Reclamă

Reguli ciudate pe care Familia Regală le are la baie. Cum se scuză atunci când trebuie să folosească toaleta

Oamenii sunt interesați din ce în ce mai mult de stilul de viață regal. Diademele, castelele și opulența din jurul lor, sunt lucruri pe care mulți le invidiază. Dar sunt puțini cei care știu că lista de reguli, tradiții și obiceiuri este foarte lungă. Ai mai jos o listă cu reguli ciudate pe care Familia Regală le are la baie.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 septembrie 2023, 8:10

În timp ce Familia Regală Britanică a fost sub lumina reflectoarelor mereu, o atenție suplimentară a fost acordată în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a. Familia regală a plâns decesul ei alături de public. Dar în timp ce erau îndurerați, toți ochii erau ațintiți asupra lor și le analizau toate mișcările.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reguli ciudate pe care Familia Regală le are la baie

William și Catherine, Prințul și Prințesa de Wales, nu au manifestat afecțiune fizică ca prințul Harry și Meghan Markle. Regele Chales al III-lea a atras rapid critici pentru că a trântit un stilou în timp ce era numit în funcție.

Stilul lor de viață este pe buzele tuturor. Cu cât lucrurile sunt mai intime, cu atât ele devin mai interesante.

Regina Elisabeta avea reguli foarte specifice în ceea ce privește baia

Regretata Regina Elisabeta a II-a, care a petrecut 70 de ani pe tron, ea avea un set special de așteptări și reguli cu privire la ritualul ei pentru baie. Ele au fost dezvăluite pentru public de autorul regal Brian Hoey.

Reclamă

Hoey a explicat că dimineața ea avea același ritual în fiecare zi. După ce se trezea, servitoarea reginei Elisabeta pregătea o baie la 7:30 a.m. În timp ce aștepta ca apa să umple cada, Regina bea o ceașcă de ceai Earl Grey. Ea asculta știrile prin intermediul BBC Radio 4. Indiferent în ce reședință stătea, Balmoral, Windsor, Sandringham sau Palatul Buckingham, baia reginei trebuie să aibă mereu apă „călduță”. Femeia de serviciu oprea apa după ce apa atingea șapte centimetri. Pentru a verifica temperatura, femeia de serviciu folosea un „termometru cu carcasă din lemn”.

Regina Elisabeta a II-a într-o fotografie surprinsă la Jubileul de Platină din 2022
A trecut un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a / Getty Images

Cum se scuză membrii familiei regale atunci când trebuie să folosească toaleta

Reclamă

După cum a menționat Mirror, membrii regali nu pot să alerge rapid la toaletă în timpul unui eveniment sau al unei cine. Ei trebuie să se scuze și să-și ajusteze tacâmurile la masă pentru a indica ospătarilor dacă mai mănâncă sau nu.

Ei nu pot să își anunțe intențiile, ci mai degrabă trebuie să spună „Scuză-mă” și să plece în liniște. Înainte de a se îndrepta către cea mai apropiată toaletă, trebuie să își încrucișeze furculița și cuțitul pe farfurie dacă nu au terminat de mâncat. Dacă nu mai vor să mănânce, ei își pot lăsa tacâmurile „în unghi, cu mânerele în colțul din dreapta jos al farfuriei”.

Bărbații trebuie să fie mereu bărbieriți în Familia Regală

Când vine vorba de baie și de îngrijirea personală a părului, familia regală este de așteptat să-și mențină părul facial la un nivel minim.

După cum a menționat The Scotsman, se obișnuiește ca bărbații regali să fie bărbieriți. Niciunul dintre membrii familiei regale nu poartă barbă în ziua nunții sau la ocazii speciale. Desigur, există o excepție, Prințul Harry, Duce de Sussex. Scoțianul a menționat că pentru ca Harry să apară cu barbă și în uniformă militară, trebuia să i se acorde permisiunea Reginei Elisabeta a II-a.

Cei care fac curățenie în casă nu au voie să aspire în băi

O astfel de practică normală pentru oamenii de rând nu este permisă în locuințele regale.

Site-ul web regal scrie că doar în Palatul Buckingham există 78 de băi. Personalul nu are voie să folosească aspiratoare pentru a menține podeaua curată. După cum a menționat Hello! Magazine, aspiratoarele nu sunt permise.

Servitoarele trebuie să „măture podelele și covoarele”. După cum s-a descoperit în documentarul „Royal Servants”, obiectul de curățenie nu este permis în sălile regale. Zgomotul tulburător pe care îl emite nu este permis. „Personalul mătură covoarele, ca nu cumva urechile regale să fie deranjate de aspiratoare. Cel mai bun slujitor este cel care nu se vede, nici nu se aude”.

Membrii regali nu pot folosi un anumit cuvânt pentru a descrie toaleta

Membrii firmei sunt întotdeauna echilibrați, articulați și niciodată nu insultă. Regulile referitoare la limbaj sunt însă foarte extinse. După cum a menționat The Sun, regretata Regina Elisabeta a II-a nu a găsit cuvântul „toaletă” potrivit pentru o conversație politicoasă.

