Reclamă

Motive pentru care un mariaj ar putea să eșueze. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Experții în relații au dezvăluit principalele motive pentru care un mariaj ar putea să eșueze. Un nou studiu publicat în Marriage & Family Review a constatat că poveștile spuse de cuplurile căsătorite în mediile sociale tind să reflecte funcționarea conjugală și identitatea individuală.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 decembrie 2023, 6:08

Pe lângă indicatorii pozitivi au fost descoperiți i cei negativi. Cercetătorii sugerează că provocările care apar într-un mariaj pot fi uneori mult prea puternice pentru cuplurile care nu sunt pregătite să facă anumite compromisuri. Aceste cinci motive ar putea să stea la disfuncția conjugală, conform studiului mai sus citat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motive pentru care un mariaj ar putea să eșueze

Mariajul vine cu multe provocări. Viața conjugală nu este întotdeauna plină de momente de neuitat, iar uneori viața îi pune pe cei doi parteneri în situații conflictuale.

Certurile se întețesc, iar neînțelegerile îi duc uneori pe parteneri să ajungă în pragu divorțului. Uite care sunt principalele motive pentru care poți ajunge în pragul unui divorț.

Îți sacrifici nevoile individuale

Atunci când îți sacrifici nevoile individuale ai tendința să fii mult mai iritată și încărcată cu energie negativă. Studiile sugerează că prioritizarea mariajului în fața propriilor nevoi poate duce în timp la o acceptare pasivă, la sentimente de resemnare, iar în unele cazuri la stări de furie și frustrare.

Reclamă

Soții pot face de bunăvoie sacrificii pentru partenerii lor, fără a obține un lucru în schimb. Însă dacă aceste sacrificii au loc prea des. Studiile arată că partenerii pot ajunge la tot mai multe certuri. Un studiu din 2022 a arătat că aceste sacrificii pot fi costisitoare, ceea ce poate duce în timp la o satisfacție mais căzută în relație pentru cel care dăruiește.

Nu discuți despre ceea ce te deranjează

Soții sunt uneori reticenți în a se confrunta sau a aborda acțiunile sau obiceiurile negative dintr-o relație. De exemplu, trăsături precum egoismul sau lipsa de conștientizare socială pot deveni modele comportamentale negative care nu reușesc să satisfacă nevoile unui partener conjugal.

Reclamă

Pasivitatea soțului sau eșecul în comunicare poate duce la apariția unor sentimente de furie și a unui comportament negativ. Dacă lucrurile nu sunt soluționate în timp, acestea se pot agrava treptat și pot face ca situația dintre soți să fie tot mai inconfortabilă.

Nu respecți limitele din relație

Studiile au arătată că „gestionarea greșită a limitelor” are loc atunci când partenerii acordă prioritate identității lor personale față de bunăstarea și armonia căsniciei.

Stabilirea limitelor personale este importantă, la fel și stabilirea limitelor în ceea ce privește căsnicia. Nerespectarea acestor „bariere” poate duce la certuri între parteneri, spun specialiștii de la Parade.

Factori de stres din exterior

Influențele și adversitățile externe exercită o influență incredibilă asupra armoniei conjugale. Evenimentele stresante, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, confruntarea cu probleme de sănătate sau navigarea printr-o perioadă financiară mai grea, toate acestea pot afecta chiar și cele mai puternice căsnicii.

Aceste evenimente au un impact direct asupra sănătății mintale a partenerului și a capacității acestuia de a comunica eficient într-o relație.

Este important să stabilești un spațiu de dialog emoțional sigur. În felul acesta poți rezolva problemele dificile, dar în același timp poți respecta limitele partenerului de cuplu. Află mai multe și despre vârsta ideală pentru căsătorie. Vezi la ce concluzii au ajuns experții.

Lupta cu incertitudinea

Incertitudinea apare atunci când partenerii se luptă să-și definească dorințele și nevoile dintr-o relație. Acest lucru poate crea o deconectare, lăsând partenerii să se simtă neliniștiți.

Încurajarea conversațiilor sincere și deschise despre aspirații personale, implicarea în activități care încurajează autoreflecția și explorarea, toate aceste lucruri pot ajuta la repararea mariajului și evitarea divorțului, spun specialiștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×