Reclamă

Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică

Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Acesta a luptat alături de armata britanică în anul 2008. Ducele de Sussex s-a aflat în situații primejdioase, însă și-a dorit să lupte alături de ceilalți și nu a cedat o clipă în fața pericolului iminent.

Publicat: 1 octombrie 2022, 6:25

Cei mai mulți membrii ai Familie Regale Britanice moderne preferă să trăiască viața în confort departe de pericole. Totuși, Prințul Harry a fost întotdeauna un bărbat care a preferat să facă lucrurile diferit. În perioada în care s-a aflat în armată a decis să se înroleze pentru frontul din Afganistan. Potrivit experților regali, Ducele de Sussex ar fi fost la un pas de moarte în anul 2008.

Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan

În loc să aleagă o universitate obișnuită, ca orice tână de vârsta sa, Prințul Harry a decis să meargă la Academia Militară Regală Sandhurst. Acolo s-a antrenat pentru mai dine de un an. Motivul a fost acela de a se alătura regimentului Blues and Royals, regiment din armata britanică.

Vezi mai multe imagini cu Prințul Harry de pe frontul din Afganistan în Galeria Foto!

Prințul Harry în timp ce se află pe front, în război, în Afganistan
Prințul a luptat în prima linie de pe front. În anul 2008 acesta a fost trimis în mare secret în Afganistan / Profimedia Images

Deși a fost sfătuit în repetate rânduri să nu facă alegeri riscante, Ducele de Sussex a fost hotărât să se alăture colegior săi. Prințul a luptat în prima linie de pe front. În anul 2008 acesta a fost trimis în mare secret în Afganistan, unde a ajutat la lupta împotriva insurgenților talibani.

Reclamă

Acesta a avut rolul de controlor aerian avansat. După aproape 10 săptămâni, Prințul Harry a fst nevoit să se ntoarcă de urgență în Marea Britanie.

Un jurnalist reușise să obțină informația că acesta este pe front și să o facă publică. Prințul Harry nu s-a dat bătut. În anul 2012 s-a întors în prima line ca pilot de elicopter. Talibanii au făcut amenințări publice la adresa Ducelui de Sussex. Însă Prințul Harry a reușit să rămână pe front vreme de 20 de săptămâni. Deși multe persoane știu că Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan, puține persoane cunosc faptul că acesta a fost în pericol de moarte.

Potrivit căpitanului Dickon Leigh-Wood, care a lucrat alături de Harry în Afganistan, a existat o periaodă când Ducele aproape a declanșat din greșeală un dispozitiv explziv ascuns la sol. Ducele a reușit să scape ca prin minune de mina pe care a ratat-o cu doar câțiva centimetri.

Reclamă

Colegii săi spun că Harry a fost de multe ori umbrit de ofițerii de pe front, însă el nu s-a lăsat niciodată mai rpejos și a luptat cu curaj în prima linie.

Prințul Harry și-a pierdut drepturile militare când a părăsit Familia Regală Britanică

Prințul Harry a vorbit deseori despre experiența sa de pe front. Deși nu  a fost ușor, acesta s-a bucurat de fiecare dată să lupte alături de ceilalți soldați.

”E foarte ușor să uit cine sunt atunci când mă aflu în armată. Toți purtăm aceeași uniformă și facem același lucru”.

Prințul Harry a părăsit armata în anul 2015. De atunci și-a dedicat munca veteranilor de război i familiilor acestora. Ducele a lansat Jocurile Invictus, proiect pe care l-a promovat și anul acesta alături de soția sa, Meghan Markle.

După ce a decis să se mute în california alături de soția sa, Harry s-a văzut pus într-o situație dificilă. Acesta a renunțat la îndatoririle regale, iar în acest mod și-a pierdut și toate titlurile sale militare. Harry a fost veteran de război vreme de 10 ani.

Harry și-a terminat pregătirea de ofițer în anul 2006, iar pe aprcursul celor 10 ani a reușit să ajungă la gradul de căpitan. Pe lângă luptele din Afganistan, acesta s-a antrenat intens ca pilot de elicopter. Înainte să se retragă din Familia Regală, Ducele de Sussex a rămas implicat în armată.

Conform publicațiilor internaționale, Harry a pierdut următoarele titluri militare: căpitan general al Marinei Regale, comandant onorific al Forțelor Aeriene din Honington și comandor-șef onorific al navelor mici și al operațiunilor de scufundări ale Marinei Regale.

La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, Prințului i s-a permis să poarte uniforma militară. Totuși, în ziua înmormântării, Ducele de Sussex a purtat un costum simplu. Deși nu i-a fost deloc ușor să renunțe la titlurile sale, Prințul a făcut acest sacrificiu de dragul noii sale familii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă, neagră stă pe un tron de culoare neagră
Horoscop
Luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022. Cum sunt influențate zodiile
Începe iarna din punct de vedere astronomic și astrologic, iar luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022 este un semn că timp de o lună nativii vor fi mai retrași și dornici să...
2
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Meghan și Harry se sărută pe blatul din bucătărie
Divertisment
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. A apărut primul trailer pentru noua serie documentară despre viața Ducilor de Sussex
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. Documentarul despre Ducii de Sussex spune atât povestea de dragoste dintre cei doi, dar și retragerea lor din Familia Regală. Tensiunile care au urmat...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022. Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022 spune că Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Comunicarea va decurge fără niciun fel de probleme în relația de cuplu. Pe zona intimității...
PARTENERI
×