Reclamă

Prințesa Anne a fost alături de mama ei, Regina Elisabeta, până în ultimele momente. Cine a mai stat alături de Majestatea Sa înainte să moară

Prințesa Anne a fost alături de mama ei, Regina Elisabeta, până în ultimele momente. Noi detalii despre moartea monarhului au fost dezvăluite în cartea biografului regal Robert Hardman. The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy este numele volumului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2024, 5:45

Autorul a dezvăluit că în timp ce Prințesa Anne aștepta în fața Castelului Balmoral pentru a-și saluta fratele, noul Rege Charles, în clipele de după moartea mamei lor, un angajat i-a oferit o îmbrățișare după ce a observat că părea vizibil tulburată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințesa Anne a fost alături de mama ei, Regina Elisabeta, până în ultimele momente

„Aceasta este ultima dată când se va întâmpla”, a spus Prințesa potrivit scrie Hardman.

În timp ce familia se afla în Anglia, Prințesa Anne a mers în Scoția când starea de sănătate a Reginei Elisabeta s-a înrăutățit. Ea și Angela Kelly, asistenta principală a Reginei și confidenta de încredere, au stat pe rând lângă patul ei. Rev. Kenneth MacKenzie, un pastorul de la Crathie Kirk din apropiere, li s-a alăturat, citind pasaje Reginei din Biblia ei.

Regele Charles și soția sa Camilla au petrecut și ei o oră cu Regina, lângă patul ei. Și ei i-au fost alături în orele înainte de moartea acesteia, potrivit cărții. Apoi s-au retras la casa din apropiere a lui Charles, pe moșia Balmoral. Ulterior ei au primit un apel de la Prințesa Anne să se grăbească înapoi la castel. Potrivit ei, mama lor își trăia ultimele clipe.

Ce a spus secretarul privat al Reginei despre momentul decesului ei

Reclamă

Hardman a detaliat de asemenea ultimele momente ale monarhului, potrivit secretarului ei privat, Sir Edward Young, care se afla la Balmoral când Regina a murit.

„Foarte liniștită. În somn a murit. Bătrânețea. Nu ar fi fost conștientă de nimic. Nicio durere”, a remarcat Young într-un memoriu care acum face parte din Arhivele Regale, potrivit Daily Mail.

De asemenea, publicația a mai dezvăluit că, deși existau îngrijorări pentru bunăstarea reginei la acea vreme, moartea ei a avut loc într-un moment neprevăzut.

Reclamă

În seara dinaintea morții ei, secretarul privat al lui Prințesei Anne și al lui Charles, Sir Clive Alderton, l-a sfătuit pe viitorul monarh să fie în așteptare.

În același timp, Regina părea că are o stare stabilă. Potrivit unui membru apropiat al familiei, medicii spuseseră că e vorba de „o zi sau două, nu o oră sau două”.

Deoarece Regina Elisabeta a murit în Scoția, trupul ei a fost adus la Palatul Holyroodhouse și la Catedrala St. Giles din Edinburgh. Ulterior, trupul ei a fost adus cu avionul la Londra, unde i-a fost alături tot Prințesa Anne.

Într-o declarație lansată de Palatul Buckingham în zilele de după moartea Reginei Elisabeta, Prințesa Anne a spus: „Am avut noroc să împărtășesc ultimele 24 de ore din viața mamei mele dragi. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii”.

După ce decesul Reginei Elisabeta a fost făcut public, au fost demarate o serie de proceduri. Au urmat 10 zile de doliu național.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×