Reclamă

Ozana Barabancea, spectaculoasă și hotărâtă: „La 13 ani am semnat în oracol că voi fi muzician”

Ozana Barabancea face de mulți ani parte din juriul emisiunii Te cunosc de undeva!, difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY. Este o artistă desăvârșită, care știe că locul ei este unul foarte clar în lumea aceasta și care a avut mereu oportunitatea de a-și alege drumul pe care vrea să-l urmeze în viață.

Publicat: 13 februarie 2023, 11:15 / Actualizat: 14 februarie 2023, 8:09

Ozana Barabancea ne-a povestit despre experiențele sale de pe platourile de filmare ale show-ului, dar și despre viața sa din spatele camerelor de filmat. Hai să o descoperim împreună într-un interviu CaTine.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ozana Barabancea, despre ea și oamenii dragi din viața ei

Ozana s-a lăsat descoperită în cadrul interviului exclusiv, iar emoția din glas, atunci când vorbește despre copilăria sa, despre părinți, ori copiii săi, este de neegalat. Deși și-a păstrat viața privată departe de lumina reflectoarelor, atunci când povestește despre oamenii dragi ei, Ozana aproape că lăcrimează de bucurie la gândul că este un om atât de norocos.

– Cum te-ai descrie în trei cuvinte, altfel decât te-au percep până acum oamenii de acasă?
– Esențială, esențială, esențială.

– Prin ochii adultului de astăzi, cum ai descri-o pe fetița Ozana?
– Fetița Ozana era foarte fericită. Era foarte alintată, foarte iubită și credea că are lumea în mâinile sale. Un copil fericit.

– Povestește-ne câteva lucruri despre locul tău natal și cum crezi că te-a modelat în cine ești astăzi?
– Locul meu natal este în București, e în centrul Capitalei, lângă o biserică. Apoi m-am mutat de acolo, tot în București, tot lângă o biserică, tot în centru. Sunt la intersecția a cinci străzi. Întotdeauna am avut opțiuni în viața mea. Cum ieșeam din casă puteam să optez pentru unu, doi, trei, patru, cinci. Întotdeauna e un avantaj.

Reclamă

Ce spune Ozana Barabancea despre copiii ei și lecțiile pe care le-a primit de la ei

Ozana are doi copii, un băiat pe nume Andrew și o fată pe care o cheamă Gloria. Jurata de la Te cunosc de undeva! se mândrește cu ei de fiecare dată când are ocazia. Copiii îi calcă pe urme și sunt amândoi pasionați de muzică.

– Cum te-ai descrie ca mamă?
– Prietena lor. Eu sunt prietena lor. Discutăm, ne mai certăm. Mie îmi place când își iau unul altuia apărarea. Și când mă enervez îi cert pe amândoi și vorbesc la plural, iar asta doare cel mai tare. Suntem bine toți trei. Eu cred că sunt o mamă echidistantă, atentă la nevoile lor. Am niște principii la care țin și pe care le-am impus de când erau mici. Eu sper că sunt o mamă bună. Îmi doresc să rămână ceva în urma mea, să le ofer niște valori morale.

Reclamă

– Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de la copiii tăi?
– Iertarea. E greu la capitolul iertare cu Ozana Barabancea. Dar uite că ei au venit cu prospețimea vârstei și mi-au indus să pot să iert.

Ce sfaturi are Ozana Barabancea pentru cei care își doresc să facă muzică

Și pentru că Ozana Barabancea este una dintre cele mai cunoscute profesoare de canto de la noi din țară, sunt mulți care fac primii pași în acest domeniu sub îndrumarea ei. Cu toate acestea, Ozana spune și crede cu tărie că munca este cheia succesului în orice domeniu.

– Spune-ne trei lucruri de care ar trebui să țină cont un muzician la început de drum?
– Perseverența bate talentul. Dacă ai voce și cânți bine, asta nu înseamnă că ești muzician. Pune mâna pe un instrument și învață teorie și solfegiu.

Ce obiceiuri dăunează vocii?
– Statul în zgomot. Vorbitul tare și fără noimă, orice exces dăunează vocii. Multe dăunează vocii, dar ține și de materialul clientului. Eu nu am o problemă cu înghețata, dar am o problemă cu mersul în club. Decibelii mă deranjează.

– A existat un moment în viața ta când muzica a fost singurul răspuns?
– Cred că sunt o persoană care și-a descoperit acest talent de mică și pentru că am fost răsfățată, am considerat că e mai bine să aleg un domeniu unde mă pricep cât de cât. Eu de mică știam că voi fi muzician. La 13 ani am semnat în oracol că voi fi muzician. Muzica pentru mine este hrana mea spirituală zilnică. Și totuși nu ascult muzică, o fac doar atunci când am de învățat.

Cum descrie Ozana Barabancea experiența la Te cunosc de undeva!

Chiar dacă este o prezență constantă în juriul Te cunosc de undeva!, Ozana crede că nu munca de jurat este cea care o reprezintă. Televiziunea pentru ea este doar o altă cale prin care poate vorbi despre muzică, cea mai mare pasiunea a sa.

– Care sunt provocările majore ca om de televiziune?
– Nu mă consider om de televiziune. Eu mă consider un om util într-un show de televiziune unde vorbesc despre muzică. Provocarea mea cea mare în televiziune a fost când am sărit de la 10 metri. Atunci a fost un pariu cu mine pe care l-am luat cu un preț foarte mare și am ajuns la o experiență unde am constatat că nu mai am ce să mai demonstrez.

– Cum ai descrie munca din cadrul show-ului Te cunosc de undeva!?
– Să știi că este rezultatul unei munci de ani de zile. Stau pe acel scaun și tot ceea ce spun are o strânsă legătură cu educația mea muzicală, cu diversitatea genurilor muzicale, cu tot ceea ce am învățat. Eu cred că sunt omul potrivit la locul potrivit că tot ceea ce am spus de ani de zile a fost pertinent, de bun simț și am încercat să fiu cât mai diplomată când probabil nu mi-a plăcut ceva.

– Cum te menții motivată și productivă în meseria ta, după peste 30 de ani de carieră?
– Îmi place foarte mult să cânt, îmi place să dirijez, îmi place să performez, îmi place să mă joc, îmi place să am oameni cărora le-am schimbat destinul.

Te invităm să urmărești și interviul CaTine la masculin cu Aurelian Temișan.

– Ce ai vrea să rămână în mintea oamenilor despre tine?
– Eu nu vreau nimic. Dacă merită să rămână ceva, bravo. Dacă nu, asta am putut să ofer.

Care e definiția unei femei puternice?
– Nu sunt puternică. Eu nu sunt o femeie puternică, am multe vulnerabilități. Am tăiat multe relații și prietenii și anturaje. Eu sunt o femeie care se descurcă și care are o meserie decentă. Nu cred în noțiunea de femeie puternică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×