Reclamă

Motivul pentru care Regele Charles are două zile de naștere. Majestatea Sa se bucură de acest privilegiu de când a devenit monarh

Mulți se întreabă care este motivul pentru care Regele Charles are două zile de naștere. Majestatea Sa se bucură de acest privilegiu de când a urcat pe tronul Marii Britanii. Adevărul se ascunde în spatele unei tradiții veche de sute de ani. Familia Regală Britanică este cunoscută pentru faptul că încearcă să perpetueze tradițiile care s-au transmis din generație în generație.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 iunie 2023, 6:05

Regele Charles s-a născut pe data de 14 noiembrie 1048 și are în prezent 74 de ani. Totuși spre deosebire de alți membrii din Familia Regală Britanică el are posibilitatea de a-și serba aniversarea de două ori pe an. Acest lucru se datorează sărbătorii Trooping the Colour, care anul acesta are loc pe data de 17 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care Regele Charles are două zile de naștere

Parada Trooping the Colour reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața noului monarh al Marii Britanii. Cu o puternică însemnătate istorică, parada va celebra și aniversarea Majestății Sale. Membrii Familiei Regale se vor plimba în trăsuri și vor fi parte a paradei care aduce un omagiu și serviciului militar britanic.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles în timpul încoronării la Wesminster Abbey
Familia Regală Britanică a încercat să ascundă momentele tensionate pentru a păstra o imagine perfectă în fața întregii lumi / Getty Images

Parada se va încheia, ca în fiecare an, cu momentul mult așteptat de la balconul Palatului Buckingham. Regina Elisabeta a participat și ea anul trecut la parada Trooping the Colour care a fost ținută în cinstea sa. A fost ultima paradă aniversară ținută în cinstea regretatei Regiine.

Reclamă

Regii și Reginele din Marea Britanie și-au marcat aniversarea cu parada Trooping the Colour încă din anul 1748. Se spune că Edward al VII-lea a fost cel care a mutat parada în luna iulie. Regele Edward era născut în luna noiembrie, o lună mai puțin favorabilă festivităților în aer liber.

Monarhul de după Edward al VII-lea, George al V-lea și-a sărbătorit la rândul său ziua de naștere în luna iunie, cu ocazia paradei Trooping the Colour.

Tatăl Reginei, George al VI-lea a fost cel care a reintrodus a doua zi de naștere, deoarece suveranul era născut în luna decembrie. Regina Elisabeta, care era născută în luna septembrie, a dus și ea mai departe tradiția și și-a celebrat ziua de naștere în luna iunie.

Reclamă

Astfel, monarhii din Marea Britanie care erau născuți în lunile de iarnă aveau două zile de naștere prin celebrarea uneia dintre ele în iunie, cu ocazia paradei Trooping the Colour.

Prințul William s-ar putea să nu aibă două zile de naștere

Tradiția paradei Trooping the colour s-ar putea să se schimbe după venirea pe tron a Prințului William. Fiul Regelui Charles este născut pe data de 21 iunie 1982. Astfel, fiind deja născut într-o lună de vară, este posibil ca acesta să-și marcheze aniversarea în ziua paradei Troping the Colour.

Spre deosebire de tatăl său, William nu va avea nevoie de două zile de naștere. Nici Prințul George s-ar putea să nu se bucure de acest privilegiu. Fiul Prințului William este născut în luna iulie, tot o lună de vară, iar parada ar putea fi mutată chiar de aniversarea acestuia.

Astfel că este posibil ca tradiția aceasta să dispară pentru câteva decenii. Anul acesta Prințul William va juca un rol special în cadrul paradei, scrie publicația People. El și Prințesa Anne vor participa la paradă călare pe cai. Kate Middleton și cei trei copii vor fi prezenți la paradă și ei.

Cel mai probabil aceștia vor călători cu trăsura, la fel ca Regina Camilla.Peste 1500 de soldați sunt așteptați să defileze la eveniment, scrie publicația People. 300 de cai și peste 500 de instrumentiști se pregătesc să defileze și ei. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×