Reclamă

Obiectele de care ai nevoie după naștere pentru recuperare

Mămicile însărcinate simt deseori dorința de a se pregăti pentru venirea pe lume a copilului. Pe măsură ce data marelui eveniment se apropie, cumperi un pătuț, un cărucior sau un scaun auto și alte articole pentru bebeluși. Desigur, toate aceste aspecte sunt importante, dar te-ai pregătit cum se cuvine pentru propriile nevoi ? Iată obiectele de care ai nevoie după naștere!

Publicat: 5 martie 2021, 8:02

Recuperarea de după naștere este diferită pentru fiecare femeie, dar ceea ce avem în comun este fatul că trebuie să ne recuperăm. Corpul femeii însărcinate trece prin nouă luni de activitate hormonală intensă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Durerile sunt un lucru normal după naștere, iar viața cu un nou-născut este deja suficient de complicată. Aceste obiecte esențiale te vor ajuta să reduci disconfortul postnatal.

Obiectele de care ai nevoie după naștere

Indiferent dacă ai avut o naștere ușoară sau dificilă, cel mai probabil vei simți disconfort și durere, iar recuperarea poate fi o provocare destul de mare. Acesta este motivul pentru care este recomandat să te aprovizionezi cu produse care te pot ajuta să reduci durerile postnatale și să faci tranziția către această nouă etapă din viața ta cât mai ușoară.

Pantaloni de trening confortabili

Pentru că după nașterea copilului petreci mult timp în casă, ai nevoie de haine confortabile care să îți asigure mobilitate, mai ales atunci când alăptezi. Este recomandat să îi cumperi cu  o mărime sau două mai mari pentru mai mult spațiu de mișcare. 

Reclamă

Cremă pentru mameloane

Dacă intenționezi să alăptezi, cumpără o cremă de calitate pentru mameloane. Aceasta va ameliora durerea de la nivelul sânilor.

Multe absorbante

Reclamă

Tampoanele maxi pentru noapte sau absorbantele pentru incontinență urinară funcționează excelent în primele două săptămâni. Te poți aproviziona și cu absorbante cu de zi. Odată ce sângerarea intensă se reduce, scurgerile ușoare pot dura până la șase săptămâni.

Pachete de gheață

Gheața ajută la diminuarea durerii și umflăturilor. Poți achiziționa tampoane de maternitate de unică folosință cu pachete de gheață încorporate, pachete de unică folosință activate chimic sau le poți face acasă.

Pernă

O pernă obișnuită sau în formă de gogoașă va lua presiunea de pe perineul sau hemoroizii umflați atunci când te așezi. Dacă ai trecut prin cezariană, poți pune o pernă pe abdomen atunci când ții copilul sau când trebuie să tușești, să strănuți sau să râzi. Nu trebuie să cumperi o pernă specială. O pernă de pat va funcționa foarte bine.

Un sutien de calitate

Sânii pot deveni grei și sensibili după naștere. Un sutien bun va fi confortabil și va susține greutatea suplimentară a sânilor, fără a fi prea strâns. Dacă alăptezi, poți folosi un sutien special pentru alăptare.

Medicamente pentru durere

Acetaminofenul sau ibuprofenul funcționează bine pentru durerile postnatale, potrivit Verywell family. Cu toate acestea, trebuie să discuți cu medicul înainte de a utiliza orice medicament fără prescripție medicală, mai ales dacă alăptezi.

Mâncare, gustări și băuturi sănătoase

Ai nevoie de alimente sănătoase pentru a-ți ajuta corpul să se vindece și pentru un aport crescut de energie. Sucul de fructe și alimentele bogate în fibre pot ajuta la o bună digestie.

Sticlă cu jet

Numită și sticlă pentru perineu, acest dispozitiv se folosește în timpul și după fiecare utilizare a toaletei. Umple-o cu apă caldă (nu rece sau fierbinte) de la robinet și strânge-o ușor pentru a elibera un jet de apă peste perineu în timp ce urinezi. Fluxul de apă caldă oferă o senzație de confort, crește fluxul sanguin și curăță delicat zona pentru a preveni infecția.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×