Reclamă

Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Cu toții vrem să facem curățenie mai repede și mai ușor. Uneori, scurtăturile vor înrăutăți situația pe termen lung. Iată obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie.

Publicat: 26 martie 2021, 7:29

Gesturile mici fac diferența. Unele dintre obiceiurile tale aparent banale pot sta în calea eficientizării procesului de curățenie. Este timpul să începi să renunți la ele, astfel încât să salvezi niște timp și să locuiești într-un mediu mai curat.

Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Iată cum poți să începi procesul de curățenie: alege unul sau două obiceiuri pe săptămână la care să renunți atunci când îți propui să faci ordine. Treptat, lucrurile intră într-o rutină, iar tu te poți bucura de o locuință curață și igienizată.

Exagerezi cu produsele de curățenie

Utilizarea în exces a produselor de curățenie sau a detergentului de rufe poate face mai mult rău decât bine. Dacă un exces de produs de curățare nu este clătit complet, rezidurile devin un magnet pentru murdărie, potrivit The Spruce.com.

De aceea, ar trebui să citești instrucțiunile și să folosești întotdeauna cantitatea recomandată sau chiar mai puțin. Excesul de produs te va face doar să pierzi mai mult timp, mai mulți bani și mai multă apă pentru a-l clăti.

Reclamă

Faci curățenie cu ustensile murdare

Te poți aștepta la curățenie atunci când folosești ustensile de curățare murdare? Dacă mașina de spălat capătă miros de la bacterii acumulate în reziduurile de detergent, hainele tale vor împrumuta mirosul neplăcut. Dacă filtrul aspiratorului este plin de praf, nu va mai aspira cu aceeași eficiență. Un mop sau un burete murdar împrăștie mai multă murdărie și mai multe bacterii.

Acordă timp igienizării instrumentelor de curățare după fiecare utilizare. Spală-le în apă fierbinte și adăugă un dezinfectant. Înlocuiește-le periodic.

Reclamă

Folosești un singur șervețel dezinfectant pentru toate suprafețele din baie

Șervețelele dezinfectante de unică folosință sunt excelente pentru curățarea rapidă a chiuvetei din baie. Dar acea bucățică de material nu conține suficient dezinfectant pentru a curăța o baie întreagă. 

Pentru a fi eficient, șervețelul ar trebui să conțină o cantitate optimă de dezinfectant astfel încât suprafața să rămână umedă timp de cel puțin patru minute. Pentru o igienizare corectă, folosește mai multe șervețele sau o cârpă curată și suficient dezinfectant.

Lași hârtia să se acumuleze în teancuri

Chiar și cu facturarea și serviciile bancare online, există încă multă hârtie care ajunge în casa ta. Revistele, ziarele și proiectele școlare ale copiilor își vor găsi cumva locul pe birou, în dulap sau vor fi lăsate la întâmplare.

Amenajează un loc lângă intrare pentru toate hârtiile și revistele și așază un tocător de hârtie sau un coș de reciclare aproape. Cel puțin o dată pe săptămână, sortează și aruncă hârtiile care și-au pierdut utilitatea.

Digitalizează ceea ce folosești pe termen lung. Fotografiază sau creează o copie digitală a documentelor importante. Donează revistele la casele de bătrâni sau școli sau citește articole online.

Uiți să întinzi perdeaua de la duș și să pui la uscat prosoapele ude

Întinde perdeaua după duș și atârnă prosoapele umede în cuier pentru a se usca. Perdeaua se va usca mai repede și nu va fi expusă riscului de a dezvolta mucegai, iar prosopul va fi numai bun pentru o a doua sau a treia utilizare. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×