Reclamă

Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică

Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Acesta a luptat alături de armata britanică în anul 2008. Ducele de Sussex s-a aflat în situații primejdioase, însă și-a dorit să lupte alături de ceilalți și nu a cedat o clipă în fața pericolului iminent.

Publicat: 1 octombrie 2022, 6:25

Cei mai mulți membrii ai Familie Regale Britanice moderne preferă să trăiască viața în confort departe de pericole. Totuși, Prințul Harry a fost întotdeauna un bărbat care a preferat să facă lucrurile diferit. În perioada în care s-a aflat în armată a decis să se înroleze pentru frontul din Afganistan. Potrivit experților regali, Ducele de Sussex ar fi fost la un pas de moarte în anul 2008.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan

În loc să aleagă o universitate obișnuită, ca orice tână de vârsta sa, Prințul Harry a decis să meargă la Academia Militară Regală Sandhurst. Acolo s-a antrenat pentru mai dine de un an. Motivul a fost acela de a se alătura regimentului Blues and Royals, regiment din armata britanică.

Vezi mai multe imagini cu Prințul Harry de pe frontul din Afganistan în Galeria Foto!

Prințul Harry în timp ce se află pe front, în război, în Afganistan
Prințul a luptat în prima linie de pe front. În anul 2008 acesta a fost trimis în mare secret în Afganistan / Profimedia Images

Deși a fost sfătuit în repetate rânduri să nu facă alegeri riscante, Ducele de Sussex a fost hotărât să se alăture colegior săi. Prințul a luptat în prima linie de pe front. În anul 2008 acesta a fost trimis în mare secret în Afganistan, unde a ajutat la lupta împotriva insurgenților talibani.

Reclamă

Acesta a avut rolul de controlor aerian avansat. După aproape 10 săptămâni, Prințul Harry a fst nevoit să se ntoarcă de urgență în Marea Britanie.

Un jurnalist reușise să obțină informația că acesta este pe front și să o facă publică. Prințul Harry nu s-a dat bătut. În anul 2012 s-a întors în prima line ca pilot de elicopter. Talibanii au făcut amenințări publice la adresa Ducelui de Sussex. Însă Prințul Harry a reușit să rămână pe front vreme de 20 de săptămâni. Deși multe persoane știu că Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan, puține persoane cunosc faptul că acesta a fost în pericol de moarte.

Potrivit căpitanului Dickon Leigh-Wood, care a lucrat alături de Harry în Afganistan, a existat o periaodă când Ducele aproape a declanșat din greșeală un dispozitiv explziv ascuns la sol. Ducele a reușit să scape ca prin minune de mina pe care a ratat-o cu doar câțiva centimetri.

Reclamă

Colegii săi spun că Harry a fost de multe ori umbrit de ofițerii de pe front, însă el nu s-a lăsat niciodată mai rpejos și a luptat cu curaj în prima linie.

Prințul Harry și-a pierdut drepturile militare când a părăsit Familia Regală Britanică

Prințul Harry a vorbit deseori despre experiența sa de pe front. Deși nu  a fost ușor, acesta s-a bucurat de fiecare dată să lupte alături de ceilalți soldați.

”E foarte ușor să uit cine sunt atunci când mă aflu în armată. Toți purtăm aceeași uniformă și facem același lucru”.

Prințul Harry a părăsit armata în anul 2015. De atunci și-a dedicat munca veteranilor de război i familiilor acestora. Ducele a lansat Jocurile Invictus, proiect pe care l-a promovat și anul acesta alături de soția sa, Meghan Markle.

După ce a decis să se mute în california alături de soția sa, Harry s-a văzut pus într-o situație dificilă. Acesta a renunțat la îndatoririle regale, iar în acest mod și-a pierdut și toate titlurile sale militare. Harry a fost veteran de război vreme de 10 ani.

Harry și-a terminat pregătirea de ofițer în anul 2006, iar pe aprcursul celor 10 ani a reușit să ajungă la gradul de căpitan. Pe lângă luptele din Afganistan, acesta s-a antrenat intens ca pilot de elicopter. Înainte să se retragă din Familia Regală, Ducele de Sussex a rămas implicat în armată.

Conform publicațiilor internaționale, Harry a pierdut următoarele titluri militare: căpitan general al Marinei Regale, comandant onorific al Forțelor Aeriene din Honington și comandor-șef onorific al navelor mici și al operațiunilor de scufundări ale Marinei Regale.

La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, Prințului i s-a permis să poarte uniforma militară. Totuși, în ziua înmormântării, Ducele de Sussex a purtat un costum simplu. Deși nu i-a fost deloc ușor să renunțe la titlurile sale, Prințul a făcut acest sacrificiu de dragul noii sale familii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×