Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Cu toții vrem să facem curățenie mai repede și mai ușor. Uneori, scurtăturile vor înrăutăți situația pe termen lung. Iată obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie.

Publicat: 26 martie 2021, 7:29

Gesturile mici fac diferența. Unele dintre obiceiurile tale aparent banale pot sta în calea eficientizării procesului de curățenie. Este timpul să începi să renunți la ele, astfel încât să salvezi niște timp și să locuiești într-un mediu mai curat.

Obiceiurile care îți îngreunează rutina de curățenie

Iată cum poți să începi procesul de curățenie: alege unul sau două obiceiuri pe săptămână la care să renunți atunci când îți propui să faci ordine. Treptat, lucrurile intră într-o rutină, iar tu te poți bucura de o locuință curață și igienizată.

Exagerezi cu produsele de curățenie

Utilizarea în exces a produselor de curățenie sau a detergentului de rufe poate face mai mult rău decât bine. Dacă un exces de produs de curățare nu este clătit complet, rezidurile devin un magnet pentru murdărie, potrivit The Spruce.com.

De aceea, ar trebui să citești instrucțiunile și să folosești întotdeauna cantitatea recomandată sau chiar mai puțin. Excesul de produs te va face doar să pierzi mai mult timp, mai mulți bani și mai multă apă pentru a-l clăti.

Faci curățenie cu ustensile murdare

Te poți aștepta la curățenie atunci când folosești ustensile de curățare murdare? Dacă mașina de spălat capătă miros de la bacterii acumulate în reziduurile de detergent, hainele tale vor împrumuta mirosul neplăcut. Dacă filtrul aspiratorului este plin de praf, nu va mai aspira cu aceeași eficiență. Un mop sau un burete murdar împrăștie mai multă murdărie și mai multe bacterii.

Acordă timp igienizării instrumentelor de curățare după fiecare utilizare. Spală-le în apă fierbinte și adăugă un dezinfectant. Înlocuiește-le periodic.

Folosești un singur șervețel dezinfectant pentru toate suprafețele din baie

Șervețelele dezinfectante de unică folosință sunt excelente pentru curățarea rapidă a chiuvetei din baie. Dar acea bucățică de material nu conține suficient dezinfectant pentru a curăța o baie întreagă. 

Pentru a fi eficient, șervețelul ar trebui să conțină o cantitate optimă de dezinfectant astfel încât suprafața să rămână umedă timp de cel puțin patru minute. Pentru o igienizare corectă, folosește mai multe șervețele sau o cârpă curată și suficient dezinfectant.

Lași hârtia să se acumuleze în teancuri

Chiar și cu facturarea și serviciile bancare online, există încă multă hârtie care ajunge în casa ta. Revistele, ziarele și proiectele școlare ale copiilor își vor găsi cumva locul pe birou, în dulap sau vor fi lăsate la întâmplare.

Amenajează un loc lângă intrare pentru toate hârtiile și revistele și așază un tocător de hârtie sau un coș de reciclare aproape. Cel puțin o dată pe săptămână, sortează și aruncă hârtiile care și-au pierdut utilitatea.

Digitalizează ceea ce folosești pe termen lung. Fotografiază sau creează o copie digitală a documentelor importante. Donează revistele la casele de bătrâni sau școli sau citește articole online.

Uiți să întinzi perdeaua de la duș și să pui la uscat prosoapele ude

Întinde perdeaua după duș și atârnă prosoapele umede în cuier pentru a se usca. Perdeaua se va usca mai repede și nu va fi expusă riscului de a dezvolta mucegai, iar prosopul va fi numai bun pentru o a doua sau a treia utilizare. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Regina Elisabeta într-un costum roz în timp ce ține în mâini un buchet de flori înainte de momentul în care a fost internată la spital
Divertisment
Regina Elisabeta a fost internată la spital. Ce i-au recomandat medicii Monarhului Marii Britanii
Regina Elisabeta a fost internată la spital. Monarhul Marii Britanii a fost nevoit să-și petreacă noaptea de miercuri spre joi într-un spital privat din Londra. Vestea a fost confirmată de Palatul Buckingham. Anunțul vine...
2
Kate Middleton, fotografie portret, într-o maletă roșie, în timp ce zâmbește
Divertisment
Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil. Ținuta îndrăzneață pentru care a optat Ducesa de Cambridge
Ducesa de Cambridge i-a luat din nou pe toți prin surpridere. Aceasta a arătat spectaculos, la fel ca întotdeauna, la cea mai recentă apariție în public. Kate Middleton a mers la un eveniment caritabil,...
3
O femeie frumoasă care stă pe niște scări în timp ce paortă culorile sezonului de primăvară-vară 2022, o bluză galbenă, o pereche de pantaloni mov și o poșetă verde
Modă
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al Institutului Pantone Fashion Color Trend. Cele mai multe dintre ele s-au regăsit la Săptămâna Modei de la New York și de la...
4
Cântăreața Adele în timp ce ține în mână șase premii muzicale în anul 2012
Divertisment
Adele a avut o apariție rară pe coperta revistei Vogue. Ce a declarat artista despre schimbările din viața sa
Adele a avut o apariție rară pe coperta revistei Vogue. Cântăreața a pozat atât pentru British Vogue, cât și pentru US Vogue. Imaginile cu artista în vârstă de 33 de ani au făcut rapid...
5
Selena Gomez cu părul desfăcut și cu un ruj maro în timp ce pozează pe covorul roșu
Divertisment
Selena Gomez a purtat un palton cu imprimeu floral. Cum a fost surprinsă câtăreața alături de prietenii săi
Artista Selena Gomez este recunoscută pentru alegerile sale vestimentare inedite. De data aceasta, fotografii au surprins-o în timp ce urma să ia cina alături de prietenii săi la un restaurant din Hollywood. Cântăreața a...
PARTENERI
×