Potrivit celor care urmăresc tendințele, plantele sunt noile animale de companie. Așa că nu este surprinzător faptul că cei care iubesc plantele sunt mereu în căutare de lucruri grozave care să îi ajute să crească plante mai sănătoase în interior și în aer liber. În anii trecuți, iubitorii de plante erau încântați de beneficiile folosirii zațului de cafea pentru plante și a cojilor de ouă. Recent, grădinarii au descoperit un nou produs promițător: apa de banane.
Cum să folosești apa de banane pentru plante
Stephanie Stephenson, autoarea cărții Rose Gardening, explică că această tendință recentă se datorează în mare parte faptului că „a face apă din coajă de banană este ușor și simplu. Este un îngrășământ natural pentru plantele de exterior și de interior”. Bananele sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și magneziu. Această combinație poate stimula și aduce beneficii creșterii plantelor tale.
Dacă ce am spus mai sus te-a intrigat, citește mai departe pentru a afla cum să pregătești apă de banane pentru a ajuta plantele să fie sănătoase. Îți va plăcea cu siguranță acest truc și vei fi atât de încântată să îl folosești.
Ce este apa de banane
Apa de banane este apa în care este înmuiată coaja de banană. Este simplu de făcut. Păstrează cojile de banană în apă timp de câteva săptămâni într-un borcan sau găleată, apoi toarnă lichidul pe plante. După cum spune teoria, înmuierea cojilor de banană eliberează substanțe nutritive precum potasiul și calciul în apă. Ele creează un îngrășământ lichid ieftin.
Cum acționează apa de banane
În prezent nu există dovezi științifice care să demonstreze că apa de banane conține de fapt suficient potasiu pentru a face diferența pentru plante. Totuși, acest lucru nu înseamnă că apa de banane nu funcționează. Dar raționamentul din spatele utilizării apei de banane este sănătos. Bananele conțin mult potasiu, care este un macronutrient esențial ce stimulează creșterea plantelor. Acesta întărește tulpinile și ajută plantele să reziste mai bine la secetă și dăunători.
Cojile de banană trebuie descompuse pentru a elibera nutrienți într-o formă pe care plantele o pot folosi. Un studiu realizat de Makerere University College sugerează că crearea apei de banane cu coji fierte poate fi o modalitate mai eficientă de a crește nivelul de potasiu. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări și pentru asta.