Reclamă

Regele Charles a stat în casa sa de vacanță din Transilvania fără radio sau televizor. Cum a decurs vacanța Majestății Sale în România

Regele Charles a stat în casa sa de vacanță din Transilvania fără radio sau televizor. După încoronarea sa de luna trecută Majestatea Sa și-a luat o scurtă vacanță în România. Suveranul Marii Britanii frecventează regiunea și a investit într-o proprietate încă din anul 2006.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 7 iunie 2023, 12:10

La aproape o lună de la încoronare, Regele Charles a călătorit în România pentru o vizită privată și o vacanță de la îndatoririle sale oficiale. Majestatea Sa a fost văzut îndeplinind un singur angajament regal întâlnindu-se cu președintele României Klaus Iohannis pentru o întâlnire bilaterală oficială la București.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles a stat în casa sa de vacanță din Transilvania

Se pare că Regina Camilla petrece și ea timp la moșia ei din Wiltshire. Se crede că Regele a călătorit singur în Transilvania. Monarhul este un vizitator frecvent al României și este adorat de populație. El deține multe proprietăți în regiunea transilvăneană a țării.

După ce s-a îndrăgostit de regiune în timpul unei vizite oficiale în 1998, Regele Charles a achiziționat Casa Albastră din Transilvania, România, în 2006.

Când nu locuiește acolo, ferma plină de viață, situată în micul sat Viscri, este deschisă vizitatorilor. Regele stă adesea în țară câteva zile în fiecare an și este frecvent observat în drumeții și vorbind cu oamenii.

Pentru a crea o atmosferă calmă, casa în sine are șapte dormitoare fără radio sau televizoare. Camerele de la Blue House sunt în medie de aproximativ 570 de RON pe noapte și au mobilier transilvănean antic.

Reclamă

Regele Charles a reparat cabana folosind tehnici și materiale convenționale, iar designerii au reușit să-i păstreze autenticitatea. Casa are șapte dormitoare cu băi private, un salon, o sufragerie, o cameră de zi, o bucătărie spațioasă și un hambar de mic dejun în aer liber cu un cuptor mare de pâine.

Cum descrie Regele Charles România și zonele ei rurale

Pacea dintre localnici și mediul înconjurător din România este unul dintre motivele pentru care Majestatea Sa iubește Transilvania.

Reclamă

Într-o serie de documentare intitulată Wild Carpathia, Regele Charles a spus: „Este ultimul colț al Europei în care vezi durabilitate completă și reziliență adevărată”.

Regele a adăugat: „Atemporalitatea ei este atât de remarcabilă. E aproape ca în acele povești pe care obișnuiai să le citești în copilărie. Este destul de remarcabil. Oamenii tânjesc după acel sentiment de apartenență, identitate și sens”.

O altă legătură de familie neașteptată pe care Majestatea Sa o are cu România este aceea că se presupune că este strănepotul (al 16-lea strănepot) al lui Vlad Țepeș.

Se spune că Regele este deosebit de mândru de legătura sa cu Vlad, care este frecvent asociat cu Dracula lui Bram Stoker.

România este prima țară pe care Regele a vizitat-o după încoronare. Vizita privată a Regelui Charles al III-lea în România s-a încheiat pe data de 6 iunie 2023. În ultimele ore ale vizitei Regele Charles a vizitat biserica fortificată din Viscri, monument UNESCO din 1999. Regele a stat în biserică peste 30 de minute. Acesta a sosit la Viscri cu mașina și a fost primit cu aplauze de localnici. Nici Regele nu a stat indiferent și a dat mâna cu toți cei care abia așteptau să-l vadă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×