Prințul Harry a obținut despăgubiri de la un tabloid britanic

Prințul Harry a obținut despăgubiri în urma procesului cu publicația Mail on Sunday. Acesta a reușit să obțină prin intermediul echipei de avocați despăgubiri seminificative. Publicația vorbea despre faptul că acesta i-a ignorat pe colegii din Marina Regală o perioadă mare de timp.

2 februarie 2021 la 16:03
Imagine cu Prințul Harry în timp ce salută cu respect admiratorii
Publicația Mail on Sunday a publicat două articole despre comportamentul Ducelui față de colegii din Marina Regală / Getty Images

Jenny Afia, avocatul Ducelui de Sussex a specificat încă de la începutul procesului că poveștile redactate sunt nefondate. Acesta a mai adăugat că sunt false și defăimătoare și că au reprezentat un atac personal . Tot prin intermediul echipei sale de avocați, Prințul Harry specificat totul. Acesta a cerut ca daunele plătite de publicație să meargă la Fundația Invictus Games, potrivit CNN.

Explicația pentru care a vrut ca lucrurile să se întâmple așa a fost una extrem de simplă și logică. Ducele de Sussex spune că dacă daunele ajung la Fundație, o organizație înființată chiar de el, acesta este singurul mod prin care simte că ceva bun s-a întâmplat în urma situației defăimătoare în care a fost pus. Suma obținută în urma procesului nu a fost însă făcută publică.

Articole care i-au prejudiciat imaginea Prințului Harry

Ducele de Sussex a dat în judecată Associated Newspapers, grup media din care face parte Mail on Sunday. Motivul invocat a fost defăimarea în urma unor articole apărute în luna octombrie a anului trecut. În materialele scrise se specifica că Prințul Harry nu a mai luat legătura cu colegii din Marina Regală, după ce s-a îndepărtat de Familia Regală.

În articole era scris că superiorii Prințului Harry sunt nemulțumiți de atitudinea lui. Mai mult, se spune că aceștia se gândesc chiar să-l înlocuiască din funcție pe care o deține, aceea de Căpitan General al Marinei Regale. Potrivit publicației Mail on Sunday, nemulțumirile au pornit de la faptul că Prințul Harry nu a dat niciun semn colegilor din Marină.

În articole era menționat și faptul că Prințul a ignorat o scrisoare adresată personal de Generalul Lord Dannatt. Acesta îi se cerea printr-un document să-și ia atribuțiile în serios.

Mail on Sunday a acceptat că a greșit

Mail on Sunday a publicat la sfârșitul lunii decembrie 2020 scuzele către Prințul Harry. Publicația a menționat că va plăti daune substanțiale și că va avea grijă ca greșeala să nu se mai repete.

„The Mail on Sunday și MailOnline au recunoscut public că au publicat o poveste complet falsă și defăimătoare. Și-au cerut scuze pentru că au pus la îndoială angajamentul Ducelui de Sussex față de Marina Regală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ducelui de Sussex.

Prințul Harry a obținut despăgubiri de la publicația Mail on Sunday. Decizia finală din partea Înaltei Curți din Londra a fost dată luni, pe data de 1 februarie 2021.

Recomandările CaTine.ro
1
O femeie care spală o tigaie încinsă la chiuvetă
Timp liber
De ce nu e recomandat să speli niciodată o tigaie încinsă cu apă rece
Ai observat cum, în timp, calitatea tigăii scade? Se deformează și începe să ardă jumătate din mâncare, iar cealaltă rămâne nefăcută. Poate ți s-a mai spus că nu e recomandat să speli niciodată o...
2
Kimberley Garner, apariție ravisantă pe covorul roșu la Cannes
Divertisment
Apariția sexy a lui Kimberley Garner la plajă. Cum s-a îmbrăcat modelul
Kimberley Garner a ales o destinație preferată de multe vedete pentru relaxare, plajele din Miami. Vedeta a ales un costum de baie care a atras toate privirile. Fotografii nu au putut trece cu vederea...
3
Paris Jackson pe covorul roșu îmbrăcată cu o rochie portocalie și o coroniță pe frunte
CaTine
Viața marcată de suferință a lui Paris Jackson
Moartea tatălui ei, Michael Jackson, a fost pentru Paris Jackson începutul unei perioade foarte lungi de suferință și autovătămare. Are doar 22 de ani, dar a trecut prin încercări prea dure pentru un adolescent....
4
Meghan Markle, fotografiată altături de fiul său Archie și Prințul Harry, este însărcinată pentru a doua oară.
Divertisment
Meghan Markle este din nou însărcinată. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al doilea copil
Meghan Markle este din nou însărcinată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cuplului pentru agenția britanică de știri Press Association, duminică, 14 februarie. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al...
5
icon
Statuete Oscar
Divertisment
Oscar 2021, lista scurtă a nominalizărilor: „Colectiv”, printre titlurile eligibile
Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat lista scurtă a nominalizarilor la Oscar 2021 pentru nouă categorii, inclusiv documentar și film internațional. „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost inclus la categoriile...
PARTENERI
×