Rosamund Pike, de la fiica unor cântăreți de operă, la una dintre cele mai apreciate actrițe ale lumii

Rosamund Pike este una dintre cele mai populare actrițe de origine britanică care a debutat în producții mici. Acum se numără printre preferatele regizorilor.

8 martie 2021 la 8:05

Rosamund Pike a cunoscut lumea cinematografică cel mai bine prin intermediul producției "Die Another Day", în rolul fetei Bond. Atunci talentul ei a devenit recunoscut pe plan internațional. Actrița a câștigat și Premiul Empire la categoria "cel mai bun debutant" pentru personajul din "Miranda Frost".

Rosamund a dorit să experimenteze mult în industria cinematografică. Ea a interpretat personaje în diverse genuri de la science-fiction, până la thriller, dramă, comedie, fantezie sau dramă biografică. Rolul din Gone Girl, un thriller psihologic, a fost momentul în care Rosamund a cunoscut culmile succesului și a primit o mulțime de premii.

Copilăria și-a trăit-o pe scenă, iar mai apoi a ajuns la Oxford

Rosamund Mary Ellen Pike s-a născut pe data de 27 ianuarie 1979 în Hammersmith, Londra. Părinții ei sunt pasionați de muzică. Caroline Rosamund este cântăreață de operă, iar tatăl său e profesor de muzică și directorul Conservatorului din Birmingham. Pentru că a crescut cu pasiunea pentru frumos, nu e de mirare de unde a moștenit Rosamund talentul actoricesc, scrie Hellomagazine.

Până la vârsta de șapte ani, Rosamund și-a petrecut o mare parte a copilăriei însoțindu-i pe părinți în toată Europa, acolo unde cariera i-a purtat. Dragostea pentru scenă a pornit de aici. La numai 11 ani câștiga o bursă la una dintre cele mai prestigioase școli din orașul natal. Acolo, actrița a învățat să cânte la pian și la violoncel. La numai 16 ani juca deja alături de trupa de Teatru Național pentru Tineret. Interpretarea ei din producția „Romeo și Julieta”, la vârsta de 18 ani, a atras atenția unui agent de teatru, care a ajutat-o ​​să-și înceapă cariera în actorie, potrivit Empireonline.

Rosamund Pike, a renunțat la actorie pentru a-și duce pasiunea pentru teatru mai departe / Profimedia Images

Prima dezamăgire a lui Rosamund Pike

Prima dezamăgire a venit atunci când a fost refuzată de toate școlile de teatru. Alternativa a fost să se înscrie la Wadham College de la Universitatea Oxford pentru a studia literatura engleză. A fost nevoită însă să lucreze în paralel cu studiile pentru a-și putea plăti școala. În anul 1998, Rosamund a apărut în „O căsătorie destul de engleză”, un film de televiziune britanic. În anul următor, într-o mini-serie „Soții și fiice”.

Pentru că se îndrăgostea din ce în ce mai mult de actorie, după ce a terminat cu brio primul an de facultate, Rosamund a decis să renunțe și să își urmeze pasiunea. A jucat în numeroase producții shakespeariene, dar și în „All My Sons”, de Arthur Miller și „Skylight”, de David Hare.
Rosamund s-a întors mai apoi la Wadham College și a absolvit în 2001. În același an a jucat în serialul britanic „Love in a Cold Climate”, bazat pe romanele lui Nancy Mitford.

A continuat să joace în producții de tip dramă. Chiar a mers la Tokyo, unde a jucat în rolurile principale ale unor piese ale lui Shakespear, printre care „Macbeth”, and „The Taming of the Shrew”.

De la jobul de librar, la rolul din James Bond

După ce și-a terminat studiile, Rosamund Pike și-a dat seama cu consternare că industria cinematografică nu oferă prea multe oportunități, așa că s-a angajat la Librăria Waterstone. Viața i s-a schimbat radical la sfârșitul anului 2001. Atunci i s-a oferit un rol într-un filmul „Die Another Day”, ca fată „Bond”, alături de Pierce Brosnan, potrivit Britannica.

Rosamund Pike a jucat și în producția care a foat creată pentru a aduce un tribut seriei James Bond, „Bond Girls Are Forever”. Faima internațională era de partea ei. Mai apoi rolul din piesa „Hitchcock Blonde”, în care a apărut doar încălțată în pantofi a fost extrem de controversată.

