Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla au făcut prima vizită oficială după decesul Reginei Elisabeta. Monarhul Marii Britanii e în vizită în Scoția

Regele Charles și Regina Camilla au făcut prima vizită oficială după decesul Reginei Elisabeta. Monarhul Marii Britanii e în vizită în Scoția și o are alături pe soția sa, Regina consoartă. Aceștia au fost prezenți la Dunfermline pentru schimbarea statutului orașului.

Publicat: 4 octombrie 2022, 12:32

Regele Charles al III-lea a purtat kilt, iar Regina Camilla a optat petru o ținută asortată în nuanțe de verde. Cuplul regal a participat la eveniment după cea mai recentă ieșire în public care a avut loc pe data de 19 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles și Regina Camilla au făcut prima vizită oficială

Regele Charles și Regina Camilla au fost întâmpinați de școlari și de o trupă locală, când au ajuns la Dunfermaline. Orașului i s-a schimbat statutul. Evenimentul face parte din comemorările pentru Jubileul de Platină al Reginei. Acesta este, de asemenea, locul de înmormântare al foștilor regi și regine scoțiene, inclusiv Robert Bruce, scrie People.

Cuplul și-a început vizita în City Chambers. Acolo fost conferit oficial statutul de oraș și el a ținut un scurt discurs. Numind-o „moment istoric”, Charles, în vârstă de 73 de ani, a spus că a face din Dunfermaline un oraș a fost „o modalitate potrivită de a marca extraordinara viață de serviciu a iubitei mele mame decât de a acorda această onoare unui loc făcut celebru prin propria sa istorie lungă și distinsă și prin rolul indispensabil pe care l-a jucat în viața țării noastre”.

Regele le-a amintit celor prezenți că „dragostea profundă a mamei sale pentru Scoția a fost unul dintre fundamentele vieții ei”.

Care a fost discursul Regelui Charles

Reclamă

El a adăugat: „Din cele mai vechi timpuri, Dunfermline a avut o importanță imensă pentru povestea Scoției. Este locul de naștere al filantropilor. Este locul de înmormântare al regilor și reginelor. A fost scena evenimentelor, atât seculare cât și sacre, care au modelat vremurile noastre. Pietrele sale spun povestea oamenilor și evenimentele care au făcut țara noastră ceea ce este astăzi.”

„Este, desigur, și o comunitate”, a continuat regele Charles. „Și sper că toți cei care trăiesc în, sau care provin din, acest loc cu totul special, vor simți un adevărat sentiment de mândrie la acest ultim capitol din bogata noastră istorie. Această nouă distincție nu va șterge moștenirea din trecut, dar va lumina perspectiva viitorului nostru”.

El a concluzionat: „Știu că asta ar bucura inima iubitei mele mame, așa cum cu siguranță o bucură pe a mea. Pe măsură ce îți sărbătorești statutul binemeritat de noul oraș al Scoției, nu pot decât să-mi ofer cele mai calde felicitări”.

Reclamă

Noul suveran al Marii Britanii se simte bine în Scoția

Cuplul a făcut apoi o scurtă plimbare până la Abația orașului, care marchează cea de-a 950-a aniversare. Acolo, experții din Scoția istorică le-au spus despre conservarea în curs a sitului. Abația este un simbol al unui vechi scaun al puterii regale. Margareta de Wessex, care s-a căsătorit cu regele Malcolm al III-lea în 1057, a devenit prima femeie sfântă din țară și a atras pelerini în zonă. La Abație sunt îngropați regi și reginele, inclusiv Robert Bruce.

Ulterior, cuplul a găzduit o recepție pentru comunitățile britanice din Asia de Sud la palatul monarhiei din Edinburgh, Holyroodhouse.

Sâmbătă, un nou portret a fost lansat de Palatul Buckingham subliniind noul nucleu, membrii familiei regale seniori. În imagine apar Regele Charles și Regina Camilla alături de Prințul William și Kate Middleton. A fost făcută pe 18 septembrie, cu o seară înainte de înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta. Poza a fost realizată la recepția pentru șefii de stat și membrii regali care se aflau la Londra.

Regele Charles și regina Camilla s-au stabilit la Birkhall, pe moșia Balmoral, de la înmormântarea reginei Elisabeta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×