Reclamă

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare. Imaginea monarhului face înconjurul lumii

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare. Imaginea monarhului Marii Britanii a ajuns să facă înconjurul lumii. Imaginea vie, în roșu, îl înfățișează pe suveran în uniforma Gărzilor Galeze. Alături de Rege s-a aflat și soția acestuia, Regina Camilla.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 mai 2024, 13:42

Regele Charles al III-lea a fost bucuros să prezinte primul portret finalizat de când a preluat tronul. Imaginea în mărime naturală l-a lăsat pe monarh fără cuvinte în momentul cel mare. Pictura superbă a fost realizată de artistul Jonathan Yeo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare

Pictura îl surprinde pe Rege cu mâinile strânse deasupra mânerului sabiei. Un detaliu impresionant a fost sesizat imediat de experții regali.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles în timp ce își admiră primul portret oficial
Imaginea monarhului face înconjurul lumii / Profimedia Images

Deasupra umărului drept al Regelui se poate observa un fluture. Experții spun că fluturele reprezintă transformarea prin care a trecut monarhul de la venirea sa pe tron.

Reclamă

Dezvelirea portretului impresionant a avut loc la Palatul Buckingham. Yeo a început portretul cu mai mult de un an înainte ca Charles să devină Rege.

Yeo și Regele Charles au avut o ședință oficială în iunie 2021. Ultima lor întâlnire a avut loc în noiembrie 2023, la Clarence House, una dintre reședințele Regelui.

Yeo a povestit despre procesul îndelungat de realizare a portretului oficial.

Reclamă

„Când am început acest proiect, Majestatea Sa Regală era încă Alteța Sa Regală Prințul de Wales și, la fel ca fluturele pe care l-am pictat plutind peste umărul lui, acest portret a evoluat pe măsură ce rolul subiectului în viața noastră publică s-a transformat”, a spus Yeo într-o conferință de presă oficială.

Portretul urmează să fie expus la Philip Mold Gallery din Londra, între 16 mai și 14 iunie. De la sfârșitul lunii august, portretul va fi expus la Drapers’ Hall. Postratul a fost comandat pentru a sărbători cei 50 de ani ai lui Charles ca membru al Drapers’ Company, scrie ABCNews.com.

Cum a reacționat Regele Charles atunci când și-a văzut portretul

Dezvelirile sunt întotdeuna emoțioannte, att pentru model, cât și pentru artist. Yeo a declarat că a avut multe emoții, însă s-a bazat pe aprecierile pe care le-a primit anterior din partea Reginei Camilla.

Soția Regelui ar fi văzut portretul atunci când era în lucru și a ar fi spus că Yeo a reușit să-l surprindă foarte bine pe rege. Regina a venit în timpul ședinței finale. Regele ar fi avut și el o reacție pozitivă.

„Inițial a fost ușor surprins de culoarea puternică, dar în rest părea să zâmbească aprobator”, a spus Yeo într-o conferință de presă.

Regele Charles a fost numit colonelul regimental în Gărzile Galeze în anul 1975. Yeo a spus că și-a dorit ca tabloul său să fie distinctiv, o rupere de trecu.

Totuși, artistul a folosit unele dintre tradițiile portretelor regale. În imagine s epoate observa uniforma militară și sabia Regelui. Fluturele este un simbol al unui început modern.

În istoria artei, acesta simbolizează metamorfoza și renașterea. Fluturele este, de asemenea, o referire la interesul monarhului pentru mediul înconjurător.

Regele a venit de patru ori pentru a observa artistul în timpul realizării portretului, dar și pentru a poza.

Regele a pozat în uniforma sa completă a Gărzii Galilor și a trebuit să sta sprijinit de sabie timp de aproximativ 40 de minute pentru fiecare sesiune, scrie presa internațională. Ședințele s-ar fi încheiat înainte ca Regele să fie diagnosticat cu cancer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×