Discursul lui Rosamund Pike de la Globurile de Aur a fost marcat de ironie și umor. Actrița a câștigat un trofeu

Discursul lui Rosamund Pike de la Globurile de Aur a fost marcat de ironie și umor. Rosamund Pike a mulțumit „sistemului juridic american nefuncțional” după ce și-a acceptat trofeul. Actrița a câștigat un premiu la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj comedie sau musical pentru performanța din filmul „I Care a Lot”.

2 martie 2021 la 12:54

Rosamund Pike a câștigat un Glob de Aur la categoria cea mai bună actriță într-un lungmetraj comedie sau musical pentru performanța din filmul „I Care a Lot”. Actrița și-a acceptat trofeul la ceremonia de decernare a premiilor printr-un discurs în care a ironizat sistemul juridic american și a glumit seama lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump.

Rosamund Pike a concurat la această categorie cu Maria Bakalova, Kate Hudson, Michelle Pfeiffer și Anya Taylor-Joy. Actrița a mai fost nominalizată de două ori la Globurile de Aur pentru rolurile din Gone Girl (2015) și A Private War (2019), dar acesta este primul trofeu din cariera ei. 

Pike a acceptat premiul într-o cameră de hotel, îmbrăcată cu o rochie roșie voluminoasă din tul și bocanci de luptă.

Discursul lui Rosamund Pike de la Globurile de Aur, ironic și umoristic

După ce a fost anunțată câștigătoare, Pike a devenit vizibil emoționată. Actrița a mulțumit juriului pentru „recunoașterea laturii întunecate a comediei” și streamerului Netflix pentru „că ne-a oferit o audiență”.

Actrița a felicitat-o pe Maria Bakalova, fâcând în același timp o glumă despre Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump.

„În filmul meu a trebuit să înot dintr-o mașină care se scufunda, cred că aș prefera să fac asta decât să fiu într-o cameră cu Rudy Giuliani. Maria, te felicit pentru strălucirea și curajul tău”, a spus Rosamund Pike.

Pike a mulțumit, de asemenea, „sistemului juridic nefuncțional al Americii pentru că a făcut posibilă realizarea unor astfel de povești”. În I Care a Lot, actrița interpretează rolul unui tutore legal profesionist care se folosește de lacunele din sistemul american de custodie legală pentru a-și frauda clienții vârstnici.

În I Care a Lot, actrița interpretează rolul unui tutore legal profesionist care se folosește de lacunele din sistemul american de custodie legală pentru a-și frauda clienții vârstnici / Profimedia Images

Rosamund Pike, un simbol pentru comunitatea persoanelor homosexuale

Rosamund Pike a devenit un simbol pentru comunitatea persoanelor homosexuale după „I Care a Lot”. Actrița a interpretat o femeie lesbiană care se află într-o relație cu partenera ei de afaceri, interpretată de Eiza Gonzalez.

Eiza Gonzalez în „I Care a Lot” / Profimedia Images

Întrebată de Variety dacă știe că acum este un sibol pentru persoanele homosexuale și ce părere are despre asta, Pike a răspuns: „Sunt onorată de asta. Sunt încântată de asta. Savurez fiecare minut. Pentru că, Doamne, a fi acceptat, nu ne dorim cu toții asta? Și dacă Marla și Fran au fost acceptate în imaginația publicului, atunci este magnific ”, a declarat actrița. 

Rosamund Pike a dezvăluit că ea și Eiza González au devenit „foarte apropiate” după ce interpretat un cuplu de lesbiene.

Întrebată despre rochia Molly Goddard cu care a fost îmbrăcată, Pike a spus că ținuta a fost pe măsura contextului în care s-a desfășurat ceremonia.

„Este extraordinar să fii aranjată într-o cameră de hotel în care stai singură, îmbrăcată fără a avea unde să mergi. Am avut câteva opțiuni mai sensibile, dar m-am gândit că este un an obscur care necesită opțiuni obscure.”

RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×