Reclamă

Prințesele și reginele lumii care au depășit momente dificile. Unele dintre ele au avut nevoie de tratament în alte țări decât cele natale

Prințesa moștenitoare Victoria și Prințesa Charlene sunt doar câteva dintre prințesele și reginele lumii care au depășit momente dificile atunci când s-au luptat cu afecțiuni de sănătate.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 30 martie 2024, 7:56

Chiar dacă toată lumea consideră că cei din Familiile Regale ale lumii au un statut privilegiat și duc o viață fericită, lucrurile stau un pic diferit. Viața nu îi scutește nici pe ei de perioade dificile, deși aparent au toate resursele să le depășească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințesele și reginele lumii care au depășit momente dificile

După ce Prințesa de Wales a dat dovadă de mult curaj atunci când și-a făcut public diagnosticul de cancer într-un mesaj video emoționant, presa internațională a făcut publice mai multe povești ale altor femei de rang înalt care s-au confruntat cu momente dificile în viața lor.

La fel ca și Kate, multe femei regale din diferite familii din Europa și din întreaga lume s-au confruntat cu vremuri dificile. Cu toate acestea, le-au depășit cu speranță și mult curaj.

Unele prințese și regine au ales chiar să vorbească despre aceste provocări în interviuri personale sau prin propria lor muncă.

Lupta Prințesei moștenitoare Victoria cu anorexia

Reclamă

Prințesa moștenitoare Victoria a vorbit despre depășirea unei tulburări de alimentație când era tânără. Palatul suedez a confirmat că ea suferea de o tulburare de alimentație, în urma unui val de îngrijorare a publicului.

Prințesa moștenitoare, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a amânat să meargă la Universitatea din Uppsala din Suedia. Ea a mers la tratament în SUA.

Înainte de a împlini 40 de ani, în 2017, Victoria a vorbit despre tulburarea ei într-un program la TV4 din Suedia.

Reclamă

Ea a spus: „În SUA, am primit ajutor profesionist, ceea ce a fost cu adevărat important pentru mine. Doar să învăț să pun cuvinte în sentimente și astfel, să pot stabili limite. Să nu mă împing prea mult, ceea ce mi s-a părut ușor. Mi-am dorit tot timpul mult mai mult decât aș putea face sau aș putea fi.”

Tragedia personală a Reginei Maxima

Prințesele și reginele lumii care au depășit momente dificile se numără și Regina Maxima. Regina olandeză s-a confruntat cu o tragedie personală în 2018, odată cu moartea surorii ei, Inés Zorreguieta. Aceasta a murit la vârsta de 33 de ani dintr-o aparentă sinucidere.

După ce și-a luat o pauză de la îndatoririle regale pentru a-și procesa durerea, Regina Maxima a făcut o declarație plină de lacrimi în timpul primului ei eveniment regal după moartea surorii sale, spunând reporterilor: „Astăzi este prima mea zi înapoi la serviciu după o perioadă dificilă”, a spus ea. „De fapt, sunt fericită că am putut face această vizită la Centrul de terapie cu protoni din Groningen. Acest loc înseamnă atât de mult pentru persoanele cu cancer”.

Problemele de sănătate ale Prințesei Charlene

Prințesa Charlene a revenit la îndatoririle regale în aprilie 2022, după o perioadă de absență. Ea a mers în Africa de Sud timp de șase luni în 2021. Acolo a căutat tratament în urma unei infecții la urechi, nas și gât. Acolo a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

În perioada ei de recuperare, Prințesa a ratat cea de-a zecea aniversare a căsătoriei ei cu Prințul Albert. Charlene a lansat o declarație, în care scria: „Anul acesta va fi pentru prima dată când nu sunt cu soțul meu la aniversarea noastră în iulie. Este dificil și mă întristează.

„Cu toate acestea, eu și Albert nu am avut de ales decât să respectăm instrucțiunile echipei medicale. Este extrem de dificil. El a fost cel mai mare sprijin pentru mine.

Charlene s-a reunit cu familia ei în Monaco în noiembrie 2021. Apoi a petrecut timp într-o unitate de tratament în afara principatului.

În mai 2022, ea a revenit în sfârșit în ochii publicului. A mers la Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA din Monaco.

Diagnosticul de boală pulmonară al Prințesei moștenitoare Mette-Marit

În octombrie 2018, Palatul Norvegian a confirmat că Prințesa moștenitoare Mette-Marit a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică, o boală pulmonară care apare atunci când țesutul pulmonar este deteriorat și are cicatrici.

Într-o declarație de la acea vreme, Mette-Marit, care acum are 50 de ani, a dezvăluit: „De câțiva ani, am întâmpinat provocări de sănătate în mod regulat, iar acum știm mai multe despre care sunt acestea. Deși un astfel de diagnostic îmi limitează uneori viața, mă bucur că boala a fost descoperită atât de devreme. Scopul meu este încă să lucrez și să particip cât mai mult la programul oficial.”

Tragedia din viața Reginei Letizia

Regina Letizia, care era atunci prințesă, a fost devastată de moartea subită a surorii ei mai mici, Erika Ortiz, în 2007.

Regina spaniolă era însărcinată cu al doilea copil al ei, Infanta Sofia, când Erika s-a sinucis la vârsta de 31 de ani.

Ea a fost vizibil emoționată și a plâns mult la înmormântarea Erikai, dar a făcut o pauză după slujba de la Madrid pentru a recunoaște sprijinul manifestat de membrii publicului.

„Mulțumesc tuturor celor care și-au arătat simpatie după moartea surorii mele mai mici”, a spus ea.

De când a devenit Regină în 2013, Letizia a crescut gradul de conștientizare pentru sănătatea mintală și chiar a apărut pe scenă pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale în octombrie anul trecut.

Boala Împărătesei Masako

În 2004, Agenția Casei Imperiale a confirmat că Prințesa Masako a fost diagnosticată cu „tulburare de adaptare” și că se află sub tratament. Ea s-a retras din viața publică timp de peste un deceniu, dar a revenit treptat la îndatoririle sale.

Înaintea înscăunării soțului ei, împăratul Naruhito, în 2019, Masako a spus despre rolul ei de împărăteasă: „Gândindu-mă la zilele viitoare, uneori mă simt nesigură în măsura în care voi putea fi de folos oamenilor. Dar mă voi strădui. să fac tot posibilul ca să pot contribui la fericirea lor”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×