Reclamă

Cine sunt următoarele Regine ale Europei. Generația nouă promite schimbări notabile în viitor

Lumea este în continuă schimbare, iar timpul nu stă pe loc. Regina Elisabeta a II-a a fost Regina Mari Britanii pentru mai bine de 70 de ani. Domnia sa a fost preluată de Regele Charles al III-lea, iar Regatul Unit nu va mai avea o regină pentru cel puțin trei generații. Însă acest lucru este în contrast cu celelalte țări europene, unde patru monarhii urmează să aibă regne pe tron. Descoperă și tu cine sunt următoarele Regine ale Europei. Acestea promit să aducă schimbări notabile monarhiei în viitor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 ianuarie 2024, 6:21

Patru țțri din Europa urmează să aibă pe tron Regine. Acestea se pregătesc de o domnie impresionantă în anii ce urmează. În Marea Britanie lucrurile stau diferit. După moartea Regelui Charles, pe tron va urca Prințul William, iar mai apoi Prințul George.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine sunt următoarele Regine ale Europei

Reginele Europei au de trecut multe provocări și se pregătesc din greu să preia domnia. Acestea au parte de o educație aleasă tocmai pentru a înțelege mai bine la ce să se aștepte atunci când se vor afla pe tronul țării lor. Mai jos găsești o listă cu tinerele care se pregătesc de o domnie de lungă durată.

Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos

Prințesa Catharina-Amalia este moștenitoarea tronului olandez și este cea mai mare dintre cele trei fiice ale Regelui Willem-alexander și ale Reginei Maxima. Catharina-Amalia pare să fie la curent uc tot ce se întâmplă în viața politică a țării sale.

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos, într-o rochie cu imprimeu floral, la un concert
Prințesa moștenitoare Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria este următoarea în ordinea tronului după tatăl ei, Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos / Getty Images
Reclamă

Catherine este prințesa care și-a respins drepturile la o alocație regală anuală atunci când a împlinit vârsta de 18 ani simțind că este greșit să se bucure de acest privilegiu în contextul crizei costului vieții din țara sa. La fel ca tatăl său, Prințesa și dorește o viață universitară normală.

Aceasta împarte camera cu alți studenți și se bucură de „normalitate”.

De altfel, publicația Vogue scrie că aceasta a studiat la o școală primară publică și a muncit la o cafenea în timpul vacanței de vară.

Reclamă

Prințesa Elisabeta a Belgiei

Prințesa Elisabeta va scrie istorie atunci când va urca pe tron, scrie presa de peste hotare. Cu un deceniu înainte de nașterea ei, legea privind dreptul de primogenitură a fost modificat pentru a permite succesiunea feminină, iar ea va fi primul monarh care va beneficia de noua regulă.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Phillippe și Prințesa Elisabeta ai Belgiei, de ziua națională a țării, în anul 2020. Ea poarta o rochie bej, cu flori, tatăl ei poartă costum cu panglică mov
Prințesa Elisabeta a Belgiei va urca pe tron după tatăl său, Regele Philippe al Belgiei / Getty Images

Dacă regula nu ar fi fost schimbată, atunci fratele ei mai mic, Prințul Gabriel, ar fi fost următorul rege. Tânăra de 22 de ani este fiica cea mare a regelui Albert al II-lea și a Reginei Paola. Pe lângă Prințul Gabriel, ea mai are un frate mai mic, Prințul Emmanuel, scrie People.

Primii ani din viață și i-a petrecut la Bruxelles. Aceasta a studia la UWC Atlantic College din Țara Galilor. După terminarea studiilor a urmat un an de pregătire militară la Academia Militară Regală din Bruxelles. În prezent studiază la Lincoln’s College de la Universitatea Oxford.

Prințesa Leonor a Spaniei

Prințesa Leonor a Spaniei este una dintre cele mai cunoscute prințese din lume. Tânăra a reușit să câștige tot mai multă popularitate în ultimii ani. Moștenitoarea tronului Spaniei a împlinit recent 18 ani și a depus jurământul public în fața Constituției.

Prințesa Leonor, fotografiată în timpul unui exercițiu militar, la Academia Miliară
Leonor, care este moștenitoarea tronului Spaniei, va deveni comandantul șef al forțelor armate odată ce va deveni monarh / Profimedia Images

Leonor este cea mai mare dintre cele două fiice ale Regelui Felipe și ale Reginei Letizia. Prințesa Leonor s-a mutat în Țara Galilor pentru a finaliza studiile la UWC Atlantic, aceeași școală ca Prințesa Elisabeta a Belgiei. Leonor este înscrisă și la o academie militară, care va dura trei ani.

Prințesa Victoria a Suediei și Prințesa Estelle

Prințesa Victoria, în vârstă de 46 de ani, este o altă prințesă care beneficiază de modernizarea primogeniturii. De fapt, ea a fost a doua în linia succesiunii la tronul Suediei la naștere și a trecut peste fratele ei mai mic, Prințul Carl Philip, la schimbarea Constituției.

Prințesa Victoria a Suediei, alături de cei doi copii ai ei
Prințesa Estelle și Prințul Oscar ai Suediei au crescut / Profimedia Images

La acea vreme Regele Carl XVI Gustaf s-a opus schimbării, din cauza simpatiei sale pentru fiul lui mai mic. În suedia, monarhul are un rol mai mic în viața publică decât în Marea Britanie. Fiica Prințesei Victoria, Prințesa Estelle, este următoarea în linie directă la ordinea tronului. Estelle are în prezent 11 ani și mai are un frate mai mic, Prințul Oscar. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×