Reclamă

Rochia purtată de Regina Elisabeta în Ziua Încoronării. Detalii mai puțin cunoscute despre ținuta aleasă

Rochia purtată de Regina Elisabeta în Ziua Încoronării a scris istorie în urmă cu 70 de ani. Monarhul Marii Britanii a purtat o ținută cu totul aparte pe data de 2 iunie 1953. Într-o ceremonie detaliată, Majestatea Sa a strălucit în fața celor prezenți, dar și a celor care au urmărit transmisiunea live a evenimentului.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 iunie 2022, 13:30

Rochia superbă a fost creată de unul din designerii săi preferați, Norman Hartnell. Chiar și în prezent, ținuta purtată de Majestatea Sa este considerată a fi una din rochiile iconice ale secolului XX. Puțini sunt cei care știu ce secrete se ascund în spatele acestui design spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rochia purtată de Regina Elisabeta în Ziua Încoronării

Rochia Reginei Elisabeta continuă să impresioneze și astăzi cu detaliile superbe pe care le are. De-a lungul timpului, ținuta purtată de Majestatea Sa în Ziua Încoronării a fost admirată de către oamenii din întreaga lume. Există câteva secrete pe care puțini le cunosc despre modul în care a fost ales designul rochiei.

Vezi mai multe imagini cu Regina Elisabeta în Galeria Foto!

Regina Elisabeta a contribuit cu propriile idei la momentul la care a fost ales conceptul ținutei pe care urma să o poarte. Rochia superbă a fost creată din cel mai fin satin alb. Pe suprafața materialului au fost brodate emblemele florale ale Regatului Unit și ale Commonwealth-ului la cererea Reginei.

Reclamă

Majestății Sale i-au fost prezentate nouă modele diferite, iar aceasta a optat pentru opt dintre ele, scrie publicația People. În spatele unei ținute care a rămas în istorie s-au aflat nenumărate ore de muncă.

Cu toate acestea, eforturile au meritat pe măsură, iar Majestatea Sa a avut o apariție emblematică într-una din cele mai importante zile din Istoria Marii Britanii și a domniei Sale. 

Oamenii sărbătoresc între 2 – 5 iunie 2022 Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta, moment ce marchează 70 de ani de la Ziua Încoronării Sale,

Reclamă

Detalii mai puțin cunoscute despre rochia creată pentru Regina Elisabeta

Un detaliu mai puțin cunoscut despre rochia purtată de Regina Elisabeta în Ziua Încoronării ține de broderiile care s-au aflat pe aceasta. Designerul Hartnell a inclus o broderie cu o frunză de trifoi cu patru foi pe rochia Reginei.

Aceasta a fost poziționată în așa fel încât mâna Majestății Sale să cadă perfect pe frunza de trifoi. Experții Regali spun că este posibil ca Majestatea Sa să nu fi știut despre acest talisman norocos creat de designerul său.

De la momentul Încoronării, Regina Elisabeta a mai purtat rochia superbă de șase ori. Aceasta aales rochia în cadrul unei vizite din Noua Zeelandă și Sri Lanka din 1954.

Totodată a mai fost văzută purtând rochia în cadrul unei vizite din Canada din 1957. În ciuda faptului că rochia purtată de Regina Elisabeta în Ziua Încoronării este una superbă, puțini știu cum au arătat pantofii Majestății Sale.

Încălțămintea aleasă de Regină pentru ziua cea mare nu a fost niciodată expusă. Rochia a fost creată în așa fel încât să-i acopere complet picioarele. Astfel, pantofii purtați de Regina Elisabeta în ziua Încoronării vor rămâne pentru multă vreme un mister.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×