Reclamă

Prințul William a fost fotografiat în orașul New York. Fiul cel mare al Regelui Charles are mai multe întâlniri planificate

Prințul William a fost fotografiat în orașul New York. Fiul cel mare al Regelui Charles are mai multe întâlniri planificate cu alți lideri pasionați de conservare, filantropi și oameni de afaceri.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 septembrie 2023, 8:36

Prințul William a mers în New York pentru misiunea sa față de mediu. El și-a început vizita de două zile în oraș. Se pare că el speră să își intensifice și mai mult campania pentru protejarea planetei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, va lua parte la unele activități de lobby la nivel înalt, va întâlni colegi ecologiști, filantropi și lideri de afaceri. El va promova, de asemenea, Premiul Earthshot. Acesta încearcă să adune ceea ce Prințul numește „optimism urgent”, deoarece găsește soluții pentru a rezolva crizele planetei.

Prințul William a fost fotografiat în orașul New York

Piesa centrală a vizitei sale a fost Summitul pentru inovație Earthshot Prize. El își va uni forțele cu alți susținători ai mediului, inclusiv Caroline Kennedy, ambasadorul SUA în Australia. Printre speakeri și invitații speciali se vor număra și fostul prim-ministru al Noii Zeelande Dame Jacinda Ardern și José Andrés, bucătar și fondator World Central Kitchen. Acesta din urmă a lucrat și cu fratele lui William, Prințul Harry și cu Meghan Markle.

Prințul William a sosit cu un zbor comercial pe aeroportul din Newark. Într-o declarație împărtășită de Palatul Kensington, el a spus: „Este atât de bine să ne întoarcem în Statele Unite. Nimeni nu face optimism și ingeniozitate ca poporul american. Așa că, este corect să dezvăluim finaliștii Earthshot de anul acesta la New York”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Prințul William, în apă, cu voluntarii de la o fermă de stridii de lângă New York
Fiul cel mare al Regelui Charles are mai multe întâlniri planificate cu alți lideri pasionați de conservare, filantropi și oameni de afaceri / Profimedia Images

El a continuat: „În urmă cu optzeci de ani, lumea s-a reunit în acest mare oraș pentru a găsi o nouă modalitate, prin intermediul ONU, de a rezolva provocările noastre comune. Știu că generația noastră poate lua măsurile îndrăznețe de care avem nevoie pentru a face schimbări în direcția unui mediu sănătos și pentru a avea o lume durabilă. Provocarea poate fi uriașă, dar așa cum ne-a învățat John F. Kennedy, noi facem față provocării nu pentru că este ușoară, ci pentru că este grea. Și vitală.”

Prințul William s-a implicat în activitățile din port

Reclamă

Prima sa oprire a fost să vadă un proiect inovator care ajută la revitalizarea căilor navigabile din jurul orașului.

Proiectul Billion Oyster este o organizație nonprofit care lucrează pentru a restaura recifele de stridii în portul New York prin inițiative de educație publică. Recifele, care au înflorit cândva în portul New York, oferă un habitat pentru multe specii marine. Ele filtrează apa și ajută la protejarea țărmurilor orașului New York de daunele furtunii. Din 2014, Proiectul Billion Oyster a introdus 122 de milioane de stridii pe peste 19 acri din Port. Totul s-a întâmplat cu ajutorul a peste 11.000 de studenți și a aproape 15.000 de voluntari.

Prințul William l-a întâlnit pe Pete Malinowski, directorul executiv al proiectului. Atunci, el a fost dus cu barca la Governors Island, unde a fost prezentat voluntarilor, studenților și restaurantelor implicați în proiect. William a văzut, de asemenea, un incubator de stridii și o grămadă de scoici de stridii care au fost donate de restaurantele din Manhattan. Acestea sunt folosite pentru a ajuta la refacerea recifelor de stridii.

Ce au spus copiii despre interacțiunea cu Prințul William

Vorbind cu oamenii care curăță grămada de stridii, William a spus: „Când este vreme frumoasă, trebuie să fie destul de terapeutic.”

Regele a îmbrăcat chiar și o vestă de salvare și a purtat pe cap o șapcă în timp ce își făcea drum în apă.

Prințul William a interacționat cu copiii de la Harbour Middle School. Micuții nu aveau idee cine va fi invitatul lor surpriză la eveniment. O fată a spus că a ghicit că ar putea fi „primarul” pentru că profesorul lor le-a spus că este cineva „foarte important”.

„A fost mult mai confortabil decât am anticipat”, spune Lynn Shon, profesor de știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică la Harbour Middle School. „Cred că unii dintre studenții mei au fost foarte nervoși din cauza asta. Unii dintre ei s-au simțit mai confortabili. În momentul în care toți au manipulat stridiile și i-au arătat prințului toate creaturile din rezervor, s-au simțit mai confortabil.”

„A fost pur și simplu super drăguț”, a spus Zelda de Zayas, o copilă de 12 ani de la Harbour Middle School. „Nu știu la ce mă așteptam sincer, dar a fost foarte dulce și îi plăcea să învețe. Voia doar să învețe totul. L-am învățat cum să măsoare stridiile. I-am arătat care sunt diferitele creaturi și mai multe despre modul în care stridiile ajută biodiversitatea în port”.

Prințul William, cu un sorț, fotografiat în timp ce desface stridii
Piesa centrală a vizitei sale a fost Summitul pentru inovație Earthshot Prize / Profimedia Images

Prințul William va reveni rapid în Marea Britanie

Summit-ul pentru inovație al Premiului Earthshot va dezvălui și cei 15 finaliști ai Premiului Earthshot pentru anul acesta. Ei sunt pionieri de soluții climatice pentru a repara planeta noastră până în 2030. Aceștia vor fi aleși dintre cei cinci piloni cheie ai evenimentului. de soluții climatice: Protejează și Restaurează Natura, Curat. Aerul nostru, Reînvie oceanele, Construim o lume fără deșeuri și Ne reparăm clima. Ei vor afla dacă au reușit să câștige unul dintre cele cinci premii de 1,2 milioane de dolari. Acestea vor fi anunțate pe 7 noiembrie.

Prințul William se va grăbi probabil să se întoarcă în Marea Britanie după ce evenimentele sale se încheie. Asta pentru că Regele Charles și Regina Camilla merg și ei în străinătate săptămâna aceasta. Palatul Buckingham a anunțat anterior că Regele, în vârstă de 74 de ani, și Regina, în vârstă de 76 de ani, se îndreaptă spre Franța, între 20 și 22 septembrie, pentru o vizită de stat. Cuplul era programat inițial să viziteze țara în martie. Au amânat călătoria din cauza revoltelor care au avut loc în Franța la acea vreme.

Deși Prințul William nu trebuie să se afle în Regatul Unit atunci când tatăl său călătorește, el este unul dintre consilierii de stat ai regelui. Adică unul dintre membrii regali care poate îndeplini obligațiile constituționale pentru Regele Charles dacă acesta se află în străinătate sau nu se simte bine.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Două ouă care se află într-o crăticioară la fiert
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI
×