Reclamă

Plante de interior cu un miros special. Cum poți să-ți parfumezi casa cu ajutorul lor

Interiorul casei necesită foarte multă atenție. Curățenia apartamentului este extrem de importantă pentru a menține un aspect și un miros plăcut. Specialiștii în curățenie îți vin în ajutor și îți oferă o listă cu plante de interior cu un miros special. Acestea te vor ajuta să-ți parfumezi locuința într-un mod natural.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 octombrie 2023, 6:10

Dacă îți dorești să-ți parfumezi casa într-un mod natural, atunci trebuie să aduci în casa ta o plantă cu un miros special. Nu ai nevoie de plante exotice pentru a obține un efect plăcut și proaspăt. Ne dorim ca locuința ta să aibă un aspect plăcut și un miros inconfundabil, așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante de interior cu un miros special

Atunci când vrei să ai un miros plăcut în casă, ai tendința să folosești un parfum special sau să aprinzi o lumânare. Deși aceste metode de aerisire pot funcționa de minune, ele pot fi îmbunătățite.

Cum ar fi să ai în casă un miros plăcut în permanență, iar acesta să fie emanat de o plantă superbă. Îți poți decora casa cu una dintre aceste plante. Nu doar că va arăta mai bine, dar va avea și un miros mai plăcut. Plantele de interior pot fi o alegere ideală pentru momentele în care îți dorești un aer proaspăt, cu o aromă aparte.

Iasomie

Iasomia nu putea să lipsească de pe lista cu plante cu un miros special. Această plantă se află în fruntea listei datorită mirosului său uimitor. Această frumusețe parfumată este adesea cultivată în grădină și în jurul verandelor, însă poate fi plantată cu succes și în ghiveci.

Reclamă

Iasomia este potrivită inclusiv ca plantă de interior, iar floarea sa perfectă poate să-ți înfrumusețeze pervazul ferestrei preferate.

Iasomia albă este cea mai des întâlnită. Micile flori pot umple încăperile casei tale cu un parfum inconfundabil.

Creșterea lor în interior necesită multă atenție. Tulpinile trebuie îngrijite cu atenție, mai ales pentru că iasomia poate scăpa de sub control în timpul procesului de creștere. Planta trebuie așezată într-un loc cu multă lumină naturală și trebuie udată periodic.

Reclamă

Arbore de cafea

Arborele de cafea este potrivit pentru cei pasionați de grădinărit. Arborele de cafea Arabica are o reputație ridicată când vine vorba de îngrijirea sa. Interiorul casei nu este tocmai spațiul ideal pentru creșterea sa, dar cu îngrijirea adecvată se poate adapta cu ușurință într-un apartament.

Planta poate ajunge să producă boabe de cafea, dar probabil nu le vei putea folosi niciodată pentru a obține o ceașcă de cafea, spun specialiștii. Această plantă are nevoie de un loc luminos pentru a crește. Apa nu trebuie să-i lipsească și trebuie să fie suficientă pentru a menține pământul umed.

Umiditatea ridicată este necesară pentru a preveni ca marginile frunzelor să devină maro, spun specialiștii pentru Living Etc.com.

Rozmarin

Rozmarinul nu ar trebui să lipsească de pe lista ta cu plante cu un miros special. Rozmarinul este o plantă cu o aromă deosebit de bogată. De altfel, rozmarinul tscan poate fi folosit chiar și pentru a oferi aromă anumitor preparate.

Unele plante miros frumos doar atunci când au floare, însă acesta nu este cazul rozmarinului. Îngrijit cu atenție, rozmarinul se poate cultiva într-un apartament. Ai envoie de un loc cu lumină și de un sol potrivit pentru această plantă. Nu uita să o uzi periodic și să-i oferi toată dragostea ta. Rozmarinul te va răsplăti cu un miros proaspăt și parfumat. 

Gardenia

Gardenia este cunoscută pentru florile sale albe, sofisticate. Mirosul florilor este unul dulce și intens. Această plantă poate i cultivată cu succes atât în interior, cât și în exterior. Este genul de plantă care necesită o atenție ridicată.

Planta are nevoie de un sol acid și de îngrășământ proaspăt. Specialiștii recomandă să alegi un soi pitic, mai ales dacă urmează să-l crești în apartament. Aceștia recomandă să eviți udarea în abundență a acestei plante. Ele adoră pământul umed, însă nu trebuie udat în exces.

Planta are nevoie de un sol cu drenaj lent, spun specialiștii. Ei recomandă să așezi planta într-un loc cu mult soare. Descoperă mai multe și despre plantele de interior care purifică aerul din locuință. Iată de ce e recomandat să le ai aproape.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×