Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla au avut o apariție elegantă la Trooping the Colour 2024. Suveranul Marii Britanii este supus tratamentului pentru cancer

Regele Charles și Regina Camilla au avut o apariție elegantă la Trooping the Colour 2024. Suveranul Marii Britanii este supus tratamentului pentru cancer. Cu toate acestea, el nu avea cum să nu participe la evenimentele organizate în cinstea sa.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 iunie 2024, 14:05

Ziua de naștere a monarhului este în noiembrie, dar sărbătoarea publică anuală are loc pe 15 iunie. Această decizie a fost preluată ca o tradiție de la mama sa, tocmai pentru ca vremea de toamnă să nu afecteze evenimentul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles și Regina Camilla au avut o apariție elegantă la Trooping the Colour 2024

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a participat la sărbătoarea publică anuală a zilei sale de naștere pe 15 iunie la Londra. Este al doilea Trooping the Colour din domnia sa. Evenimentul, care presupune o procesiune de personal militar și o demonstrație de zbor a Forțelor Aeriene Regale, a marcat ziua oficială de naștere a monarhului britanic de peste 260 de ani.

Pe 30 mai s-a confirmat că Regele Charles va participa la eveniment. Decizia a fost luată pe ultima sută de metri pe fondul tratamentului său împotriva cancerului. De asemenea, s-a decis ca în loc să călărească pe cal, așa cum a făcut-o în anii precedenți, suveranul să ia parte la procesiune într-o trăsură trasă de cai alături de Regina Camilla.

Regele Charles, alături de un cal și gărzile militare
Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a participat la sărbătoarea publică anuală a zilei sale de naștere pe 15 iunie la Londra / Profimedia Images

Pentru ceremonie, Regele a îmbrăcat tunica Ordinului Gărzii de Onoare din piele de urs cu jartieră albastră. E în cinstea culorii regimentului. Ținuta a fost decorată cu cifrul mamei și predecesoarei sale, Regina Elisabeta și decorații ale Ordinului Nobiliar și jartierele cavalerilor.

Reclamă

Regele Charles a purtat, de asemenea, o selecție de medalii. El a purtat inclusiv medalia de încoronare a Reginei Elisabeta din 1953. Nu au lipsit nici medaliile jubileului regretatei sale mame de pe toată durata domniei sale, de la argint la platină, obținute în 2022.

Regina Camilla a purtat o rochie din crepon de mătase verde pal de la Anna Valentine. Ea a asortat-o cu o pălărie de la designerul regal favorit Philip Treacy. Monarhul, care este colonelul șef al Gărzilor Grenadier, și-a accesorizat ținuta cu broșa militară a Gărzilor Grenadier.

Regele Charles participă la Trooping the Color la vârsta de la vârsta de 3 ani

Reclamă

Regele Charles a participat pentru prima dată la Trooping the Color la vârsta de 3 ani. Atunci l-a sărbătorit pe bunicul său, Regele George al VI-lea. Pentru debutul său, monarhul a mers atunci într-o trăsură împreună cu bunica sa, Regina Elisabeta Regina Mamă, și cu mătușa sa, Prințesa Margareta. Mama lui, Prințesa Elisabeta de atunci, a mers călare în procesiune.

Anul trecut, Regelui Charles i s-au alăturat Prințul William, Prințul Edward și Prințesa Ana, care au mers și ei tot călare. Familia sa a mers în trăsuri.

Membrii familiei regale s-au alăturat din nou Regelui Charles în ziua cea mare, inclusiv nora sa Kate Middleton. Aceasta a avut prima apariție publică de când și-a anunțat diagnosticul de cancer în martie.

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, și-a împărtășit planul de a participa la Trooping the Color cu o zi înainte. Ea a scris într-un mesaj personal: „Abia aștept să particip la Parada Zilei Regelui în acest weekend cu familia mea. Sper să mă alătur câtorva evenimente publice în timpul verii, dar la fel de bine știu că nu am ieșit încă din pădure.”

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat pe 14 iunie: „Majestatea Sa este încântată că prințesa poate participa la evenimentele de mâine. Așteaptă cu nerăbdare toate elementele zilei”.

Festivitățile Trooping the Color au început când procesiunea a plecat de la Palatul Buckingham. Familia Regală a mers în centrul comercial din Londra către Horse Guards Parade din St. James’ Park. Acolo, Regele Charles și familia sa au urmărit gărzile irlandeze.

Regele Charles, Regina Camilla și restul familiei regale se vor întoarce apoi la Palatul Buckingham. Ei se vor aduna pe balconul emblematic al reședinței regale pentru a urmări parada.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×