Reclamă

Cum să folosești apa de banane pentru plante. Pasionații de grădinărit vor mulțumi pentru acest truc

Oferă-le plantelor tale un impuls. Acum că a venit primăvara, fiecare grădină are nevoie de reîmprospătare. De aceea, acest truc este mai mult decât binevenit. Află cum să folosești apa de banane pentru plante.

Publicat: 21 aprilie 2023, 7:57

Potrivit celor care urmăresc tendințele, plantele sunt noile animale de companie. Așa că nu este surprinzător faptul că cei care iubesc plantele sunt mereu în căutare de lucruri grozave care să îi ajute să crească plante mai sănătoase în interior și în aer liber. În anii trecuți, iubitorii de plante erau încântați de beneficiile folosirii zațului de cafea pentru plante și a cojilor de ouă. Recent, grădinarii au descoperit un nou produs promițător: apa de banane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să folosești apa de banane pentru plante

Stephanie Stephenson, autoarea cărții Rose Gardening, explică că această tendință recentă se datorează în mare parte faptului că „a face apă din coajă de banană este ușor și simplu. Este un îngrășământ natural pentru plantele de exterior și de interior”. Bananele sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și magneziu. Această combinație poate stimula și aduce beneficii creșterii plantelor tale.

Dacă ce am spus mai sus te-a intrigat, citește mai departe pentru a afla cum să pregătești apă de banane pentru a ajuta plantele să fie sănătoase. Îți va plăcea cu siguranță acest truc și vei fi atât de încântată să îl folosești.

Ce este apa de banane

Apa de banane este apa în care este înmuiată coaja de banană. Este simplu de făcut. Păstrează cojile de banană în apă timp de câteva săptămâni într-un borcan sau găleată, apoi toarnă lichidul pe plante. După cum spune teoria, înmuierea cojilor de banană eliberează substanțe nutritive precum potasiul și calciul în apă. Ele creează un îngrășământ lichid ieftin.

Reclamă

Cum acționează apa de banane

În prezent nu există dovezi științifice care să demonstreze că apa de banane conține de fapt suficient potasiu pentru a face diferența pentru plante. Totuși, acest lucru nu înseamnă că apa de banane nu funcționează. Dar raționamentul din spatele utilizării apei de banane este sănătos. Bananele conțin mult potasiu, care este un macronutrient esențial ce stimulează creșterea plantelor. Acesta întărește tulpinile și ajută plantele să reziste mai bine la secetă și dăunători.

Cojile de banană trebuie descompuse pentru a elibera nutrienți într-o formă pe care plantele o pot folosi. Un studiu realizat de Makerere University College sugerează că crearea apei de banane cu coji fierte poate fi o modalitate mai eficientă de a crește nivelul de potasiu. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări și pentru asta.

Reclamă

Cert este că mulți grădinari insistă că au observat o diferență la plantele lor după ce au folosit apă de banane. Aster W. Green, autorul cărții Companion Planting in Raised Bed Gardens, a observat că, cel puțin, folosirea apei de banane pentru plante este o „modalitate organică de a îmbunătăți procesul de udare și de a scăpa de îngrășămintele sintetice scumpe”.

La ce tipuri de plante poți să folosești apa de banane

Poți folosi apă de banane pe orice plantă din grădină sau din interiorul casei. Deși sunt necesare cercetări mai formale pentru a determina cât de eficientă este apa de banane, cu siguranță nu le va dăuna. Potasiul suplimentar este deosebit de benefic pentru plantele fructifere și cu flori. Toate plantele pot beneficia de un pic de potasiu.

Dacă nu ești sigură pe ce plante să folosești apă de banane, gândește-te la „roșii, ardei, trandafiri, orhidee, plante suculente, ferigi”, spune Stephenson. Ea spune că apa din coajă de banană este utilă pentru a preveni putrezirea capătului florii la roșii. Magneziul va ajuta florile și plantele cu fotosinteză și va mai ajuta plantele să fructifice sau să înflorească mai ușor.

Apa de banane pentru plante este sigură de utilizat și nu va inhiba deloc creșterea. Cu toate acestea, bananele cultivate în mod convențional sunt adesea pulverizate cu pesticide sintetice. Așa că, s-ar putea să nu fie indicat să folosești apă de banane pe culturile alimentare dacă vrei să ai o grădină ecologică. O modalitate de a evita acest lucru este să prepari apă de banane numai cu coji de la banane organice.

Este important să reții că, deși apa de banane conține niște nutrienți importanți, nu oferă tot ce au nevoie plantele pentru a crește. Bazându-te pe apa de banane ca singura sursă de îngrășământ, te poți confrunta cu o creștere încetinită la plante, frunze îngălbenite și alte semne de deficiențe nutriționale. Pentru a evita acest lucru, utilizează apă de banane împreună cu alte produse organice, cum ar fi compostul sau îngrășământul.

Cum se face apă de banane pentru plante

A face apă de banane pentru plante este un proces simplu. Tot ce ai nevoie sunt niște coji de banane, apă și un borcan mare sau o găleată. Pe lângă faptul că îți faci plantele mai fericite, reutilizarea cojilor de banane este, de asemenea, o modalitate eficientă de a reduce risipa de alimente și de a-ți ecologiza casa.

Păstrează cojile de banană

După ce mănânci o banană, nu arunca coaja. „Doar ia cojile de banane și pune-le într-un recipient și acoperă două treimi din coji cu apă”. Apoi continuă să adaugi coji până când rămâi fără spațiu. Nu uita să acoperi borcanul pentru a preveni mirosurile și mucegaiul.

Pentru a ajuta cojile să se descompună mai repede, încearcă să le tăi în pătrate mici sau să le blendezi înainte de a le adăuga în borcan.

Prepară apa de banane

Odată ce borcanul este plin de coji de banană, pune-l într-un loc răcoros și întunecat și lasă-l acolo timp de două până la trei săptămâni. Vei ști că apa de banane este gata când cojile s-au înnegrit și apa s-a închis la culoare. Este posibil să observi un miros ușor în timp ce ceaiul din coajă de banană se prepară, dar acesta e un lucru normal. Odată aplicată pe plante, apa de banane ar trebui să fie fără miros.

Aruncă cojile

După ce ai lăsat apa de banane timp de câteva săptămâni, strecoară solidele și toarnă lichidul rămas într-o sticlă de apă. Aruncă orice coji de banană rămase în recipientele de compost pentru a preveni risipa.

Udă plantele

Poți folosi apa de banane ca parte a programului obișnuit de udare a plantelor, fie că vorbim de cele de interior sau exterior.

Apa de banane care este preparată la temperatura camerei poate fi folosită odată ce este gata.

Cât de des ar trebui folosită apă de banane

Apa de banane poate fi aplicată la majoritatea plantelor de interior și de exterior săptămânal, ca parte a programului obișnuit de udare a plantelor. Asigură-te că torni apa la linia solului pentru a evita frunzele umede și mucegaiul. Plantele precum cele suculentele și cactușii care preferă condiții mai uscate ar trebui udate mai puțin pentru a preveni problemele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×