Reclamă

Regele Charles urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei. Care e starea de sănătate a suveranului Marii Britanii

Regele Charles urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei. Majestatea Sa urmează să meargă la spital pentru tratament din cauza prostatei mărite. Palatul Buckingham a spus că afecțiunea Regelui este benignă, dar va fi supus unei „proceduri corective”.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2024, 11:22

Angajamentele publice ale suveranului de 75 de ani vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare. Toate aceste informații au fost scrise în comunicatul emis de Palatul Buckingham.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei

Anunțul vine la scurt timp după ce s-a aflat că Prințesa de Wales se află în spital. Soția Prințului William a suferit o intervenție chirurgicală abdominală.

Este neobișnuit ca informații despre doi membri ai Familiei Regale să fie lansate în aceeași zi. Cu toate acestea, se pare că în această situație a fost necesar. Regele a fost nevoit să anuleze evenimentele, iar motivația trebuia să fie făcută publică.

El urma să se întâlnească cu demnitari străini și membri ai cabinetului în Scoția. Acele întâlniri au fost anulate din motive medicale.

De ce au fost făcute publice informații despre sănătatea Regelui Charles

Reclamă

De asemenea, se mai spune că Regele a dorit să-și împărtășească diagnosticul cu oamenii din întreaga lume pentru a încuraja și alți bărbați care ar putea prezenta simptome să se supună unor controale medicale.

„În comun cu mii de bărbați în fiecare an, Regele a căutat tratament pentru o prostată mărită”, mai scrie în comunicat.

Mărirea benignă a prostatei, care nu este canceroasă, este frecventă la bărbații peste 50 de ani și nu este de obicei o afecțiune gravă, potrivit site-ului NHS, scrie BBC.

Reclamă

Aproximativ unul din trei bărbați cu vârsta peste 50 de ani va avea unele simptome ale prostatei mărite, care este o glandă ce se află chiar sub vezică. Deși nu reprezintă de obicei o amenințare serioasă pentru sănătate, poate provoca simptome și probleme, inclusiv dificultăți la urinare sau golirea vezicii urinare.

Afecțiunea nu înseamnă că pacientul are un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Există mai multe tratamente care pot ameliora simptomele acestei afecțiuni.

Deși nu este clar ce procedură corectivă va fi efectuată asupra Regelui Charles, există câteva modalități de a o gestiona, inclusiv intervenții chirurgicale, lasere și chiar un tratament cu abur.

Anunțul de la Palatul Buckingham a fost a doua știre semnificativă despre afecțiuni medicale ale membrilor Familiei Regale care a apărut recent.

Prințesa de Wales va petrece până la două săptămâni în spital, recuperându-se după o intervenție chirurgicală abdominală. Procedura ei a fost planificată și a avut succes, a spus Palatul Kensington. Mai multe detalii despre starea ei nu au fost dezvăluite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×