Reclamă

Regina Mary și Regele Frederik au luat o decizie controversată. Ce le-au transmis danezilor cu privire la domnia lor: „Fără îndoială vor fi supărați”

Regina Mary și Regele Frederik au luat o decizie controversată. Ce le-au transmis danezilor cu privire la domnia lor probabil i-a înfuriat. Cei doi au dorit să facă altceva după luni de speculații că au probleme în căsnicie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 5 iunie 2024, 6:41

Noua familie regală daneză a decis să reducă numărul de organizații caritabile și grupuri comunitare care pot fi sprijinite de instituția pe care o conduc. Procedând astfel, 118 grupuri au fost eliminate de pe lista oficială a patronatelor regale. În acest moment, doar 140 o să mai fie reprezentate de familie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Mary și Regele Frederik au luat o decizie controversată

„Prin patronajul nostru regal, dorim să sprijinim eforturile care promovează cultura, știința și întreprinderea, ne protejează natura și dăm voce celor marginalizați și vulnerabili din societatea noastră”, scrie într-o declarație a Regelui și Reginei.

„Această tradiție de lungă durată servește pentru a ne aduce împreună în comunități mici și mari.”

Grădina Zoologică din Copenhaga a fost eliminată de pe lista patronajelor susținute de Regina Mary. Mulți s-au întrebat deja ce se va întâmpla cu secțiunea care a fost numită după numele ei.

Au fost de asemenea eliminate Uniunea Daneză de Golf, Uniunea Daneză de înot, Festivalul de flori de la Odense, Fondul de timbre de Crăciun din Groenland și Asociația Audierilor.

Reclamă

De asemenea, Familia regală va avea un mandat de patronaj de doar cinci ani pentru orice grup. Odată ce acest termen se încheie, organizația va trebui să depună cerere pentru a fi luată în considerare din nou.

„Limitarea de timp înseamnă că va exista o oportunitate continuă pentru Familia Regală de a prelua noi patronaje pe măsură ce societatea se dezvoltă”, a spus cuplul regal.

Este pentru prima dată de la preluarea tronului când o decizie legată de atribuțiile cuplului a eclipsat presupusele tensiuni ale cuplului.

Reclamă
Regele Frederik al X-lea, alături de Regina Mary, la balcon, în timp ce salută mulțimea
Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au sărbătorit noua domnie / Profimedia Images

Ce spun experții regali despre această schimbare

Expertul regal și istoricul danez Sebastian Olden-Jørgensen a susținut că schimbarea va supăra pe mulți și va avea un impact financiar enorm asupra organizațiilor care au fost eliminate.

Cu toate acestea, el crede că noul rege și noua regină optează pentru mai puține patronaje ca să poată depune mai mult efort în fiecare dintre ele.

„Acum trebuie să fie la înălțimea asta. Familia regală trebuie să arate că atunci când ești membru al Casei Regale, te angajezi efectiv în protectorate. Iar faptul că vor fi limitate în timp este din nou o promisiune că va fi activitate”, a mai spus el.

Ce organizații susțin suveranii danezi

În calitate de Prințesă moștenitoare, Mary a avut 36 de patronate în numele ei. Acum, ca regină, are doar 23, iar unele nu au mai fost reprezentate niciodată de coroană.

Regina a adăugat Danish Hospital Clowns, un grup despre care a postat anterior pe Instagram, și WeShelter, care se concentrează pe grupurile deosebit de dezavantajate și vulnerabile din țară.

Ea a optat, de asemenea, să reprezinte Fondul Independent de Cercetare Danemarca. Va rămâne angajată și față de UNEP pentru Biodiversitate și Fondul Danez pentru Natură.

Regina a primit patronajul Academiei Regale Daneze de Muzică, al Societății Daneze de Cancer și al Diakonissestiftelsen, o organizație de asistență medicală înființată în 1863 de Regina Louise de la Regina Margrethe.

Doar 16 grupuri din portofoliul ei anterior au supraviețuit schimbărilor drastice.

Portofoliul Regelui Frederik s-a schimbat, de asemenea, dramatic. El va păstra doar opt dintre vechile sale patronaje. Numărul lor a scăzut de la 32 la 27 în total.

Regele și-a asumat 14 patronaje ale mamei sale, inclusiv Fundația Americano-Scandinavă, Societatea Biblică Daneză, Confederația Sportivă a Danemarcei (DIF), Casa Groenlandeză și Societatea Regală Daneză Geografică.

El a optat, de asemenea, să devină „patron al Casei Atlanticului de Nord din Odense și al Projekt Koltur din Insulele Feroe, ambele având obiectivul de a promova cunoașterea culturii și naturii tărâmului, precum și al Centrului Danez de Arhitectură, Premiul Brain și Premiul pentru muzică Léonie Sonning, care se concentrează fiecare în felul său pe designul, știința și cultura daneze într-un context internațional.

Regele își extinde implicarea în agenda ecologică în calitate de patron al Ministerului Climatic de la Copenhaga.

Mama lui, Regina Margrethe, a suferit și ea o reducere uriașă a portofoliului său. Ea mai are acum doar 20 de grupuri și organizații din 81.

Regele și Regina Danemarcei au peste 500 de evenimente regale pe an

Toate patronajele au fost suspendate pe 14 ianuarie, când Regina Mary și Regele Frederik au urcat pe tron. De atunci, casa regală a discutat despre cum ar trebui să fie împărțiți și cu cine ar trebui să lucreze.

Regele Frederik și Regina Mary vor să afirme clar că vor continua să lucreze în afara patronajelor lor. Deși lista de patronaje a fiecărui regal reflectă pasiunile și interesele sale, este „departe de o privire de ansamblu completă”.

Majoritatea celor peste 500 de evenimente oficiale anuale ale programului Familiei Regale constă în vizite la instituții, organizații, companii și autorități care nu fac parte din portofoliul de patronat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×