Reclamă

Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Cu toții vrem să facem curățenie mai repede și mai ușor. Uneori, scurtăturile vor înrăutăți situația pe termen lung. Iată obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie.

Publicat: 26 martie 2021, 7:29

Gesturile mici fac diferența. Unele dintre obiceiurile tale aparent banale pot sta în calea eficientizării procesului de curățenie. Este timpul să începi să renunți la ele, astfel încât să salvezi niște timp și să locuiești într-un mediu mai curat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Iată cum poți să începi procesul de curățenie: alege unul sau două obiceiuri pe săptămână la care să renunți atunci când îți propui să faci ordine. Treptat, lucrurile intră într-o rutină, iar tu te poți bucura de o locuință curață și igienizată.

Exagerezi cu produsele de curățenie

Utilizarea în exces a produselor de curățenie sau a detergentului de rufe poate face mai mult rău decât bine. Dacă un exces de produs de curățare nu este clătit complet, rezidurile devin un magnet pentru murdărie, potrivit The Spruce.com.

De aceea, ar trebui să citești instrucțiunile și să folosești întotdeauna cantitatea recomandată sau chiar mai puțin. Excesul de produs te va face doar să pierzi mai mult timp, mai mulți bani și mai multă apă pentru a-l clăti.

Reclamă

Faci curățenie cu ustensile murdare

Te poți aștepta la curățenie atunci când folosești ustensile de curățare murdare? Dacă mașina de spălat capătă miros de la bacterii acumulate în reziduurile de detergent, hainele tale vor împrumuta mirosul neplăcut. Dacă filtrul aspiratorului este plin de praf, nu va mai aspira cu aceeași eficiență. Un mop sau un burete murdar împrăștie mai multă murdărie și mai multe bacterii.

Acordă timp igienizării instrumentelor de curățare după fiecare utilizare. Spală-le în apă fierbinte și adăugă un dezinfectant. Înlocuiește-le periodic.

Reclamă

Folosești un singur șervețel dezinfectant pentru toate suprafețele din baie

Șervețelele dezinfectante de unică folosință sunt excelente pentru curățarea rapidă a chiuvetei din baie. Dar acea bucățică de material nu conține suficient dezinfectant pentru a curăța o baie întreagă. 

Pentru a fi eficient, șervețelul ar trebui să conțină o cantitate optimă de dezinfectant astfel încât suprafața să rămână umedă timp de cel puțin patru minute. Pentru o igienizare corectă, folosește mai multe șervețele sau o cârpă curată și suficient dezinfectant.

Lași hârtia să se acumuleze în teancuri

Chiar și cu facturarea și serviciile bancare online, există încă multă hârtie care ajunge în casa ta. Revistele, ziarele și proiectele școlare ale copiilor își vor găsi cumva locul pe birou, în dulap sau vor fi lăsate la întâmplare.

Amenajează un loc lângă intrare pentru toate hârtiile și revistele și așază un tocător de hârtie sau un coș de reciclare aproape. Cel puțin o dată pe săptămână, sortează și aruncă hârtiile care și-au pierdut utilitatea.

Digitalizează ceea ce folosești pe termen lung. Fotografiază sau creează o copie digitală a documentelor importante. Donează revistele la casele de bătrâni sau școli sau citește articole online.

Uiți să întinzi perdeaua de la duș și să pui la uscat prosoapele ude

Întinde perdeaua după duș și atârnă prosoapele umede în cuier pentru a se usca. Perdeaua se va usca mai repede și nu va fi expusă riscului de a dezvolta mucegai, iar prosopul va fi numai bun pentru o a doua sau a treia utilizare. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×