Reclamă

Sarah Jessica Parker, ținutele influente din Sex and the City

Carrie Bradshaw, protagonista serialului Sex and the City, interpretată de Sarah Jessica Parker, a fost întruchiparea celor mai celebre tendințe din anii ’90 precum tulle-ul, cluch-ul, crop-topul, bereta, printul floral sau borseta. Iată ținutele influente din Sex and the City purtate de Sarah Jessica Parker!

Publicat: 29 ianuarie 2021, 11:49 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:00

Stilul lui Carrie Bradshaw a fost ceva cu totul revoluționar. Nimeni nu mai văzuse o astfel de combinație de stiluri până atunci. Eclectică, în acest fel ar putea fi descrisă, într-un cuvânt, garderoba care a atras toate privirile din lumea modei, și nu numai, asupra Sarahei Jessica Parker. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ținutele influente din Sex and the City, purtate de Sarah Jessica Parker

Dacă vrei să adopți stilul Carrie Bradshaw și nu știi de unde să începi, am curatoriat pentru tine o listă cu cele mai memorabile ținute care au devenit un trend în sine și au inspirat generații viitoare de pasionați de modă.

Rochia nude

Nu trebuie să fi urmărit Sex and the City ca să știi despre ce vorbim. Articolele vestimentare nude, și chiar manichiura nude, sunt un trend care a luat cu asalt lumea modei în ultimii ani. Nu este, însă, nicio noutate. Sarah Jessica Parker l-a făcut celebru încă din 1998, în primul episod al serialului Sex and the City.

Reclamă

Borseta și crop-topul

Borseta și crop-topul în aceeași ținută? Cu siguranță Carrie Bradshaw și-a pus în evidență latura îndrăzneață prin această alegere. Borsetele au luat cu asalt lumea modei destul de recent. Branduri de lux și de fast-fashion, buticuri, bazaruri, le-ai găsit peste tot. Carrie Bradshaw te învață cum să le porți.

Carrie Bradshaw face o combinație îndrăzneață și sexy: crop-top și borsetă / Profimedia Images
Reclamă

Bereta

Elegantă și probabil nemuritoare. Bereta este recunoscută drept un accesoriu care aduce un plus de eleganță și mister oricărei ținute. Suntem obișnuiți să o vedem asortată la un palton sau un sacou. Carry Bradshaw ne demonstrează că bereta poate oferi și o notă jucăușă unei ținute atunci când completează o rochie neagră foarte elegantă (n.r. little black dress) și o cravată.

Carrie Bradshaw a revoluționat bereta / Profimedia Images

Little black dress

Desigur, ”micuța rochie neagră” are istorie mai veche decât Carrie Bradshaw și trebuie să îi mulțumim lui Coco Chanel pentru, poate, cea mai rafinată și senzuală formă de exprimare vesrimentară. Dar Carrie Bradshaw cu siguranță a știut să își pună amprenta personală asupra acestui stil iconic. Un oraș ca New York, strălucitor și sălbatic, cere o rochie îndrăzneață.

Carrie Bradshaw revitalizează ”micuța rchie neagră” / Profimedia Images

Printul floral

Boho-chic cu un strop de senzualitate. Printul floral este diafan și învăluie în gingășie orice femeie care îl adaugă în ținuta asta. Asta este esența boho-chic. Adaugă o tăietură perfectă pe picior, bretele căzute pe umeri și voal, aceasta este rețeta lui Carrie Bradshaw pentru un boho-chic care depășește granița rafinamentului și împrumută din îndrăzneala senzualității.

Carrie Bradshaw ridică boho-chicul pe culmile senzualității / Profimedia Images

Designerul de costume Patricia Field

Designerul de costume Patricia Field a fost responsabilă de garderoba celor mai bine îmbrăcate personaje de la Hollywood, care au revoluționat lumea modei. 

Impactul ținutelor curatoriate de aceasta pentru Sex and the City s-a dovedit a fi profund și de durată. Patricia Field a dat tonul coaborărilor dintre marile case de modă și designerii de costume pentru producțiile televizate. Totodată, alegerile ei îndrăznețe au inspirat și educat publicul din întreaga lume despre cum îmbrăcămintea pate fi o formă de exprimare a propriei personalități. 

„Am fost norocoși pentru că am avut-o pe Sarah Jessica Parker, care iubește moda (…) Împreună, am fost o combinație excelentă. M-a înțeles, iar colaborarea i-a adus lui Carrie un mare succes. A fost foarte implicată într-un mod contributiv. Este ca și cum, dacă vrei să dansezi tango, ai nevoie de un partener bun. „, spune Patricia Field despre colaborarea cu Sarah Jessica Parker, potrivit Fashionista.

Legătura strânsă dintre Fielder și Parker a propulsat stilul iconic a lui Carrie Bradshow în prim-planul culturii pop. „Ea a venit cu ideea florii”, își amintește Field despre accesoriul care a devenit o temă recurentă de-a lungul seriei.

Floarea supra-dimensionată a devenit accesoriul statement al lui Carrie Bradshaw / Profimedia Images

Ținuta preferată a designerului este și cea mai scumpă

Designerul de costume are și o ținută preferată, care se întâmplă să fie și cea mai scumpă dintre toate. Aceasta a dezvăluit că s-a îndrăgostit de rochia Atelier Versace pe care Carrie a purtat-o ​​în episodul final al serialului. „Am pus rochia aia pe pat și a acoperit literalmente tot patul. A fost un moment de prințesă perfect.”, a declarat Patricia Field pentru Entertainment Weekly. Valorea rochiei a fost estimată la 80.000 de dolari.

Rochia Versace de 80.000 de dolari / Profimedia Images

Premiată cu Emmy

Patricia Field a câștigat un premiu Emmy pentru performanța ei din Sex and the City și a fost nominalizată de cinci ori pentru același premiu la categoria Design de Costume Remarcabil într-un Serial.

După succesul din Sex and the City, Patricia Field a colaborat și în alte proiecte, precum Ugly Betty și adaptarea filmului The Devil Wears Prada. 

Sarah Jessica Parker a păstrat aproape toată garderoba lui Carrie Bradshaw

Sarah Jessica a păstrat majoritatea hainelor pe care le-a purtat în serial, dar în loc să adauge piesele în garderoba ei, le-a colecționat ca obiecte de arhivă. 

„Avem probabil 95% din îmbrăcăminte arhivată”, a spus ea în timpul unui interviu la Festivalul Vulture din New York, potrivit Hello Magazine. „Am totul. Nu le ating sau le port, dar sunt cu adevărat semnificative.”

Accesoriul pe care îl îdrăgește ce mai mult este celebrul colier personalizat cu numele „Carrie”. „Încă am colierul Carrie. Îmi place și este ascuns undeva în siguranță”, a declarat actrița.

Colierul ”Carrie” / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×