Reclamă

Regele Charles participă la Trooping the Colour. Parada marchează prima aniversare în rolul de monarh

Regele Charles participă la Trooping the Colour. Parada marchează prima aniversare în rolul de monarh al Marii Britanii. Fiul Reginei Elisabeta este născut în luna noiembrie, însă își sărbătorește ziua în luna iunie, cu ocazia paradei istorice. Mama sa obișnuia să facă la fel, fiind o tradiție veche în Familia Regală Britanică.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 iunie 2023, 6:33

Regele Charles al III-lea s-a născut pe 14 noiembrie 1948, aceasta este ziua oficială de naștere a Majestății Sale. Totuși, tradiția din Familia Regală Britanică spune că monarhii își serbează ziua de naștere cu publicul larg în luna iulie prin intermediul celebrei parade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles participă la Trooping the Colour

Regele Charles, Regina Camilla, Prințul William și Kate Middleton vor participa la prima paradă Trooping the Colour de când a urcat monarhul pe tron. Momentul marchează noua domnie a Regelui Charles și celebrează aniversarea acestuia.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Camilla alături de soțul său Prințul Charles, Ducesa de Cambridge și Prințul William, Regina Elisabeta și Prințul Philip îmbrăcați în ținute oficiale la ceremonia Trooping the Colour din 2016
Ceremonia Trooping the Colour va fi susținută conform tradiției de regimentele de infanterie ale armatelor britanice / Getty Images

Evenimentul istoric are loc astăzi, 17 iunie 2023. Celebrarea publică a aniversării Regelui îl aduce pe acesta mai aproape de britanici. Parada va avea loc, ca în fiecare an, în Londra. Anul trecut, copiii lui Kate Middleton și-au făcut debutul la parada Trooping the Colour ținută în cinstea străbunicii lor.

Reclamă

Anul acesta micuții sunt așteptați la parada în onoarea bunicului lor. Peste 1500 de soldați, 300 de cai și 400 de instrumentiști sunt așteptați la parada Regelui. Deși monarhul s-a născut în luna noiembrie, acesta duce mai departe tradiția paradei Trooping the Colour.

Membrii familiei Regale au fost și ei prezenți la eveniment. Prințul William și Prințesa Anne au participat la paradă călare pe cai. Regina Camilla, Kate Middleton, Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte își vor face prezența într-o caleașcă.

Ceremonia fastuoasă va putea fi urmărită în direct, dar și de către cei prezenți pe străzile din Londra. Evenimentul istoric se încheie cu ieșirea Regelui Charles și a Regina Camilla la balconul Palatului Buckingham, scrie People.

Reclamă

Ceremonia Trooping the Colour este transmisă live

Parada Majestății Sale poate fi urmărită live, aceasta va fi transmisă de BBC după cum relatează site-ul oficial al Palatului Buckingham. Mai multe posturi de televiziune vor prelua transmisiunea, susțin publicațiile internaționale.

Ceremonia a avut parte de nenumărate repetiții înainte de a fi pusă în scenă. De altfel, repetițiile s-au soldat și cu câteva incidente. Conform publicațiilor internaționale doi trompetiști au leșinat în timp ce repetau alături de restul fanfarei. Aceștia au primit rapid îngrijiri medicale.

Parada Trooping the Colour reprezintă un moment istoric pentru britanici prin care este celebrată aniversarea monarhului aflat la conducere, dar în același timp sunt celebrate și forțele armate ale Marii Britanii.

Regele Charles a urcat pe tronul Marii Britanii în septembrie 2022, iar acum se poate bucura de celebra paradă alături de familia sa. Trooping the Colour 2023 va marca pentru prima dată celebrarea aniversării lui Charles de când acesta este rege.

Anul trecut parada a fost cu atât mai deosebită cu cât ea a celebrat și Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. Parada Trooping the Colour de anul trecut a fost ultima sărbătoare publică de naștere a Reginei Elisabeta.

Sărbătoarea de naștere a Regelui Charles are loc la doar șase săptămâni după ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×