Reclamă

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public. S-a aflat cauza oficială a morții Majestății Sale

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public. Documentul atestă care a fost cauza oficială a morții Majestății Sale. Conform acestuia, monarhul Marii Britanii s-a stins din viață din cauza vârstei înaintate. Regina a murit pe data de 8.09.2022 la vârsta venerabilă de 96 de ani.

Publicat: 30 septembrie 2022, 8:45

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh de pe tronul Marii Britanii. După o domnie lungă de 70 de ani, aceasta s-a stins din viață la Castelul Balmoral. Conform celor mai recente informații de la Casa Regală Britanică, acesta a decedat la ora 15:10.

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public

Vestea morții Reginei Elisabeta a II-a a luat prin surprindere poporul britanic. Chiar dacă avusese mai multe probleme de sănătate pe parcursul acestui an, Regina nu a dat niciodată semne care să indice epuizarea.

Vezi mai multe imagini cu Regine Elisabeta a II-a în Galeria Foto!

Poză alb-negru, portret al Reginei Elisabeta a II-a
Bijuteria remarcabilă a fost cadou de nuntă pentru Regina Elisabeta a II-a, care la acea vreme era Prințesa Elisabeta / Profimedia Images

Cu toate acestea, vârsta și-a spus cuvântul, iar organismul Reginei nu a mai făcut față. Acesta a murit la Castelul Balmoral. Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a, publicat în Registrul Național din Scoția, a fost semnat de fiica acesteia, Prințesa Anne.

Reclamă

Majestatea Sa s-a stins din viață după o domnie impresionantă. În uultimle sal emomente i-au fost alături membrii Familiei Regale Britanice. Inclusiv Prințul Harry, care a părăsit Familia Regală, a venit să-și ia la revedere de la bunica sa.

Deși ultima dorință a Reginei ar fi fost aceea ca Harry să reia legăturile cu Familia Regală, se pare că Ducele de Sussex nu a fost foarte bine primit acasă. Regele Charles al III-lea, fiul rEginei, a fost cel care a declarat doliu național pe toată perioada care a urmat morții Reginei, până la înmormântarea acesteia.

De altfel, noul Rege a prelungit doliul pentru Familia Sa cu încă o săptămână după ce monarhul a fost înmormântat.

Reclamă

Regele Charles al III-lea și-a arătat respectul și dragostea față de mama sa, dar și de munca și dedicarea pe care aceasta a avut-o de-a lungul domniei sale. Ceremonia oficială de încoronare a noului Rege nu a fost încă anunțată, însă oamenii așteaptă cu nerăbdare momentul istoric care va avea loc.

Regine Elisabeta a fost înmormântată alături de părinții săi

Una dintre ultimele dorințe ale Reginei Elisabeta a II-a a fost aceea de a fi înmormântată alături de familia sa. De-a lungul vieții, monarhul a pus mare accent pe unitatea Familiei Regale Britanice. Aceasta a depus eforturi considerabile pentru a-și păstra familia unită.

Deși testamentul Reginei nu a fost făcut public, apropiații Casei Regale au știut ce și-ar fi dorit monarhul la sfârșitul vieții sale. Aceasta nu a vrut o clipă o statuie memorială sau un alt timp de omagiu. În schimb, mama Regelui Charles a vrut să-și petreacă somnul de veci în Capela Memorială a Regelui George al VI-lea, de la Castelul Windsor.

Funeraliile Majestății Sale au fost transmise în direct și au putut fi urmărite de oamenii din lumea întreagă. Totuși, a avut loc o ceremonie specială ținută doar pentru membrii Familie Regale Britanice. În Capela Memorială se află trupurile Regelui George al VI-lea, a Reginei Mamă, a Reginei Elisabeta și a Prințului Philip.

Regina și-a dorit foarte mult să-și ducă somnul de veci alături de soțul său. Membrii Familiei Regale și-au arătat respectul față de Regină și i-au îndeplinit ultima dorință.

”Regina nu a avut nicio dorință care să denote vanitatea. Ea a vrut să-și facă tatăl mândru. Nu a vrut o ceremonie fastuoasă de înmormântare, dar a fost conștientă de rolul său în istorie, Majestatea Sa și-a asumat acest lucru până la capăt. Chiar și în momentul în care a fost condusă pe ultimul drum, ea a ales să se supună dorinței poporului și a tradiției regale”

Experții Regali au comentat funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, dar și modul în care monarhul s-a raportat până în ultimul moment la poporul său.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Pe lista cu cele trei zodii norocoase în ziua de 4 decembrie 2022 se numără nativii Rac, Balanță și Săgetător. Acești trei nativi vor avea parte de o zi extraordinară pe toate planurile. Zodiile...
2
O femeie frumoasă cu părul lung care ilustrează idei de tunsori la modă în iarna anului 2022
Frumusețe
Tunsori la modă în iarna anului 2022. Cele mai apreciate coafuri din sezonul rece
Sezonul rece este aici și a sosit momentul să te bucuri de o schimbare de look. Te invităm să descoperi câteva idei de tunsori la modă în iarna anului 2022. Vezi care sunt unele...
3
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
4
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
5
O femeie care deschide o cutie primită prin curier
Timp liber
Ce nu e recomandat să cumperi online. De ce e mai bine să mergi în magazine pentru anumite produse
Cumpărăturile online au schimbat modul în care facem achiziții, de la cărți la cadouri pentru ziua de naștere a persoanelor dragi. Este atât de ușor să ai în față o gamă variată de articole...
PARTENERI
×