Reclamă

Orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta. Unde te poți relaxa la noi în țară

Te invităm într-o călătorie în unul din cele mai frumoase orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta. Ți-am pregătit câteva destinații care te vor fermeca datorită istoriei și frumuseții pe care o ascund. Dacă plănuiești să petreci cea mai mare partea a cocnediului în țară, atunci iată câteva obiective pe care nu trebuie să le ratezi.

Publicat: 1 iulie 2022, 7:00
Fotografie panoramică ce surprinde Ateneul Român din orașul București, capitala României
Te invităm într-o călătorie în unul din cele mai frumoase orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta / Shutterstock

Țara noastră are de oferit o mulțime de destinații turistice de vis. Orașele și-au păstrat de-a lungul istoria, farmecul și poveștile pe care turiștii de pretutindeni abia așteaptă să le descopere. Iată câteva obiective de care să te bucuri alături de cei dragi.

Orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta

Orașele de la noi din țară ascund povești uimitoare. Te invităm să descoperi cele mai frumoase locuri din România și să te bucuri de câteva minivacanțe cu totul deosebite. Poți plănui totul din timpp sau te poți bucura de un weekend departe de casă. Dacă ai nevoie de o vacanță care să te deconecteze de la rutină, atunci una din aceste destinații te va fermeca și te va ajuta să-ți reîncarci bateriile.

București

Bucureștiul trebuie să se afle pe lista ta de orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta. Capitala României oferă o mulțime de oportunități pentru turiștii dornici să se distreze. Parcurile superbe așteaptă nerăbdătoare să te întâmpine cu oazele lor de liniște.

În plus, capitala țării este un punct cultural important, aici găsindu-se o mulțime de muzee de seamă, printre care Muzeul Antipa sau Muzeul Național de Istorie a României.

Reclamă

Dacă nu ești adepta expozițiilor și își dorești activități care să te scoată din rutină, aici este locul unde nu o să poți niciodată să te plictisești.

O fotografie de peisaj cu o fântână din Piața Unirii din București și Casa Poporului reprezentând cele mai instagramabile locuri din București
De la monumente istorice, la parcurile colorate ți-am pregătit o listă cu cele mai instagramabile locuri din București pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață / Shutterstock

Există o mulțime de locuri instagramabile în București care abia așteaptă să fie descoperite. Centrul vechi te va încânta cu unele din cele mai bune localuri din oraș. Pe malul Dâmboviței vei putea face unele dintre cele mai romantice plimbări, iar dacă nu te temi de apă, te poți oricând plimba cu barca pe lacul din Parcul Cișmigiu.

Reclamă

Nu în ultimul rând, dacă ajungi prin București nu trebuie să uiți să mergi la un spectacol de teatru sau operă. Interiorul clădirilor istorice te vor cuceri din prima secundă. Tot în capitală trebuie să bifezi câteva obiective importante. Printre acestea se numără Arcul de Triumf, Casa Poporului, Ateneul Român, Universitatea din București și Palatul CEC.

Iași

Iași este considerat a fi unul din cele mai vechi orașe de la noi din țară. Primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi aici este o vizită a Palatului Culturii unde o să găsești patru dintre cele mai importante muzee din iași.

Clădirea a fost inaugurată în anul 1925 în prezența familiei regale, a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. Palatul este o adevărată splendoare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Zona din spatele Palatului a fost special amenajată pentru a le permite copiilor și vizitatorilor să se relaxeze într-o oază de verdeață. Tot în Iași poți vizita Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi și Catedrala Romano-Catolică.

Fotografie panoramică ce surprinde Palatul Culturii din Iași
Iași este considerat a fi unul din cele mai vechi orașe de la noi din țară / Shutterstock

Nu în ultimul rând în Iași vei găsi Universitatea Alexandru ioan Cuza. Clădirea acesteia te va surprinde încă din primele momente. Tot mai departe în plimbarea ta îți recomandăm o vizită a Parcului Copou. Aici stă martor multor povești de dragoste, Teiul lui Eminescu.

O plimbare liniștită prin parc te va relaxa și te va conduce către un alt obiectiv extrem de important, Grădina Botanică din Iași. Aceasta este prima grădină botanică universitară de la noi din țară și te va întâmpina cu suprafețele întinse și cu flora deosebită.

Cluj

Pe lista de orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta trebuie să se afle și Clujul. Clujul este destinație aleasă de turiștii din întreaga lume datorită poveștilor uimitoare pe care le ascunde. Piața Unirii și Biserica Sf. Mihail sunt printre primele obiective pe care le vei găsi în Cluj.

Tot în zona centrală găsești Muzeul de Artă și statuia lui Matei Corvin. Cum înaintezi vei găsi piața Muzeului, numită așa datorită Muzeului de Istorie al Transilvaniei care se găsește în zona Pieței. Nu departe de aceste obiective se găsește și Parcul Central sau Parcul Mare.

Fotografie panoramă cu centrul orașului Cluj Napoca, unul din principalele orașe din România pe care trebuie să le vizitezi vara aceasta
Parcul Central este delimitat de Cluj Arena și de Teatrul Maghiar / Shtterstock

Parcul Central este delimitat de Cluj Arena și de Teatrul Maghiar. Puțin mai la Nord de parc vei vedea splendoarea Someșului Mic. Grădina Botanică din Cluj este un alt obiectiv cu care acest oraș se mândrește.

Nu în ultimul rând panorama pe care o vei avea de la Cetățuie. Este unul din cele mai căutate locuri din Cluj datorită peisajului pe care ți-l oferă. 

Timișoara

Timișoara te va cuceri încă din prima secundă cu frumusețea sa. Acest oraș se bucură de nenumărate obiective turistice, dar și de o mulțime de locuri care abia așteaptă să fie fotografiate. Centrul vechi este o adevărată splendoare, iar umbrelele prinse de clădiri sunt deja celebre pe rețelele sociale. În Timișoara te poți bucura de plimbări liniștite prin parcuri, dar și de vizite într-unele din cele mai fascinante muzee. Parcul Catedralei te va încânta încă din primele momente, la fel cum este și cazul Parcului Central.

Panoramă care surprinde centrul istoric al orașului Timișoara
Timișoara te va cuceri încă din prima secundă cu frumusețea sa / Shutterstock

Tot aici te poți relaxa într-o plimbare liniștită cu vaporașul pe Bega. Tot pe Bega poți admira localnicii mai curajoși care vin aici deseori cu canoe. În centrul istoric al orașului vei putea admira arhitectura superbă a clădirilor restaurate. Timișoara se bucură de multe clădiri superbe ce au rămas intacte în ciuda trecerii timpului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×