Reclamă

Plante care îți parfumează casa în timpul iernii. Cum poți să-ți decorezi locuința în perioada sărbătorilor

Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie și este momentul oportun să-ți decorez casa exact așa cum visezi. Experții în curățenie au făcut o listă cu plante care îți parfumează casa în timpul iernii. Vei avea parte de încăperi cu aer proaspăt, dar și frumos decorate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 decembrie 2023, 6:29

Paltenele de apartament au crescut tot mai mult în popularitate ăîn ultimi ani. Cei mai mulți oameni și-au dat seama că grădinăritul poate fi relaxant în perioada pandemiei. Plantele de apartament se bucură în prezent de apreciere la nivel internațional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante care îți parfumează casa în timpul iernii

Sezonul rece ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în case. Dacă vrei o atmosferă plăcută și un aer proaspăt, atunci trebuie să te asiguri că ai în încăpere plante care purifică aerul.

Studiile din ultimii ani au arătat că plantele de apartament ajută inclusiv la îmbunătățirea stării de bine. Am selectat pentru tine o serie de plante cu un parfum care să-ți împrospăteze încăperile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Iasomie

Aceste flori albe și delicate îți pot parfuma complet casa. Iasomia înflorește în special în luna februarie, dar îți poate înfrumuseța apartamentul și în timpul sezonului rece.

Reclamă

Este o plantă care poate fi cultivată cu mare succes în interior. Iasomia se dezvoltă într-o cameră răcoroasă. Pentru ea temperatura ideală este cea de 18 grade Celsius. Trebuie să te asiguri că locul în care pui iasomia nu este mult prea călduros, scrie publicația Parade.

Citricele

Atunci când te gândești la iarnă, te gândești și la citrice. Citricele sunt un exemplar frumos, parfumat, de care să te bucuri chiar și în interior. Cu frunze verzi lucioase, flori albe parfumate și fructe strălucitoare, citricele vor atrage imediat atenția asupra lor.

Reclamă

Plantele de citrice au nevoie de un ghiveci încăpător. Vasul trebuie să aibă o gură de drenaj pentru a evita putregaiul la rădăcini. Citricele au nevoie de un loc însorit pentru că se dezvoltă foarte bine la lumină.

Orhidee

Orhideea este considerată una dintre cele mai delicate plante. Este foarte populară printre iubitorii de plante de interior. Orhideea are flori elegante și împrăștie un parfum discret. Mirosul lor este dulce și poate să împrospăteze rapid aerul din încăperi.

Orhideele au nevoie de un ghiveci care le permite să aibă rădăcinile bine aerate. Condițiile de îngrijire diferă de la un tip de plantă la alta, dar dacă vrei să-ți înfrumusețezi apartemantul, atunci trebuie să-ți faci curaj să îngrijești o orhidee.

Gardenie

La fel ca iasomia, florile albe și delicate ale gardeniei aduc un parfum delicat încăperilor în care se află. Gardenia poate fi dificil de crescut. Cele de interior vor prospera la temperaturi scăzute, umiditate moderată și multă lumină.

Plata ar trebui să stea la un pervaz care să-i permită să-și ia lumina necesară. Gardeniile se simt cel mai bine la o temperatură de 18 grade Celsius. Este o plantă care are nevoie de foarte multă grijă și atenție pentru a putea prospera.

Crăciuniță

Crăciunița este una dintre cele mai populare plante din sezonul rece. Chiar dacă nu are un parfum aparte, aceasta înfrumusețează imediat încăperile în care se află.

Specialiștii spun că această plantă ajută la purificarea aerului din încăperi. Este o alegere ideală dacă vrei să aduci puțină culoare în căminul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
2
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
4
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
PARTENERI
×