Cele mai recente cercetări în acest domeniu, au făcut posibilă crearea unor dispozitive de sterilizare cu adevărat eficiente, utilizate chiar și în tehnica medicală.
Sterilizator pupinel pentru instrumente de manichiură sigure
Un sterilizator pupinel este utilizat în procesul de lucru al cabinetelor private dentare, saloanelor de înfrumusețare, sălilor de manichiură.
Fiecare persoană modernă ar trebui să înțeleagă importanța sterilizării. Clienții trebuie să solicite servicii specifice, numai într-un loc în care această problemă este tratată în mod responsabil și minuțios.
Termenul este de obicei înțeles ca un proces în timpul căruia microflora, inclusiv sporii și virușii sunt distruse. Sunt utilizate diverse tehnici – componente chimice agresive, procese fizice, inclusiv radiații. Regulile de sterilizare medicală trebuie să se aplice tuturor instrumentelor care vin în contact direct cu sângele uman, suprafața plăgii și mucoasele corpului.
Dacă procedura implică cea mai mică posibilitate de rănire a locului, articolele utilizate trebuie tratate înainte de utilizare ulterioară. Având în vedere ce este sterilizarea, ar trebui să fii conștient de complexitatea acestei proceduri. Pentru a obține un rezultat de succes, ai nevoie de un sterilizator pupinel. Iată și câteva modele de manichiură franțuzească pe care nu trebuie să le ratezi vara aceasta.
Metode de sterilizare fizică
Există multe metode de sterilizare a instrumentelor de manichiură, și anume sterilizarea la căldură uscată utilizată pe scară largă în timpul nostru, utilizarea cu abur, bile de sticlă fierbinte și alte produse. Majoritatea acestor instalații necesită pre-așezarea sculelor prelucrate în ambalaje specializate, și astfel, produsul este plasat în sterilizator, distrugând efectiv formele de viață microscopice periculoase.
Sterilizarea cu căldură uscată este utilizată pentru produsele care nu pot fi expuse la abur sau aer umed. Aerul cald care circulă în interiorul sterilizatorului, este folosit ca agent de sterilizare. Sterilizarea într-un sterilizator pupinel se face la o temperatură de la 160 la 200 de grade C, cu un timp de retenție de la 30 la 150 de minute.
Cu cât temperatura aerului este mai mare, cu atât timpul de retenție va fi mai scurt. La o temperatură de 200 de grade C, instrumentele sunt procesate în 30 de minute, 180 de grade C – de la 45 la 60 de minute, la 160 de grade C – 150 de minute. Alegerea modului de sterilizare într-un sterilizator pupinel depinde de caracteristicile produsului.
Timpul trebuie socotit din momentul în care temperatura aerului din interiorul camerei atinge 180 de grade C și nu din momentul în care sterilizatorul este pornit. Aerul uscat la temperatură înaltă ucide formele vegetative ale microorganismelor, precum și toți sporii. Domeniul de aplicare al acestei metode de sterilizare termică este în general, salonul de manichiură.