Reclamă

Prințesa Anne a fost alături de mama ei, Regina Elisabeta, până în ultimele momente. Cine a mai stat alături de Majestatea Sa înainte să moară

Prințesa Anne a fost alături de mama ei, Regina Elisabeta, până în ultimele momente. Noi detalii despre moartea monarhului au fost dezvăluite în cartea biografului regal Robert Hardman. The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy este numele volumului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2024, 5:45 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:20

Autorul a dezvăluit că în timp ce Prințesa Anne aștepta în fața Castelului Balmoral pentru a-și saluta fratele, noul Rege Charles, în clipele de după moartea mamei lor, un angajat i-a oferit o îmbrățișare după ce a observat că părea vizibil tulburată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințesa Anne a fost alături de mama ei, Regina Elisabeta, până în ultimele momente

„Aceasta este ultima dată când se va întâmpla”, a spus Prințesa potrivit scrie Hardman.

În timp ce familia se afla în Anglia, Prințesa Anne a mers în Scoția când starea de sănătate a Reginei Elisabeta s-a înrăutățit. Ea și Angela Kelly, asistenta principală a Reginei și confidenta de încredere, au stat pe rând lângă patul ei. Rev. Kenneth MacKenzie, un pastorul de la Crathie Kirk din apropiere, li s-a alăturat, citind pasaje Reginei din Biblia ei.

Regele Charles și soția sa Camilla au petrecut și ei o oră cu Regina, lângă patul ei. Și ei i-au fost alături în orele înainte de moartea acesteia, potrivit cărții. Apoi s-au retras la casa din apropiere a lui Charles, pe moșia Balmoral. Ulterior ei au primit un apel de la Prințesa Anne să se grăbească înapoi la castel. Potrivit ei, mama lor își trăia ultimele clipe.

Ce a spus secretarul privat al Reginei despre momentul decesului ei

Reclamă

Hardman a detaliat de asemenea ultimele momente ale monarhului, potrivit secretarului ei privat, Sir Edward Young, care se afla la Balmoral când Regina a murit.

„Foarte liniștită. În somn a murit. Bătrânețea. Nu ar fi fost conștientă de nimic. Nicio durere”, a remarcat Young într-un memoriu care acum face parte din Arhivele Regale, potrivit Daily Mail.

De asemenea, publicația a mai dezvăluit că, deși existau îngrijorări pentru bunăstarea reginei la acea vreme, moartea ei a avut loc într-un moment neprevăzut.

Reclamă

În seara dinaintea morții ei, secretarul privat al lui Prințesei Anne și al lui Charles, Sir Clive Alderton, l-a sfătuit pe viitorul monarh să fie în așteptare.

În același timp, Regina părea că are o stare stabilă. Potrivit unui membru apropiat al familiei, medicii spuseseră că e vorba de „o zi sau două, nu o oră sau două”.

Deoarece Regina Elisabeta a murit în Scoția, trupul ei a fost adus la Palatul Holyroodhouse și la Catedrala St. Giles din Edinburgh. Ulterior, trupul ei a fost adus cu avionul la Londra, unde i-a fost alături tot Prințesa Anne.

Într-o declarație lansată de Palatul Buckingham în zilele de după moartea Reginei Elisabeta, Prințesa Anne a spus: „Am avut noroc să împărtășesc ultimele 24 de ore din viața mamei mele dragi. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii”.

După ce decesul Reginei Elisabeta a fost făcut public, au fost demarate o serie de proceduri. Au urmat 10 zile de doliu național.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×