Aceste tipuri de cereale sunt un ingredient de bază într-o varietate impresionantă de mese. Iar, în general, nutriționiștii recomandă orezul brun, deoarece este considerat cereală integrală.
Orez brun versus linte
Fiind o cereală integrală, orezul brun conține toate cele trei părți bogate în nutrienți ale bobului original. Cerealele integrale fac parte din multe dintre cele mai sănătoase diete, inclusiv dieta mediteraneană.
Pe de altă parte, lintea este și ea un ingredient de bază în multe mese delicioase și sănătoase. De fapt, face parte din familia leguminoaselor. Asta înseamnă că profilul nutrițional al lintei este mai apropiat de cel al fasolei decât de cel al cerealelor.
Așadar, care este alegerea mai bună pentru tine? Fie că alegi orez sau linte depinde de preparatul pe care vrei să-l gătești. Contează și preferințele tale în materie de gust și textură. Însă există și diferențe nutriționale importante între aceste două alimente. Merită să le ai în vedere atunci când faci o alegere.
Într-o jumătate de cană de orez brun găsim 124 de calorii, 3 grame de proteine, 1 gram de grăsimi, 25 grame de carbohidrați și 2 grame de fibre. În ceea ce privește lintea, într-o jumătate de cană din acest produs avem 115 calorii, 9 grame de proteine, 0.36 grame de grăsimi, 20 grame de carbohidrați și 8 grame de fibre.
Deși orezul oferă aproximativ 2-3 grame de proteine la jumătate de cană, lintea este produsul care conține cele mai multe proteine, arată cei de la Today.com. Acest lucru înseamnă că lintea câștigă în această luptă a proteinelor.
Proteina este un macronutrient, ceea ce înseamnă că ai nevoie de ea și în cantități mari. Nutriționiștii recomandă să consumi cel puțin 20 de grame de proteină la fiecare masă.
Totul pentru a-ți atinge obiectivele nutriționale. E important și pentru a distribui aportul de proteine pe parcursul zilei. Acest lucru favorizează astfel o absorbție mai eficientă.