Reclamă

Rosamund Pike, de la fiica unor cântăreți de operă, la una dintre cele mai apreciate actrițe ale lumii

Rosamund Pike este una dintre cele mai populare actrițe de origine britanică care a debutat în producții mici. Acum se numără printre preferatele regizorilor.

Publicat: 8 martie 2021, 8:05 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:01

Rosamund Pike a cunoscut lumea cinematografică cel mai bine prin intermediul producției "Die Another Day", în rolul fetei Bond. Atunci talentul ei a devenit recunoscut pe plan internațional. Actrița a câștigat și Premiul Empire la categoria "cel mai bun debutant" pentru personajul din "Miranda Frost".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rosamund a dorit să experimenteze mult în industria cinematografică. Ea a interpretat personaje în diverse genuri de la science-fiction, până la thriller, dramă, comedie, fantezie sau dramă biografică. Rolul din Gone Girl, un thriller psihologic, a fost momentul în care Rosamund a cunoscut culmile succesului și a primit o mulțime de premii.

Copilăria și-a trăit-o pe scenă, iar mai apoi a ajuns la Oxford

Rosamund Mary Ellen Pike s-a născut pe data de 27 ianuarie 1979 în Hammersmith, Londra. Părinții ei sunt pasionați de muzică. Caroline Rosamund este cântăreață de operă, iar tatăl său e profesor de muzică și directorul Conservatorului din Birmingham. Pentru că a crescut cu pasiunea pentru frumos, nu e de mirare de unde a moștenit Rosamund talentul actoricesc, scrie Hellomagazine.

Până la vârsta de șapte ani, Rosamund și-a petrecut o mare parte a copilăriei însoțindu-i pe părinți în toată Europa, acolo unde cariera i-a purtat. Dragostea pentru scenă a pornit de aici. La numai 11 ani câștiga o bursă la una dintre cele mai prestigioase școli din orașul natal. Acolo, actrița a învățat să cânte la pian și la violoncel. La numai 16 ani juca deja alături de trupa de Teatru Național pentru Tineret. Interpretarea ei din producția „Romeo și Julieta”, la vârsta de 18 ani, a atras atenția unui agent de teatru, care a ajutat-o ​​să-și înceapă cariera în actorie, potrivit Empireonline.

Rosamund Pike, a renunțat la actorie pentru a-și duce pasiunea pentru teatru mai departe / Profimedia Images
Reclamă

Prima dezamăgire a lui Rosamund Pike

Prima dezamăgire a venit atunci când a fost refuzată de toate școlile de teatru. Alternativa a fost să se înscrie la Wadham College de la Universitatea Oxford pentru a studia literatura engleză. A fost nevoită însă să lucreze în paralel cu studiile pentru a-și putea plăti școala. În anul 1998, Rosamund a apărut în „O căsătorie destul de engleză”, un film de televiziune britanic. În anul următor, într-o mini-serie „Soții și fiice”.

Pentru că se îndrăgostea din ce în ce mai mult de actorie, după ce a terminat cu brio primul an de facultate, Rosamund a decis să renunțe și să își urmeze pasiunea. A jucat în numeroase producții shakespeariene, dar și în „All My Sons”, de Arthur Miller și „Skylight”, de David Hare.
Rosamund s-a întors mai apoi la Wadham College și a absolvit în 2001. În același an a jucat în serialul britanic „Love in a Cold Climate”, bazat pe romanele lui Nancy Mitford.

Reclamă

A continuat să joace în producții de tip dramă. Chiar a mers la Tokyo, unde a jucat în rolurile principale ale unor piese ale lui Shakespear, printre care „Macbeth”, and „The Taming of the Shrew”.

De la jobul de librar, la rolul din James Bond

După ce și-a terminat studiile, Rosamund Pike și-a dat seama cu consternare că industria cinematografică nu oferă prea multe oportunități, așa că s-a angajat la Librăria Waterstone. Viața i s-a schimbat radical la sfârșitul anului 2001. Atunci i s-a oferit un rol într-un filmul „Die Another Day”, ca fată „Bond”, alături de Pierce Brosnan, potrivit Britannica.

Rosamund Pike a jucat și în producția care a foat creată pentru a aduce un tribut seriei James Bond, „Bond Girls Are Forever”. Faima internațională era de partea ei. Mai apoi rolul din piesa „Hitchcock Blonde”, în care a apărut doar încălțată în pantofi a fost extrem de controversată.

