Reclamă

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie. Cei doi le-au oferit admiratorilor un sărut surpriză

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie. Cei doi le-au oferit admiratorilor un sărut surpriză. Noul monarh a părut emoționat în timpul primei sale ieșiri ca suveran, iar soția sa i-a fost alături în fiecare clipă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 ianuarie 2024, 13:25

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie cu un sărut.La scurt timp după ce Regina Margrethe a semnat o declarație de abdicare, făcându-l pe fiul ei noul monarh, premierul țării l-a proclamat pe Frederik rege pe balconul Castelului Christiansborg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie

După proclamație și un scurt discurs al Regelui Frederik, i s-au alăturat soția și cei patru copii ai lor pe balcon pentru a face cu mâna mulțimii.

La un moment dat, Regele Frederik și Regina Mary s-au sărutat, stârnind urale din partea celor adunați pentru a-i admira.

Regele Frederik a părut emoționat în timpul ieșirii la balcon, ștergând lacrimile. Când Regina Mary s-a alăturat soțului ei, ea îl ținea strâns de mână.

Regele Frederik al X-lea, fotografiat în timp ce își șterge lacrimile
Noul monarh a părut emoționat în timpul primei sale ieșiri ca suveran, iar soția sa i-a fost alături în fiecare clipă / Profimedia Images
Reclamă

Apariția noului suveran al Danemarcei și al soției sale vine după ce zvonurile despre infidelitate au ajuns pe prima pagină a ziarelor. În noiembrie 2023, au apărut informații că Frederik ar fi avut o relație extraconjugală cu Geneveva Casanova. Ei au fost fotografiați împreună în timpul călătoriei sale private la Madrid. Casanova a negat acuzațiile despre o relație romantică cu membrul regal.

Cu toate acestea, au fost mulți cei care s-au întrebat dacă abdicarea surprinzătoare a Reginei Margrethe, conducătorii danezi domnesc de obicei până la moartea lor, a fost o mișcare de PR pentru a întări căsătoria fiului ei.

„Este posibil ca Regina să fi luat această decizie pentru că ar fi fost îngrozită de destrămarea căsătoriei fiulu ei și de pierderea lui Mary din Familia Regală. Ar fi cauzat probleme majore. Regina a văzut-o întotdeauna pe Mary ca pe un atu extraordinar”, a declarat pentru The Telegraph autorul și comentatorul regal Phil Dampier.

Reclamă

„Pare o coincidență extraordinară faptul că ea a trebui să facă acest anunț neașteptat la doar câteva luni după ce au apărut povești despre faptul că Prințul moștenitor care ar avea o aventură”, a continuat Dampier. „Peste două săptămâni, Prințul și Prințesa vor fi prezentați împreună ca Rege și Regină și vor trebui să se descurce. Regina se poate gândi că își vor remedia tensiunile și acest lucru le va salva căsnicia.”

Cum s-au cunoscut Regina Mary și Regele Frederik al X-lea

Regina Mary a Danemarcei e singura regină consoartă născută vreodată în Australia. Născută pe numele Mary Donaldson, noua regină daneză a fost director de publicitate australian. O simplă întâlnire i-a schimbat însă viața.

Ea a vorbit cu Prințul Frederik. El s-a prezentat atunci ca „Fred”, la Slip Inn din Sydney’s Darling Harbour în septembrie 2000. Pubul era plin de oameni din întreaga lume. Ei erau în oraș pentru Jocurile Olimpice.

„Ceva a făcut clic”, a spus Prințesa moștenitoare Mary într-un interviu din 2005. „Nu au fost artificiile de pe cer sau ceva de genul acesta, dar a fost un sentiment de emoție”.

La scurt timp după conversația lor, Mary a aflat că vorbea cu Prințul Moștenitor al Danemarcei. Acesta era nimeni altul decât moștenitorul tronului danez vechi de 1.000 de ani.

„Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna. Nu știam că este Prințul Danemarcei. O jumătate de oră mai târziu, cineva a venit la mine și m-a întrebat dacă știu cine e.”

Timp de un an, perechea s-a cunoscut printr-o relație la distanță care a trecut sub radarul presei.

„Ea a ajuns să-l cunoască și să-l iubească pe Frederik ca bărbatul care este, nu ca prințul moștenitor”, le-a spus mai târziu prietenul lui Mary, Chris Meehan, autorilor cărții Mary, Prințesa Moștenitoare a Danemarcei.

În 2002, Mary s-a mutat la Copenhaga, s-a convertit la Biserica Luterană și a învățat daneza. Cuplul și-a anunțat logodna în 2003 și s-a căsătorit în anul următor la Catedrala din Copenhaga.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×