Reclamă

Prințul William este un tată dedicat. Ipostaze în care a făcut față cu brio provocărilor date de copiii săi

Prințul William poate avea pe umerii săi datoria foarte importantă a viitorului monarh, dar a fi un tată iubitor și devotat pentru cei trei copii ai săi este la fel de important pentru el ca și rolul său iminent. Fani regali spun că Prințul William este un tată dedicat și că știe cum să aibă grijă cu micuții săi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 25 iunie 2023, 7:52

Prințul William îi are pe fiii Prințul George și Prințul Louis, precum și pe fiica Prințesa Charlotte, cu soția sa, Prințesa Catherine, denumită cel mai des Kate Middleton. George este cel mai mare copil al cuplului și, prin urmare, al doilea în linie la tron, născut pe 22 iulie 2013. Următoarea care a venit pe lume este Prințesa Charlotte pe data de 2 mai 2015. Bebeluşul din familie este Louis. Acesta s-a născut pe 23 aprilie 2018, ia de atunci a distrat lumea la fiecare eveniment public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințul William este un tată dedicat

În timp ce Prințul de Wales este de obicei destul de rezervat și la subiect în timpul aparițiilor regale, de-a lungul anilor, el a oferit mici detalii despre vieța de familie a lui și a lui Catherine. Și pe măsură ce copiii cresc și ei participă la tot mai multe evenimente alături de părinții lor. În acest fel le oferă fanilor regali o privire nefiltrată asupra dinamicii lor ca familie de cinci persoane.

Un lucru pe care William l-a clarificat despre rolul său de tată este că e un tată mândru care se străduiește să-și pună copiii în fruntea priorităților sale.

În 2016, el a spus pentru BBC: „Îmi iau îndatoririle și responsabilitățile față de familia mea foarte în serios. Vreau să-mi cresc copiii ca oameni buni”. Pe de altă parte, el s-a ocupat și de starea emoțională a celor trei tineri regali. Mereu s-a îngrijorat de starea viitoare a lumii în care se vor dezvolta ca adulți.

Poate fi cunoscut în lume ca următorul suveran britanic, dar Prințul William este, de asemenea, doar un alt tată care încearcă să facă tot ce e mai bun pentru copiii lui. Ai mai jos câteva momente când soțul lui Kate Middleton s-a descurcat de minune în rolul tatălui.

Reclamă

Adaptarea la rolul de tată

În timpul unui interviu din 2016 cu Vietnam TV, conform ABC News, Prințul William a spus despre calitatea de părinte: „Sunt maxime minunate și minime minunate. A fost o schimbare pentru mine personal”.

Prințul William este un tată dedicat, dar a vorbit și despre cât de mult se sprijină pe soția sa. El a recunoscut: „Sunt foarte norocos în sprijinul pe care îl am de la Catherine. Este o mamă uimitoare și o soție fantastică. Dar m-am luptat uneori”, a spus el.

Reclamă

„Schimbarea de la a fi un bărbat singur și independent la căsătorie și apoi copii este mare”, a explicat Prințul William. „Îmi ador foarte mult copiii. Am învățat multe despre mine și despre familie doar din a avea proprii mei copii. Este uimitor cât de mult înțelegi doar în acele momente”, a spus el.

Prințesa de Wales în timp ce îl ține în brațe pe Prințul George și se află alături de Prințul William la o grădină botanică
Experții au dezvăluit care este ritualul Prințesei de Wales alături de cei trei copii ai săi. Kate Middleton își petrece diminețile împreună cu Prințesa Charlotte, Prințul George și Prințul Louis / Getty Images

Promovarea unui mediu stabil acasă

„Stabilitatea acasă este atât de importantă pentru mine”, a împărtășit Prințul William cu British GQ în 2017. „Vreau să-mi cresc copiii într-o lume fericită, stabilă, sigură și asta este atât de important pentru Kate și pentru mine.”

Vorbind în mod special despre educația fiului său cel mare, știind ce presupune viitorul său ca moștenitor la tron, William a adăugat: „Vreau ca George să crească într-un mediu real, de viață. Nu vreau să crească în spatele zidurilor palatului, trebuie să fie acolo. Mass-media o îngreunează, dar voi lupta pentru ca ei să aibă o viață normală”, a mai declarat Prințul.

A mers singur cu Prințul George în prima zi de școală

Însărcinată cu Prințul Louis la acea vreme, Prințesa Catherine a fost bolnavă în prima zi de școală a Prințului George. Așadar, ca orice tată, Prințul William s-a ocupat de prima zi de școală a fiului său cel mare.

Cei doi viitori regi s-au ținut de mână în timp ce intrau în Academia lui Thomas din campusul Battersea. Cel mai tânăr dintre cei doi părând puțin nesigur pe ceea ce se întâmplă. Totul a ieșit bine în cele din urmă. William a spus mai apoi pentru Associated Press: „A existat un alt părinte care a avut mai multe probleme cu copiii. Așa că am fost destul de mulțumit că nu eram acela”.