În anul 2004 a jucat un rol important în „The Libertine” alături de Johnny Depp. Pentru interpretarea sa Rosamund a primit aprecieri și premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” la „British Independent Film Awards”. Un alt rol important pentru cariera sa a fost cel din producția Jane, unde a jucat alături de Keira Knightley.

Viața amoroasă a lui Rosamund Pike

În timp ce studia la Oxford, Rosamund a avut o relație cu Simon Woods, alături de care în anul 2005 a jucat în piesa Pride and Prejudice. Mai apoi a fost logodită cu Joe Wright, director de film. În anul 2008 aveau nunta planificată, dar au amânat-o pe ultima sută de metri.

Rosamund Pike e acum într-o relație cu Robie Uniacke, om de afaceri și cercetător în matematică din decembrie 2009. Cei doi au împreună doi copii, Solo și Atom. Robie e cu 16 ani mai mare decât Rosamund și mai are alți 4 copii din două relații anterioare. Nu sunt căsătoriți încă, dar acest lucru nu îi împiedică să-și trăiască frumos povestea de dragoste.

Rosamund Pike îmbrăcată cu o rochie roșie ține în mână o ceașcă de cafea roșie în I Care a Lot
În I Care a Lot, actrița interpretează rolul unui tutore legal profesionist care se folosește de lacunele din sistemul american de custodie legală pentru a-și frauda clienții vârstnici / Profimedia Images

Cariera cere sacrificii

Pentru a primi rolul din Pride and Prejudice, Rosamud Pike a refuzat rolul Ritei Skeeter din „Harry Potter și Pocalul de Foc”.

Ea a fost aleasă pentru rolul din „Gone Girl” în favoarea unor nume mari din industria cinematografică. Printre contracanditatele sale se numără Natalie Portman, Emily Blunt, Charlize Theron, Abbie Cornish, Julianne Hough, Olivia Wilde și chiar unul dintre producătorii filmului, Reese Witherspoon.

Rosamund Pike a dezvăluit de-a lungul timpului că pentru rolul din Gone Girl a urmat o pregătire riguroasă în box cu campioana Holly Lawson. De-a lungul anilor, ea a câștigat roluri notabile în industrie și a acumulat peste 30 de premii importante.

Rosamund Pike a studiat pianul și violoncelul, iar acum rezultatele muncii o ajută adesea în cariera de actriță. Vorbește fluent limba germană și limba franceză și are o frumusețe aparte.

Discursul lui Rosamund Pike de la Globurile de Aur 2021

Recent, actrița a câștigat un premiu la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj comedie sau musical pentru performanța din filmul „I Care a Lot”. Aceasta și-a primit premiul cu încântare. Discursul ei a intrat însă rapid în atenția tuturor, după ce a fost presărat cu multă ironie.

Rosamund Pike, îmbrăcată într-o rochie din tul, roșie, pentru ceremonia Globurilor de Aur 2021
Rosamund Pike a fost nominalizată la Globurile de Aur 2021 pentru categoria cea mai bună actriță în rol principal într-un film de comedie sau musical / Profimedia Images

Rosamund Pike a mai fost nominalizată de două ori la Globurile de Aur pentru rolurile din Gone Girl (2015) și A Private War (2019), dar acesta este primul trofeu din cariera ei.

Actrița a inserat în discursul ei ironii legate de sistemul juridic american. A glumit și pe seama lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump. Pentru că ceremonia de decernare a Globurilor de Aur de anul acesta a avut loc sub restricțiile impuse de pandemia de Covid-19, mulți actori și-au acceptat premiile din sufragerie sau din camerele de hotel.

Aceasta a purtat o rochie roșie, la care a accesorizat o pereche de bocanci. Rosamund a fost extrem de emoționată după ce a fost declarată câștigătoare.

Rolul din I Care a Lot, simbol al comunității persoanelor homosexuale

Ironia la adresa sistemului juridic american nu a lipsit nici ea din discurs. În producția I Care a Lot, actrița a jucat rolul unui tutore legal care s-a folosit de hibele sistemului pentru a-și frauda clienții.

Eiza Gonzalez cu părul creț și o cămașă cachi în I Care a Lot
Eiza Gonzalez în „I Care a Lot” / Profimedia Images

După rolul din film, în care a avut o relație cu partenera ei de afaceri, interpretată de Eiza Gonzalez, Rosamund a devenit un simbol pentru comunitatea persoanelor homosexuale.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×