Reclamă

Regele Charles și Regina Camilla au făcut prima vizită oficială după decesul Reginei Elisabeta. Monarhul Marii Britanii e în vizită în Scoția

Regele Charles și Regina Camilla au făcut prima vizită oficială după decesul Reginei Elisabeta. Monarhul Marii Britanii e în vizită în Scoția și o are alături pe soția sa, Regina consoartă. Aceștia au fost prezenți la Dunfermline pentru schimbarea statutului orașului.

Publicat: 4 octombrie 2022, 12:32

Regele Charles al III-lea a purtat kilt, iar Regina Camilla a optat petru o ținută asortată în nuanțe de verde. Cuplul regal a participat la eveniment după cea mai recentă ieșire în public care a avut loc pe data de 19 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles și Regina Camilla au făcut prima vizită oficială

Regele Charles și Regina Camilla au fost întâmpinați de școlari și de o trupă locală, când au ajuns la Dunfermaline. Orașului i s-a schimbat statutul. Evenimentul face parte din comemorările pentru Jubileul de Platină al Reginei. Acesta este, de asemenea, locul de înmormântare al foștilor regi și regine scoțiene, inclusiv Robert Bruce, scrie People.

Cuplul și-a început vizita în City Chambers. Acolo fost conferit oficial statutul de oraș și el a ținut un scurt discurs. Numind-o „moment istoric”, Charles, în vârstă de 73 de ani, a spus că a face din Dunfermaline un oraș a fost „o modalitate potrivită de a marca extraordinara viață de serviciu a iubitei mele mame decât de a acorda această onoare unui loc făcut celebru prin propria sa istorie lungă și distinsă și prin rolul indispensabil pe care l-a jucat în viața țării noastre”.

Regele le-a amintit celor prezenți că „dragostea profundă a mamei sale pentru Scoția a fost unul dintre fundamentele vieții ei”.

Care a fost discursul Regelui Charles

Reclamă

El a adăugat: „Din cele mai vechi timpuri, Dunfermline a avut o importanță imensă pentru povestea Scoției. Este locul de naștere al filantropilor. Este locul de înmormântare al regilor și reginelor. A fost scena evenimentelor, atât seculare cât și sacre, care au modelat vremurile noastre. Pietrele sale spun povestea oamenilor și evenimentele care au făcut țara noastră ceea ce este astăzi.”

„Este, desigur, și o comunitate”, a continuat regele Charles. „Și sper că toți cei care trăiesc în, sau care provin din, acest loc cu totul special, vor simți un adevărat sentiment de mândrie la acest ultim capitol din bogata noastră istorie. Această nouă distincție nu va șterge moștenirea din trecut, dar va lumina perspectiva viitorului nostru”.

El a concluzionat: „Știu că asta ar bucura inima iubitei mele mame, așa cum cu siguranță o bucură pe a mea. Pe măsură ce îți sărbătorești statutul binemeritat de noul oraș al Scoției, nu pot decât să-mi ofer cele mai calde felicitări”.

Reclamă

Noul suveran al Marii Britanii se simte bine în Scoția

Cuplul a făcut apoi o scurtă plimbare până la Abația orașului, care marchează cea de-a 950-a aniversare. Acolo, experții din Scoția istorică le-au spus despre conservarea în curs a sitului. Abația este un simbol al unui vechi scaun al puterii regale. Margareta de Wessex, care s-a căsătorit cu regele Malcolm al III-lea în 1057, a devenit prima femeie sfântă din țară și a atras pelerini în zonă. La Abație sunt îngropați regi și reginele, inclusiv Robert Bruce.

Ulterior, cuplul a găzduit o recepție pentru comunitățile britanice din Asia de Sud la palatul monarhiei din Edinburgh, Holyroodhouse.

Sâmbătă, un nou portret a fost lansat de Palatul Buckingham subliniind noul nucleu, membrii familiei regale seniori. În imagine apar Regele Charles și Regina Camilla alături de Prințul William și Kate Middleton. A fost făcută pe 18 septembrie, cu o seară înainte de înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta. Poza a fost realizată la recepția pentru șefii de stat și membrii regali care se aflau la Londra.

Regele Charles și regina Camilla s-au stabilit la Birkhall, pe moșia Balmoral, de la înmormântarea reginei Elisabeta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
O femeie frumoasă cu urechi de elf și coroană pe cap
Horoscop
Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta
Numărul tău destin te poate ajuta să descoperi cele mai bune momente pentru a-ți manifesta visele. Deși nu poți prezice viitorul, se pare că îl poți calcula. Când ești cea mai norocoasă persoană din...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase într-o tavă metalică așezată pe un grătar
Rețete
Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână....
PARTENERI
×