Reclamă

Prințesa de Wales s-ar putea să nu poarte o tiara la încoronarea Regelui Charles. Se spune că Kate Middleton va încălca tradiția

Regele Charles și Regina Camilla vor purta coroane, dar Prințesa de Wales s-ar putea să nu poarte o tiara. Se spune că ea va face o alegere discretă la ceremonia de încoronare a socrului ei. Evenimentul va avea loc pe data de 6 mai.

Publicat: 31 martie 2023, 12:55

Regele Charles și Regina Camilla urmează să fie încoronați. Cu toate acestea, Kate Middleton ar putea alege o opțiune mai discretă la evenimentul istoric. Presa internațională scrie că soția Prințului William nu va purta nimic pe cap. E unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului.

Prințesa de Wales s-ar putea să nu poarte o tiara

Cu mai puțin de șase săptămâni până la încoronare, se crede că Prințesa de Wales s-ar putea să nu poarte o tiara pentru prestigiosul eveniment. Cu toate acestea, cu o așteptare sporită ca ea să ofere o ținută surprinzătoare, People scrie că o decizie finală nu a fost luată încă.

Privind înapoi la încoronările trecute, există un precedent pentru femeile din familia regală să poarte tiare cu bijuterii.

„Diademele au fost purtate de aproape fiecare doamnă regală la încoronarea Reginei în 1953, precum și de multe femei aristocrate. Cu siguranță vremurile s-au schimbat din 70 de ani”, spune Lauren Kiehna, scriitoarea The Court Jeweller, pentru People.

Regele Charles și Regina Camilla, la o recepție la Palatul Buckingham
Regina Consort a purtat o rochie neagră Anna Valentine, dar care nu a distras atenția de la tiara pe care a ales-o pentru eveniment / Profimedia Images
Reclamă

Într-adevăr, în urmă cu șapte decenii, existau din abundență diademele și coroanele. Acestea erau purtate inclusiv de domnișoarele de onoare ale Reginei Elisabeta.

Garrard, bijutierul coroanei de la acea vreme, a fost inundat nu numai de noi comisioane de la oaspeții prezenți, ci și de cereri de curățare. Toată lumea își punea la punct până la cel mai mic detaliu cele mai bune accesorii de cap, după război.

„Nimeni nu și-a purtat bijuteriile sau diademele în timpul războiului”, își amintește autoarea Lady Anne Glenconner, numită atunci Lady Anne Coke și una dintre cele șase servitoare ale Reginei Elizabeth. „Oamenii stăteau la coadă pentru a-și curăța diademele, care erau ca niște bijuterii grozave cu diamante.”

Reclamă

Detalii despre încoronarea Regelui Charles

Un lucru sigur este că Regele Charles și Regina Camilla vor purta coroane. Cea mai semnificativă din punct de vedere istoric este Coroana Sf. Edward. Potrivit site-ului Palatului Regal Istoric, este „cea mai importantă și sacră dintre toate coroanele”. „Este folosită doar în momentul încoronării în sine”. Realizată inițial pentru încoronarea Regelui Charles al II-lea în 1661, coroana cântărește aproape două kilograme și jumătate. Este încrustată cu 444 de pietre semiprețioase.

Regina Camilla va rupe cu siguranță tradiția când vine vorba de alegerea ei. Purtând coroana Reginei Maria, purtată de omonim pentru încoronarea Regelui George al V-lea în 1911, va fi pentru prima dată în istoria recentă când o coroană existentă este reutilizată pentru o încoronare. Decizia luată „în interesul durabilității și eficienței” indică cu siguranță că încoronarea va arăta și se va simți diferit de cea anterioară.

Dacă Regele urmează exemplul regretatei sale mame, el va pleca de la Westminster Abbey purtând coroana imperială de stat mai ușoară. Aceasta conține unele dintre cele mai faimoase bijuterii din colecția regală. Conține Rubinul Prințului Negru, Safirul Stuart și diamantul Cullinan II, pe lângă Safirul Sf. Edward, care a aparținut cândva regelui anglo-saxon, Edward Mărturisitorul, care a murit în 1066.

La ce se așteaptă bijutierii

În cazul în care Kate, împreună cu alți membri seniori ai familiei, renunță la diademă, atunci probabil că rochiile lungi sunt excluse. Acest lucru duce la un cod vestimentar radical diferit de ceea ce se așteaptă.

„Sper că vom vedea diademe de încoronare, dar este posibil ca Charles să urmeze exemplul unora dintre omologii săi europeni, cum ar fi Regele Olandei, și să stabilească un cod vestimentar formal în timpul zilei pentru eveniment”, spune expertul în bijuterii, Kiehna.

„Asta ar însemna că încă am putea vedea câteva bijuterii mărețe, cum ar fi coliere, broșe și cercei, dar nu diademe. Voi fi trist dacă este adevărat, dar poate fi doar o altă parte a „de-formalizării” lumii regale britanice”.

Ceremonia Regelui Charles va fi mai modestă decât încoronarea mamei sale. Se estimează că 2.000 de oaspeți vor sta în băncile Westminster Abbey pe 6 mai. În comparație, 8.251 de persoane au participat la Regina Elizabeta. Și serviciul a fost redus la 60 de minute, la o treime din cele trei ore de încoronare a Reginei în 1953. Charles va introduce, de asemenea, elemente mai moderne: „Va fi mai incluziv. Cred că cu mult mai multe religii reprezentate”, spune Glenconner.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iunie 2023. Berbecii, Leii și Săgetătorii vor fi apreciați la locul de muncă
Horoscopul lunii iunie 2023 aduce noi schimbări pe plan profesional și sentimental pentru majoritatea semnelor zodiacale. Semnele solare și tranziturile planetelor îți vor arăta calea cea bună pentru a ieși din situații dificile și...
3
O femeie îmbrăcată în zână care stă singură într-o pădure
Horoscop
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei înșiși și pe obiectivele lor și nu simt nevoia să fie în centrul atenției. E de înțeles că...
4
Jennifer Lopez a purtat ochelari de soare în timpul sesiunii de cumpărături
Divertisment
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Ce relație are artista cu fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Vedeta latino are o relație bună cu fosta soție a lui Ben Affleck. JLo a dus-o pe Emme acasă la...
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023 aduce noi strategii de evaluare a vieții nativilor din zodiac. Cei mai mulți își doresc liniște și stabilitate și vor încerca să-și cultive aceste planuri. Se...
PARTENERI
×