Reclamă

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie. Cei doi le-au oferit admiratorilor un sărut surpriză

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie. Cei doi le-au oferit admiratorilor un sărut surpriză. Noul monarh a părut emoționat în timpul primei sale ieșiri ca suveran, iar soția sa i-a fost alături în fiecare clipă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 ianuarie 2024, 13:25 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:30

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie cu un sărut.La scurt timp după ce Regina Margrethe a semnat o declarație de abdicare, făcându-l pe fiul ei noul monarh, premierul țării l-a proclamat pe Frederik rege pe balconul Castelului Christiansborg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie

După proclamație și un scurt discurs al Regelui Frederik, i s-au alăturat soția și cei patru copii ai lor pe balcon pentru a face cu mâna mulțimii.

La un moment dat, Regele Frederik și Regina Mary s-au sărutat, stârnind urale din partea celor adunați pentru a-i admira.

Regele Frederik a părut emoționat în timpul ieșirii la balcon, ștergând lacrimile. Când Regina Mary s-a alăturat soțului ei, ea îl ținea strâns de mână.

Regele Frederik al X-lea, fotografiat în timp ce își șterge lacrimile
Noul monarh a părut emoționat în timpul primei sale ieșiri ca suveran, iar soția sa i-a fost alături în fiecare clipă / Profimedia Images
Reclamă

Apariția noului suveran al Danemarcei și al soției sale vine după ce zvonurile despre infidelitate au ajuns pe prima pagină a ziarelor. În noiembrie 2023, au apărut informații că Frederik ar fi avut o relație extraconjugală cu Geneveva Casanova. Ei au fost fotografiați împreună în timpul călătoriei sale private la Madrid. Casanova a negat acuzațiile despre o relație romantică cu membrul regal.

Cu toate acestea, au fost mulți cei care s-au întrebat dacă abdicarea surprinzătoare a Reginei Margrethe, conducătorii danezi domnesc de obicei până la moartea lor, a fost o mișcare de PR pentru a întări căsătoria fiului ei.

„Este posibil ca Regina să fi luat această decizie pentru că ar fi fost îngrozită de destrămarea căsătoriei fiulu ei și de pierderea lui Mary din Familia Regală. Ar fi cauzat probleme majore. Regina a văzut-o întotdeauna pe Mary ca pe un atu extraordinar”, a declarat pentru The Telegraph autorul și comentatorul regal Phil Dampier.

Reclamă

„Pare o coincidență extraordinară faptul că ea a trebui să facă acest anunț neașteptat la doar câteva luni după ce au apărut povești despre faptul că Prințul moștenitor care ar avea o aventură”, a continuat Dampier. „Peste două săptămâni, Prințul și Prințesa vor fi prezentați împreună ca Rege și Regină și vor trebui să se descurce. Regina se poate gândi că își vor remedia tensiunile și acest lucru le va salva căsnicia.”

Cum s-au cunoscut Regina Mary și Regele Frederik al X-lea

Regina Mary a Danemarcei e singura regină consoartă născută vreodată în Australia. Născută pe numele Mary Donaldson, noua regină daneză a fost director de publicitate australian. O simplă întâlnire i-a schimbat însă viața.

Ea a vorbit cu Prințul Frederik. El s-a prezentat atunci ca „Fred”, la Slip Inn din Sydney’s Darling Harbour în septembrie 2000. Pubul era plin de oameni din întreaga lume. Ei erau în oraș pentru Jocurile Olimpice.

„Ceva a făcut clic”, a spus Prințesa moștenitoare Mary într-un interviu din 2005. „Nu au fost artificiile de pe cer sau ceva de genul acesta, dar a fost un sentiment de emoție”.

La scurt timp după conversația lor, Mary a aflat că vorbea cu Prințul Moștenitor al Danemarcei. Acesta era nimeni altul decât moștenitorul tronului danez vechi de 1.000 de ani.

„Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna. Nu știam că este Prințul Danemarcei. O jumătate de oră mai târziu, cineva a venit la mine și m-a întrebat dacă știu cine e.”

Timp de un an, perechea s-a cunoscut printr-o relație la distanță care a trecut sub radarul presei.

„Ea a ajuns să-l cunoască și să-l iubească pe Frederik ca bărbatul care este, nu ca prințul moștenitor”, le-a spus mai târziu prietenul lui Mary, Chris Meehan, autorilor cărții Mary, Prințesa Moștenitoare a Danemarcei.

În 2002, Mary s-a mutat la Copenhaga, s-a convertit la Biserica Luterană și a învățat daneza. Cuplul și-a anunțat logodna în 2003 și s-a căsătorit în anul următor la Catedrala din Copenhaga.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×