Reclamă

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare. Imaginea monarhului face înconjurul lumii

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare. Imaginea monarhului Marii Britanii a ajuns să facă înconjurul lumii. Imaginea vie, în roșu, îl înfățișează pe suveran în uniforma Gărzilor Galeze. Alături de Rege s-a aflat și soția acestuia, Regina Camilla.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 mai 2024, 13:42 / Actualizat: 7 iunie 2024, 16:56

Regele Charles al III-lea a fost bucuros să prezinte primul portret finalizat de când a preluat tronul. Imaginea în mărime naturală l-a lăsat pe monarh fără cuvinte în momentul cel mare. Pictura superbă a fost realizată de artistul Jonathan Yeo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare

Pictura îl surprinde pe Rege cu mâinile strânse deasupra mânerului sabiei. Un detaliu impresionant a fost sesizat imediat de experții regali.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles în timp ce își admiră primul portret oficial
Imaginea monarhului face înconjurul lumii / Profimedia Images

Deasupra umărului drept al Regelui se poate observa un fluture. Experții spun că fluturele reprezintă transformarea prin care a trecut monarhul de la venirea sa pe tron.

Reclamă

Dezvelirea portretului impresionant a avut loc la Palatul Buckingham. Yeo a început portretul cu mai mult de un an înainte ca Charles să devină Rege.

Yeo și Regele Charles au avut o ședință oficială în iunie 2021. Ultima lor întâlnire a avut loc în noiembrie 2023, la Clarence House, una dintre reședințele Regelui.

Yeo a povestit despre procesul îndelungat de realizare a portretului oficial.

Reclamă

„Când am început acest proiect, Majestatea Sa Regală era încă Alteța Sa Regală Prințul de Wales și, la fel ca fluturele pe care l-am pictat plutind peste umărul lui, acest portret a evoluat pe măsură ce rolul subiectului în viața noastră publică s-a transformat”, a spus Yeo într-o conferință de presă oficială.

Portretul urmează să fie expus la Philip Mold Gallery din Londra, între 16 mai și 14 iunie. De la sfârșitul lunii august, portretul va fi expus la Drapers’ Hall. Postratul a fost comandat pentru a sărbători cei 50 de ani ai lui Charles ca membru al Drapers’ Company, scrie ABCNews.com.

Cum a reacționat Regele Charles atunci când și-a văzut portretul

Dezvelirile sunt întotdeuna emoțioannte, att pentru model, cât și pentru artist. Yeo a declarat că a avut multe emoții, însă s-a bazat pe aprecierile pe care le-a primit anterior din partea Reginei Camilla.

Soția Regelui ar fi văzut portretul atunci când era în lucru și a ar fi spus că Yeo a reușit să-l surprindă foarte bine pe rege. Regina a venit în timpul ședinței finale. Regele ar fi avut și el o reacție pozitivă.

„Inițial a fost ușor surprins de culoarea puternică, dar în rest părea să zâmbească aprobator”, a spus Yeo într-o conferință de presă.

Regele Charles a fost numit colonelul regimental în Gărzile Galeze în anul 1975. Yeo a spus că și-a dorit ca tabloul său să fie distinctiv, o rupere de trecu.

Totuși, artistul a folosit unele dintre tradițiile portretelor regale. În imagine s epoate observa uniforma militară și sabia Regelui. Fluturele este un simbol al unui început modern.

În istoria artei, acesta simbolizează metamorfoza și renașterea. Fluturele este, de asemenea, o referire la interesul monarhului pentru mediul înconjurător.

Regele a venit de patru ori pentru a observa artistul în timpul realizării portretului, dar și pentru a poza.

Regele a pozat în uniforma sa completă a Gărzii Galilor și a trebuit să sta sprijinit de sabie timp de aproximativ 40 de minute pentru fiecare sesiune, scrie presa internațională. Ședințele s-ar fi încheiat înainte ca Regele să fie diagnosticat cu cancer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×