Reclamă

Regele Frederik al X-lea a publicat o carte la trei zile după preluarea tronului. Schimbările Familiei Regale a Danemarcei țin primele pagini ale presei din lume

Regele Frederik al X-lea a publicat o carte la trei zile după preluarea tronului. Schimbările Familiei Regale a Danemarcei țin primele pagini ale presei din lume. Totul a început în urmă cu câteva săptămâni când Regina Margrethe a II-a, a anunțat că își va abdica.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 22 ianuarie 2024, 7:22

Majestatea Sa a avut o domnie de 52 de ani. Ea a anunțat că va renunța la tron într-un discurs de Anul Nou. Ea a spus atunci că va transmite coroana fiului ei cel mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Frederik al X-lea a publicat o carte

Regele Frederik al X-lea, în vârstă de 55 de ani, a urcat oficial pe tron zilele trecute. Oamenii s-au adunat într-un număr mare pentru a urmări evenimentul istoric din Copenhaga. Cu toate acestea, la doar trei zile după ce a devenit rege, Frederik a publicat o carte surpriză.

În volumul de 110 de pagini, intitulat Kongeord, care înseamnă „Cuvântul Regelui”, monarhul își împărtășește gândurile despre noul său rol, despre locul Danemarcei în lume, precum și despre căsătoria sa cu soția născută în Australia, Regina Mary.

Regele Frederik al X-lea, fotografiat în timp ce își șterge lacrimile
Noul monarh a părut emoționat în timpul primei sale ieșiri ca suveran, iar soția sa i-a fost alături în fiecare clipă / Profimedia Images

Cartea, verificată de Jens Andersen, care a scris și biografia lui Frederik din 2017, împărtășește și viziunea regelui pentru noul său rol. Presa internațională scrie că volumul s-a vândut cu o viteză vertiginoasă în țară.

Reclamă

În doar o zi, Kongeord a depășit cea mai bine vândută carte din 2023. Acest lucru a fost declarat pentru Fortune o librărie daneză de top, Saxo. Se pare că au existat momente când s-au vândut 25 de exemplare ale cărții pe minut.

„Miercuri a fost cu siguranță una pentru cărți și o zi record la Saxo.com. Numerele noastre de vânzări au devenit din patru cifre în primele ore de vânzare”, a declarat pentru Fortune un purtător de cuvânt al librăriei.

„Nu am vândut niciodată atât de multe exemplare ale unei cărți în ziua publicării ei ca ieri. Sunt aproape sigur că aceasta va fi cea mai bine vândută carte în 2024.”

Reclamă

Extrasele din carte au fost preluate de instituțiile media

Chiar dacă a trecut puțin timp de la lansare instituțiile media au divulgat și câteva fragmente din carte în care Frederik vorbește despre dorința de a fi o persoană obișnuită.

„Îmi amintesc de ziua mea de 18 ani ca fiind ceva asemănător cu sfârșitul lumii. Era sentimentul că acum tot ce era distractiv și interesant se apropie de sfârșit. Din fericire, nu s-a întâmplat”, a împărtășit Regele în noua sa carte.

Și-a lăudat și soția pentru că l-a ținut cu picioarele pe pământ: „Am învățat multe din a avea o soție care, din când în când, îmi amintește că nu am întotdeauna dreptate doar pentru că sunt un bărbat în casă”.

Unele dintre celelalte subiecte pe care le atinge Frederik includ modul în care tatăl său, regretatul Prinț Henrik al Danemarcei, a fost „foarte patriarhal” și a încercat să „transmite acest model celor doi fii ai săi”.

Regina Margrethe a II-a este prima regină în 900 de ani care a renunțat la tron

Danemarca are una dintre cele mai vechi monarhii din lume, pe care Regina Margrethe a II-a o conducea din 1972. Asemănătoare monarhiei britanice, îndatoririle Familiei Regale sunt în mare parte ceremoniale.

Regina Margrethe a II-a a fost prima regină din aproape 900 de ani care a renunțat la tron, deoarece a invocat motive de sănătate.

Ca regină, ea a fost văzută ca progresistă și creditată pentru faptul că a făcut familia regală populară în rândul maselor. În 2022, Regina a spus că le va lua titlurile regale unor nepoți, astfel încât aceștia să își poată „contura propriile vieți”.

În ceea ce îl privește pe noul rege, Frederik al X-lea care a preluat recent tronul, el spune că vrea să fie o forță a unității.

„Speranța mea este să devin un rege unificator al zilei de mâine. Este o sarcină pe care am abordat-o toată viața mea”, a spus Frederik în timp ce a fost proclamat rege. Motto-ul său ca monarh este „Uniți, hotărâți, pentru regatul Danemarcei”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×