun că acest condiment minune este foarte util dacă vrei să scapi de ploșnițele de cereale.

Ploșnița de cereale mai este cunoscută și drept gândacul puturos marmorat. Acestea pătrund cu ușurință în casele oamenilor și sunt o adevărată pacoste. Pentru a scăpa de ele vei avea nevoie de un condiment extrem de îndrăgit.

Specialiștii în curățenie spun că acest condiment te-ar putea ajuta să scapi definitiv de ploșnițe. Este vorba despre scorțișoară.

Scorțișoara este condimentul minune pentru îndepărtarea acestor mici dăunători. Ploșnițele nu pot suporta mirosul acestui condiment.

Reclamă

În plus, studiile au arătat că scorțișoara poate ține la distanță inclusiv țânțarii, musculițele, viespile și păianjenii.

Scorțișoara nu îndepărtează doar ploșnițele urât mirositoare, ci și ploșnițele de pat. Dacă vrei să scapi de ploșnițele de pat, poți încerca să faci o soluție specială cu scorțișoară.

Amestecă apă cu scorțișoară și pulverizează pe saltea. Poți încerca și varianta în care pui săculeți cu scorțișoară sub saltea, spun specialiștii de la Goodhousekeeping.

Reclamă

Ce alte soluții poți să folosești pentru a îndepărta ploșnițele de pat

Ploșnițele urât mirositoare pot fi o problemă, însă ploșnițele de pat pot fi un adevărat coșmar. Metodele naturale de îndepărtare ale acestora ar putea să dea rezultate. Specialiștii spun că ploșnițele de pat nu pot suporta mirosul de scorțișoară.

Totodată, acestea nu nu reușesc să stea foarte mult în zonele care au un miros puternic de pirt. Soluțiile preparate în casă cu spirt ar putea fi o soluție pentru îndepărtarea ploșnițelor de pat. Specialiștii în curățenie susțin că ploșnițele de pat mai pot fi îndepărtate cu ajutorul uleiului de lavandă.

Acesta are un miros foarte puternic și poate ajuta la eliminarea acestor mici dăunători. Uleiul de portocale ar putea fi o opțiune la fel de bună dacă nu ai ulei de lavandă, spun specialiștii.

Lămâia, și menta ar pueta să-ți fie de ajutor în lupta împtriva ploșnițelor de pat. Mirosurile puternice vor ține la distanță dăunătorii.

Cum îți dai seama că ai ploșnițe de saltea

Presa internațională a scris că toți mai mulți oameni se confruntă cu prezența ploșnițelor de saltea. Acestea sunt destul de mici și greu de identificat.

Ploșnițele de saltea se hrănesc cu sângele gazdelor, iar mușcătura lor lasă un semn roșu și provoacă mâncărimi. Acestea sunt primele semne care ți-ar putea indica prezența lor. Acestea obișnuiesc să trăiască în apropiere de gazdă, iar locurile lor preferate de ascuns sunt cele mici și înguste.

Ploșnițele au o culoare brună – roșiatică după ce s-au hrănit cu sângele gazdei. Sunt mici și se deplasează rapid prin încăpere. Cel mai bine este să le identifici din timp pentru a nu le permite să lase ouă și să se înmulțească.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×