Reclamă

Regele Charles urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei. Care e starea de sănătate a suveranului Marii Britanii

Regele Charles urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei. Majestatea Sa urmează să meargă la spital pentru tratament din cauza prostatei mărite. Palatul Buckingham a spus că afecțiunea Regelui este benignă, dar va fi supus unei „proceduri corective”.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 ianuarie 2024, 11:22

Angajamentele publice ale suveranului de 75 de ani vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare. Toate aceste informații au fost scrise în comunicatul emis de Palatul Buckingham.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles urmează să fie tratat pentru o afecțiune benignă a prostatei

Anunțul vine la scurt timp după ce s-a aflat că Prințesa de Wales se află în spital. Soția Prințului William a suferit o intervenție chirurgicală abdominală.

Este neobișnuit ca informații despre doi membri ai Familiei Regale să fie lansate în aceeași zi. Cu toate acestea, se pare că în această situație a fost necesar. Regele a fost nevoit să anuleze evenimentele, iar motivația trebuia să fie făcută publică.

El urma să se întâlnească cu demnitari străini și membri ai cabinetului în Scoția. Acele întâlniri au fost anulate din motive medicale.

De ce au fost făcute publice informații despre sănătatea Regelui Charles

Reclamă

De asemenea, se mai spune că Regele a dorit să-și împărtășească diagnosticul cu oamenii din întreaga lume pentru a încuraja și alți bărbați care ar putea prezenta simptome să se supună unor controale medicale.

„În comun cu mii de bărbați în fiecare an, Regele a căutat tratament pentru o prostată mărită”, mai scrie în comunicat.

Mărirea benignă a prostatei, care nu este canceroasă, este frecventă la bărbații peste 50 de ani și nu este de obicei o afecțiune gravă, potrivit site-ului NHS, scrie BBC.

Reclamă

Aproximativ unul din trei bărbați cu vârsta peste 50 de ani va avea unele simptome ale prostatei mărite, care este o glandă ce se află chiar sub vezică. Deși nu reprezintă de obicei o amenințare serioasă pentru sănătate, poate provoca simptome și probleme, inclusiv dificultăți la urinare sau golirea vezicii urinare.

Afecțiunea nu înseamnă că pacientul are un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Există mai multe tratamente care pot ameliora simptomele acestei afecțiuni.

Deși nu este clar ce procedură corectivă va fi efectuată asupra Regelui Charles, există câteva modalități de a o gestiona, inclusiv intervenții chirurgicale, lasere și chiar un tratament cu abur.

Anunțul de la Palatul Buckingham a fost a doua știre semnificativă despre afecțiuni medicale ale membrilor Familiei Regale care a apărut recent.

Prințesa de Wales va petrece până la două săptămâni în spital, recuperându-se după o intervenție chirurgicală abdominală. Procedura ei a fost planificată și a avut succes, a spus Palatul Kensington. Mai multe detalii despre starea ei nu au fost dezvăluite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×