Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Cu toții vrem să facem curățenie mai repede și mai ușor. Uneori, scurtăturile vor înrăutăți situația pe termen lung. Iată obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie.

26 martie 2021 la 7:29
O fată și mama ei bat palma cu mănuși de menaj în mâini după ce au terminat de făcut curățenie
Unele dintre obiceiurile aparent banale stau în calea eficientizării procesului de curățenie / Shutterstock

Gesturile mici fac diferența. Unele dintre obiceiurile tale aparent banale pot sta în calea eficientizării procesului de curățenie. Este timpul să începi să renunți la ele, astfel încât să salvezi niște timp și să locuiești într-un mediu mai curat.

Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Iată cum poți să începi procesul de curățenie: alege unul sau două obiceiuri pe săptămână la care să renunți atunci când îți propui să faci ordine. Treptat, lucrurile intră într-o rutină, iar tu te poți bucura de o locuință curață și igienizată.

Exagerezi cu produsele de curățenie

Utilizarea în exces a produselor de curățenie sau a detergentului de rufe poate face mai mult rău decât bine. Dacă un exces de produs de curățare nu este clătit complet, rezidurile devin un magnet pentru murdărie, potrivit The Spruce.com.

De aceea, ar trebui să citești instrucțiunile și să folosești întotdeauna cantitatea recomandată sau chiar mai puțin. Excesul de produs te va face doar să pierzi mai mult timp, mai mulți bani și mai multă apă pentru a-l clăti.

Faci curățenie cu ustensile murdare

Te poți aștepta la curățenie atunci când folosești ustensile de curățare murdare? Dacă mașina de spălat capătă miros de la bacterii acumulate în reziduurile de detergent, hainele tale vor împrumuta mirosul neplăcut. Dacă filtrul aspiratorului este plin de praf, nu va mai aspira cu aceeași eficiență. Un mop sau un burete murdar împrăștie mai multă murdărie și mai multe bacterii.

Acordă timp igienizării instrumentelor de curățare după fiecare utilizare. Spală-le în apă fierbinte și adăugă un dezinfectant. Înlocuiește-le periodic.

Folosești un singur șervețel dezinfectant pentru toate suprafețele din baie

Șervețelele dezinfectante de unică folosință sunt excelente pentru curățarea rapidă a chiuvetei din baie. Dar acea bucățică de material nu conține suficient dezinfectant pentru a curăța o baie întreagă. 

Pentru a fi eficient, șervețelul ar trebui să conțină o cantitate optimă de dezinfectant astfel încât suprafața să rămână umedă timp de cel puțin patru minute. Pentru o igienizare corectă, folosește mai multe șervețele sau o cârpă curată și suficient dezinfectant.

Lași hârtia să se acumuleze în teancuri

Chiar și cu facturarea și serviciile bancare online, există încă multă hârtie care ajunge în casa ta. Revistele, ziarele și proiectele școlare ale copiilor își vor găsi cumva locul pe birou, în dulap sau vor fi lăsate la întâmplare.

Amenajează un loc lângă intrare pentru toate hârtiile și revistele și așază un tocător de hârtie sau un coș de reciclare aproape. Cel puțin o dată pe săptămână, sortează și aruncă hârtiile care și-au pierdut utilitatea.

Digitalizează ceea ce folosești pe termen lung. Fotografiază sau creează o copie digitală a documentelor importante. Donează revistele la casele de bătrâni sau școli sau citește articole online.

Uiți să întinzi perdeaua de la duș și să pui la uscat prosoapele ude

Întinde perdeaua după duș și atârnă prosoapele umede în cuier pentru a se usca. Perdeaua se va usca mai repede și nu va fi expusă riscului de a dezvolta mucegai, iar prosopul va fi numai bun pentru o a doua sau a treia utilizare. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×