În anul 2004 a jucat un rol important în „The Libertine” alături de Johnny Depp. Pentru interpretarea sa Rosamund a primit aprecieri și premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” la „British Independent Film Awards”. Un alt rol important pentru cariera sa a fost cel din producția Jane, unde a jucat alături de Keira Knightley.

Viața amoroasă a lui Rosamund Pike

În timp ce studia la Oxford, Rosamund a avut o relație cu Simon Woods, alături de care în anul 2005 a jucat în piesa Pride and Prejudice. Mai apoi a fost logodită cu Joe Wright, director de film. În anul 2008 aveau nunta planificată, dar au amânat-o pe ultima sută de metri.

Rosamund Pike e acum într-o relație cu Robie Uniacke, om de afaceri și cercetător în matematică din decembrie 2009. Cei doi au împreună doi copii, Solo și Atom. Robie e cu 16 ani mai mare decât Rosamund și mai are alți 4 copii din două relații anterioare. Nu sunt căsătoriți încă, dar acest lucru nu îi împiedică să-și trăiască frumos povestea de dragoste.

Rosamund Pike îmbrăcată cu o rochie roșie ține în mână o ceașcă de cafea roșie în I Care a Lot
În I Care a Lot, actrița interpretează rolul unui tutore legal profesionist care se folosește de lacunele din sistemul american de custodie legală pentru a-și frauda clienții vârstnici / Profimedia Images

Cariera cere sacrificii

Pentru a primi rolul din Pride and Prejudice, Rosamud Pike a refuzat rolul Ritei Skeeter din „Harry Potter și Pocalul de Foc”.

Ea a fost aleasă pentru rolul din „Gone Girl” în favoarea unor nume mari din industria cinematografică. Printre contracanditatele sale se numără Natalie Portman, Emily Blunt, Charlize Theron, Abbie Cornish, Julianne Hough, Olivia Wilde și chiar unul dintre producătorii filmului, Reese Witherspoon.

Rosamund Pike a dezvăluit de-a lungul timpului că pentru rolul din Gone Girl a urmat o pregătire riguroasă în box cu campioana Holly Lawson. De-a lungul anilor, ea a câștigat roluri notabile în industrie și a acumulat peste 30 de premii importante.

Rosamund Pike a studiat pianul și violoncelul, iar acum rezultatele muncii o ajută adesea în cariera de actriță. Vorbește fluent limba germană și limba franceză și are o frumusețe aparte.

Discursul lui Rosamund Pike de la Globurile de Aur 2021

Recent, actrița a câștigat un premiu la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj comedie sau musical pentru performanța din filmul „I Care a Lot”. Aceasta și-a primit premiul cu încântare. Discursul ei a intrat însă rapid în atenția tuturor, după ce a fost presărat cu multă ironie.

Rosamund Pike, îmbrăcată într-o rochie din tul, roșie, pentru ceremonia Globurilor de Aur 2021
Rosamund Pike a fost nominalizată la Globurile de Aur 2021 pentru categoria cea mai bună actriță în rol principal într-un film de comedie sau musical / Profimedia Images

Rosamund Pike a mai fost nominalizată de două ori la Globurile de Aur pentru rolurile din Gone Girl (2015) și A Private War (2019), dar acesta este primul trofeu din cariera ei.

Actrița a inserat în discursul ei ironii legate de sistemul juridic american. A glumit și pe seama lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump. Pentru că ceremonia de decernare a Globurilor de Aur de anul acesta a avut loc sub restricțiile impuse de pandemia de Covid-19, mulți actori și-au acceptat premiile din sufragerie sau din camerele de hotel.

Aceasta a purtat o rochie roșie, la care a accesorizat o pereche de bocanci. Rosamund a fost extrem de emoționată după ce a fost declarată câștigătoare.

Rolul din I Care a Lot, simbol al comunității persoanelor homosexuale

Ironia la adresa sistemului juridic american nu a lipsit nici ea din discurs. În producția I Care a Lot, actrița a jucat rolul unui tutore legal care s-a folosit de hibele sistemului pentru a-și frauda clienții.

Eiza Gonzalez cu părul creț și o cămașă cachi în I Care a Lot
Eiza Gonzalez în „I Care a Lot” / Profimedia Images

După rolul din film, în care a avut o relație cu partenera ei de afaceri, interpretată de Eiza Gonzalez, Rosamund a devenit un simbol pentru comunitatea persoanelor homosexuale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×