Desigur, regulile lingvistice se extind la mult mai mult decât toaleta. După cum s-a menționat de Harper’s Bazaar, cuvinte precum „cameră de zi”, „saloane”, „găzduire” și „parfum” nu sunt permise. În ceea ce privește mobilierul, canapelele trebuie denumite „sofa”.

Membrii familiei regale nu au voie să aibă materiale de lectură în baie

Fără telefon, ziar sau revistă. De fapt, materialele de citit sunt văzute ca „neigienice” în timp ce stau pe tronul de porțelan. Ca atare, ele nu sunt permise în toaletele regale.

House Beautiful notează că lumânările nu sunt nici ele permise în băile regale și nici produse precum un difuzor. Trebuie să existe un teanc de prosoape albe, bine împăturite, pe care oamenii să le folosească în timpul vizitei la casa regală, iar hârtia igienică trebuie să fie așezată pe rolă pe partea dreaptă.

Regina avea o regulă de igienă personală foarte specifică

Dintre toți membrii familiei regale, regretata Regina Elisabeta a II-a a spus clar că nici măcar vârsta și problemele de mobilitate nu o vor ține departe de o regulă anume. Cu doar câteva zile înainte de moartea ei, regina s-a întâlnit cu noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, pentru a asigura transferul puterii politice.

După cum a menționat Marie Claire, regina Elisabeta a II-a și-a propus să poarte mănuși în timp ce se află într-o călătorie. Având în vedere că trebuia să dea mâna cu foarte mulți oameni, mănușile i-au oferit regretatului monarh un strat de protecție.

Și astfel de reguli despre mănuși și igiena personală s-au extins chiar și asupra modului în care regina și membrii regali își scot mănușile. Pentru a scoate mănușile, un membru regal trebuie să le scoată rând pe rând de pe fiecare deget, apoi să așeze setul cu prudență în poală, sub șervețelul de masă.

Regina Elisabeta alături de Kate Middleton, la un eveniment public
Printre preferințele Reginei Elisabeta se mai numără și mănușile / Getty Images

Membrii regali nu folosesc săpun lichid

Experta în etichetă regală, Myka Meier, a vorbit cu House Beautiful despre obiceiurile din baie ale familiei regale. Și, așa cum se întâmplă, probabil că membrii regali folosesc săpun solid în locul celui lichid. Meier a explicat de ce o persoană precum Catherine Middleton nu ar avea niciodată o sticlă cu pompiță în baie .

„De asemenea, Ducesa va avea probabil un săpun ușor parfumat, combinat cu cremă de mâini”, a explicat Meier. „Multe case britanice din clasa superioară preferă săpunul în formă lichidă, așa că Ducesa poate folosi asta în camera ei privată.

Regele Charles are cerințe foarte specifice pentru baie

Regele Charles al III-lea știe totul despre cum e să fii crescut într-un palat și se pare că unele dintre obiceiurile sale de igienă personală nu au avansat din copilărie. De fapt, un fost majordom al Dianei Spencer, Paul Burrell, a dezvăluit că regele de acum are un set foarte specific de reguli pentru baie.

După cum a menționat GoodToKnow, Burrell a susținut că atunci când vine vorba de baia regelui, dopul de baie trebuie să fie plasat într-o anumită poziție, iar temperatura apei trebuie să fie la o temperatură de 36 de grade Celsius.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care paortă haine de zâne și aripi de fluture pentru a ilustra ce talent ascuns ai, în funcție de zodie
Horoscop
Ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. La ce se pricep nativii din zodiac
Semnul zodiacal sub care te-ai născut poate influența multe aspecte din viața ta. Printre acestea se numără și abilitățile pe care le poți avea. Descoperă ce talent ascuns ai, în funcție de zodie. Află...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Pentru Balanțe și Vărsătorii, horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023 vine cu despărțiri și complicații în relațiile de cuplu. Cei mai mulți dintre nativi vor lua decizii pe care mai apoi le...
3
Cara Delevingne, pe o bancă, desculță, fotografiată în timp ce vorbește la telefon, într-o stare de ebrietate avansată
Divertisment
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport
Cara Delevingne a participat la o prezentare de modă de la Milano Fashion Week. Află mai multe despre cum arată acum și care e starea ei după imaginile din aeroport. Modelul a fără sutien,...
4
Prințul George, alături de Prințul William, în tribune, în sacouri, la un eveniment sportiv
Divertisment
La ce vârstă va pleca Prințul George singur în călătorii. Aniversarea care îi va schimba pentru totdeauna destinul
Prințul George, la fel ca și frații săi sunt pregătiți încă de mici să facă față evenimentelor regale. Cu toate acestea, regulile Familiei Regale sunt stricte. Acum s-a aflat la ce vârstă va pleca...
5
Prințesa Leonor, în uniformă militară, în timp ce primește o distincție
Divertisment
Prințesa Leonor a Spaniei a fost fotografiată în uniformă militară. Fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe se antrenează la Academia Militară
Prințesa Leonor a Spaniei a arătat că nu se teme să implice în acțiune. Acest lucru a fost dovedit de o serie de fotografii dezvăluite de Casa Regală a Spaniei. Prințesa Leonor a Spaniei...
PARTENERI
×