Prințul George merge la școală în anul 2017, alături de tatăl lui și învățătoare. E îmbrăcat în uniforma albastră cu roșu
Prințul George e înscris la aceeași școală ca sora sa, Prințesa Charlotte / Getty Images

Menținerea normalității în familie

Prințul William a declarat pentru BBC în 2016: „În ceea ce ne privește, în unitatea noastră familială suntem o familie normală”. El a adăugat: „Îmi iubesc copiii la fel cum îi iubește orice tată. Sper că George mă iubește la fel cum își iubește orice fiu tatăl. Așa că, suntem foarte normali în acest sens”.

Prioritizarea conversațiilor despre sănătatea mintală

În timpul unui interviu comun cu Prințul Harry pentru CALMzine, Prințul William a vorbit despre cât de mult apreciază el și Prințesa Catherine un dialog deschis despre sănătatea mintală cu copiii lor.

„Catherine și cu mine suntem fermi. Vrem ca atât George, cât și Charlotte să crească simțindu-se capabili să vorbească despre emoțiile și sentimentele lor”, a spus el. „În ultimul an, am vizitat împreună o serie de școli. Am fost uimiți să ascultăm copiii vorbind despre unele subiecte destul de dificile într-un mod foarte clar și articulat emoțional. Ceva cu care majoritatea adulților s-ar lupta”.

Prințul a continuat: „Văzând asta mi-a dat cu adevărat speranța că lucrurile se schimbă. Că urmează o generație care consideră că este normal să vorbească deschis despre emoțiile lor. Inteligența emoțională este cheia pentru noi toți pentru a face față complexității vieții și a relațiilor”.

Vorbește cu mândrie despre copiii săi

În timp ce vorbea cu fostul fotbalist Paul Elliott la un eveniment al Asociației de Fotbal în 2016, Prințul William a dezvăluit că Prințesa Charlotte a fost o vedetă a fotbalului încă de la o vârstă fragedă. Tatăl mândru a spus: „Este o fotbalistă foarte bună. O ții de mână și ea o lovește. Este foarte dulce”.

Prințesa Charlotte în portretul care i-a fost realizat la vârsta de 8 ani
Prințesa Charlotte împlinește 8 ani. Familia Regală Britanică ne-a obișnuit deja cu portretele pe care le realizează / Profimedia Images

E un suport emoțional pentru copiii săi

În timpul unui eveniment de Ziua Tatălui cu organizația de sănătate mintală Heads Together, Prințul William a dezvăluit efortul pe care îl depune pentru a fi disponibil emoțional pentru copiii săi. „Evenimentul este un moment pentru a reflecta la responsabilitatea mea de a avea grijă nu doar de sănătatea fizică a celor doi copii ai mei, ci de a trata nevoile lor mentale ca pe o prioritate la fel de importantă”.

Viitorul monarh a adăugat: „Fiul sau fiica dumneavoastră au nevoie de ajutor. Au nevoie de îndrumarea și sprijinul tatălui lor la fel de mult ca și de cel al mamei lor”.

Prințul William conduce un tractor cu Prințul Louis în poală
Prințul Louis are o poreclă amuzantă și a fost dezvăluită chiar de mama sa, Kate Middleton / Profimedia Images

Echilibrarea rolurilor Sale de Tată și Viitorul Monarh

În ceea ce privește echilibrarea rolului său de tată cu datoria sa de viitor monarh, Prințul William a declarat pentru BBC în interviul său din 2016: „Mă concentrez foarte mult pe rolul meu de tată. Sunt un proaspăt tată și îmi iau foarte în serios îndatoririle și responsabilitățile față de familia mea și vreau să-mi cresc copiii ca oameni buni, cu ideea de serviciu și datorie față de ceilalți ca fiind foarte importante”.

Este îngrijorat pentru viitorul lor

În timpul conversației sale din 2016 cu BBC, Prințul William a recunoscut, de asemenea, că se teme pentru viitorul copiilor săi, așa cum o face orice părinte. „Îmi fac mai multe griji pentru viitor. Când ai ceva sau pe cineva în viața ta căruia să-i oferi viitorul, cred că concentrează mintea mai mult asupra a ceea ce îi oferi și ești fericit că ai făcut tot ce ai putut pentru a-l lăsa într-o stare bună”.

Viitorul rege a spus: „Mi-ar plăcea ca ei să crească cu aspirații mai simple. Cred că există o mulțime de aspirații uriașe și oameni care trăiesc cu o cantitate enormă de lucruri de care nu au neapărat nevoie. Materialismul lumii mi se pare destul de complicat uneori”, a mai spus el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×