Reclamă

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public. S-a aflat cauza oficială a morții Majestății Sale

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public. Documentul atestă care a fost cauza oficială a morții Majestății Sale. Conform acestuia, monarhul Marii Britanii s-a stins din viață din cauza vârstei înaintate. Regina a murit pe data de 8.09.2022 la vârsta venerabilă de 96 de ani.

Publicat: 30 septembrie 2022, 8:45

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh de pe tronul Marii Britanii. După o domnie lungă de 70 de ani, aceasta s-a stins din viață la Castelul Balmoral. Conform celor mai recente informații de la Casa Regală Britanică, acesta a decedat la ora 15:10.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public

Vestea morții Reginei Elisabeta a II-a a luat prin surprindere poporul britanic. Chiar dacă avusese mai multe probleme de sănătate pe parcursul acestui an, Regina nu a dat niciodată semne care să indice epuizarea.

Vezi mai multe imagini cu Regine Elisabeta a II-a în Galeria Foto!

Poză alb-negru, portret al Reginei Elisabeta a II-a
Bijuteria remarcabilă a fost cadou de nuntă pentru Regina Elisabeta a II-a, care la acea vreme era Prințesa Elisabeta / Profimedia Images

Cu toate acestea, vârsta și-a spus cuvântul, iar organismul Reginei nu a mai făcut față. Acesta a murit la Castelul Balmoral. Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a, publicat în Registrul Național din Scoția, a fost semnat de fiica acesteia, Prințesa Anne.

Reclamă

Majestatea Sa s-a stins din viață după o domnie impresionantă. În uultimle sal emomente i-au fost alături membrii Familiei Regale Britanice. Inclusiv Prințul Harry, care a părăsit Familia Regală, a venit să-și ia la revedere de la bunica sa.

Deși ultima dorință a Reginei ar fi fost aceea ca Harry să reia legăturile cu Familia Regală, se pare că Ducele de Sussex nu a fost foarte bine primit acasă. Regele Charles al III-lea, fiul rEginei, a fost cel care a declarat doliu național pe toată perioada care a urmat morții Reginei, până la înmormântarea acesteia.

De altfel, noul Rege a prelungit doliul pentru Familia Sa cu încă o săptămână după ce monarhul a fost înmormântat.

Reclamă

Regele Charles al III-lea și-a arătat respectul și dragostea față de mama sa, dar și de munca și dedicarea pe care aceasta a avut-o de-a lungul domniei sale. Ceremonia oficială de încoronare a noului Rege nu a fost încă anunțată, însă oamenii așteaptă cu nerăbdare momentul istoric care va avea loc.

Regine Elisabeta a fost înmormântată alături de părinții săi

Una dintre ultimele dorințe ale Reginei Elisabeta a II-a a fost aceea de a fi înmormântată alături de familia sa. De-a lungul vieții, monarhul a pus mare accent pe unitatea Familiei Regale Britanice. Aceasta a depus eforturi considerabile pentru a-și păstra familia unită.

Deși testamentul Reginei nu a fost făcut public, apropiații Casei Regale au știut ce și-ar fi dorit monarhul la sfârșitul vieții sale. Aceasta nu a vrut o clipă o statuie memorială sau un alt timp de omagiu. În schimb, mama Regelui Charles a vrut să-și petreacă somnul de veci în Capela Memorială a Regelui George al VI-lea, de la Castelul Windsor.

Funeraliile Majestății Sale au fost transmise în direct și au putut fi urmărite de oamenii din lumea întreagă. Totuși, a avut loc o ceremonie specială ținută doar pentru membrii Familie Regale Britanice. În Capela Memorială se află trupurile Regelui George al VI-lea, a Reginei Mamă, a Reginei Elisabeta și a Prințului Philip.

Regina și-a dorit foarte mult să-și ducă somnul de veci alături de soțul său. Membrii Familiei Regale și-au arătat respectul față de Regină și i-au îndeplinit ultima dorință.

”Regina nu a avut nicio dorință care să denote vanitatea. Ea a vrut să-și facă tatăl mândru. Nu a vrut o ceremonie fastuoasă de înmormântare, dar a fost conștientă de rolul său în istorie, Majestatea Sa și-a asumat acest lucru până la capăt. Chiar și în momentul în care a fost condusă pe ultimul drum, ea a ales să se supună dorinței poporului și a tradiției regale”

Experții Regali au comentat funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, dar și modul în care monarhul s-a raportat până în ultimul moment la poporul său.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×