Reclamă

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare. Imaginea monarhului face înconjurul lumii

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare. Imaginea monarhului Marii Britanii a ajuns să facă înconjurul lumii. Imaginea vie, în roșu, îl înfățișează pe suveran în uniforma Gărzilor Galeze. Alături de Rege s-a aflat și soția acestuia, Regina Camilla.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 mai 2024, 13:42 / Actualizat: 7 iunie 2024, 16:56

Regele Charles al III-lea a fost bucuros să prezinte primul portret finalizat de când a preluat tronul. Imaginea în mărime naturală l-a lăsat pe monarh fără cuvinte în momentul cel mare. Pictura superbă a fost realizată de artistul Jonathan Yeo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea a dezvelit primul portret oficial de la încoronare

Pictura îl surprinde pe Rege cu mâinile strânse deasupra mânerului sabiei. Un detaliu impresionant a fost sesizat imediat de experții regali.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles în timp ce își admiră primul portret oficial
Imaginea monarhului face înconjurul lumii / Profimedia Images

Deasupra umărului drept al Regelui se poate observa un fluture. Experții spun că fluturele reprezintă transformarea prin care a trecut monarhul de la venirea sa pe tron.

Reclamă

Dezvelirea portretului impresionant a avut loc la Palatul Buckingham. Yeo a început portretul cu mai mult de un an înainte ca Charles să devină Rege.

Yeo și Regele Charles au avut o ședință oficială în iunie 2021. Ultima lor întâlnire a avut loc în noiembrie 2023, la Clarence House, una dintre reședințele Regelui.

Yeo a povestit despre procesul îndelungat de realizare a portretului oficial.

Reclamă

„Când am început acest proiect, Majestatea Sa Regală era încă Alteța Sa Regală Prințul de Wales și, la fel ca fluturele pe care l-am pictat plutind peste umărul lui, acest portret a evoluat pe măsură ce rolul subiectului în viața noastră publică s-a transformat”, a spus Yeo într-o conferință de presă oficială.

Portretul urmează să fie expus la Philip Mold Gallery din Londra, între 16 mai și 14 iunie. De la sfârșitul lunii august, portretul va fi expus la Drapers’ Hall. Postratul a fost comandat pentru a sărbători cei 50 de ani ai lui Charles ca membru al Drapers’ Company, scrie ABCNews.com.

Cum a reacționat Regele Charles atunci când și-a văzut portretul

Dezvelirile sunt întotdeuna emoțioannte, att pentru model, cât și pentru artist. Yeo a declarat că a avut multe emoții, însă s-a bazat pe aprecierile pe care le-a primit anterior din partea Reginei Camilla.

Soția Regelui ar fi văzut portretul atunci când era în lucru și a ar fi spus că Yeo a reușit să-l surprindă foarte bine pe rege. Regina a venit în timpul ședinței finale. Regele ar fi avut și el o reacție pozitivă.

„Inițial a fost ușor surprins de culoarea puternică, dar în rest părea să zâmbească aprobator”, a spus Yeo într-o conferință de presă.

Regele Charles a fost numit colonelul regimental în Gărzile Galeze în anul 1975. Yeo a spus că și-a dorit ca tabloul său să fie distinctiv, o rupere de trecu.

Totuși, artistul a folosit unele dintre tradițiile portretelor regale. În imagine s epoate observa uniforma militară și sabia Regelui. Fluturele este un simbol al unui început modern.

În istoria artei, acesta simbolizează metamorfoza și renașterea. Fluturele este, de asemenea, o referire la interesul monarhului pentru mediul înconjurător.

Regele a venit de patru ori pentru a observa artistul în timpul realizării portretului, dar și pentru a poza.

Regele a pozat în uniforma sa completă a Gărzii Galilor și a trebuit să sta sprijinit de sabie timp de aproximativ 40 de minute pentru fiecare sesiune, scrie presa internațională. Ședințele s-ar fi încheiat înainte ca Regele să fie diagnosticat cu cancer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
2
O femeie care se privește în oglindă și se îmbrățișează în timp ce își spune o afirmație puternică
Horoscop
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă. Care este cel mai nou trend în manifestare
Încearcă să spui această afirmație timp de 21 de zile și vezi ce se întâmplă, așa sună cel mai recent îndemn al experților în manifestare. Trendul a devenit viral în mediul online și nu...
3
Eiza Gonzalez ia masa alături de noul ei iubit
Divertisment
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Cine este bărbatul care a ajuns la inima superbei actrițe
Eiza Gonzalez are un nou iubit. Actrița a fost fotografiată în Notting Hill alături de bărbatul care se pare că i-a câștigat inima frumoasei actrițe. Partenerul ei actual este modelul Guy Binns. Vedeta de...
4
Pietrele zodicale aranjate pe un calendar al zodiilor pentru a ilustra puterea acestora
Horoscop
Cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Sfaturi simple și utile
Semnele zodiacale pot avea un impact major asupra noastră. Descoperă cum poți să folosești puterea pietrelor zodiacale în favoarea ta. Aceste sfaturi te vor ajuta să manifești în Univers tot ceea ce îți dorești....
5
Porție de ciorbă de dovlecei cu borș în bol
Rețete
Ciorbă de dovlecei cu borș, delicioasă și răcoroasă
Această ciorbă de dovlecei cu borș este delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele de vară, având un gust acrișor plăcut datorită borșului. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele comune preparatelor...
PARTENERI
×